Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Koronaviruset i NORGE [Les første innlegg]


Simen1

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Nedward skrev (7 timer siden):

La oss håpe at det ikke er på alle måter. De australierne som ikke befinner seg i Australia akkurat nå tenker nok at strategien har en litt vel høy pris. 

Men jeg er forsåvidt enig i at det skadevirkningene av 5 uker total lockdown sannsynligvis er mindre enn skadevirkningene av det styret vi har holdt på med i Norge det siste året. Både for enkeltindividet, næringslivet og folkehelsa.

Det er betre at dei som ikkje driv direkte med varetransport må sitje nokre dagar på karantenehotell enn at ein må stenge ned heile landet fordi ein skal ha opne grenser.

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Battaman skrev (8 minutter siden):

Klart det hjelper.

Erna åpner for europeiske reiser og turister i august for folk med vaksinepass. Folk blir likevel syke med sør-afrikansk mutant og sprer den rundt på ferie i Norge. Norske innbyggere tar den med hjem fra ferie og sprer den i lokal samfunnet. Ny nedstengning i høst mens vi venter på nye vaksine. Gjenta til evigheten.

Eneste mulighet er å utrydde koronaviruset 100%. Man må kun åpne for reiser til land som også har utryddet korona. Alle må på 14 dagers karantenehotell uansett. Dette er framtiden.

Endret av Pc Lynet
  • Liker 2
Lenke til kommentar
1 hour ago, Pc Lynet said:

B.1.351 er den sør-afrikanske mutasjonen. Selv mRNA vaksiner som Pfizer og Moderna fungerer veldig dårlig mot denne varianten.

Får vi like mye spredning av den sør-afrikanske mutasjonen her i Norge er vi fucked. Så enkelt er det tilbake til start. Vi bør gå for Zero covid så fort som overhodet mulig. Steng ned alt nå frem til juni. Behold stengte grenser med karatehotell for alle. Så kan vi leve som normalt i sommer.

Tja..

 

https://www.longislandpress.com/2021/04/05/pfizer-covid-19-shot-91-effective-in-updated-data-protective-against-south-african-variant/

Delte meninger her.. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Benbjo skrev (6 timer siden):

Problemet er at det her er snakk om varianter som vi vet omgår immunitet, SA og Brasil. Disse har vi fra før ikke så gode data på om vaksinene fungerer på. Vi vet at AZ har bare ca 10% beskyttelse mot SA - altså ubrukelig. Vi vet ikke så mye om Pfizer og Moderna enda, men disse utbruddene tyder jo på at beskyttelsen kanskje ikke er så god med de heller. I alle fall blant de eldre. 

Det er viktig at ein raskt finn ut om årsaka er at vaksinene ikkje er sett på rett måte, eller om det er slik at vaksinene virkar dårlegare på den sør-afrikanske eller den brasilianske mutanten. Ting tyder vel på det siste, og i så fall må produsentane få justert vaksinene slik at dei også beskyttar mot desse. Eg håpar at ein slepp eit år til med nedstenging på grunn av dette.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Morromann skrev (5 timer siden):

De tar feil når de hevder at viruset ikke eksisterer. Men at noen utnytter dette til autoritære og menneskefiendtlige planer; vel slik har det jo vært i alle kriser. Konspirasjonsteorietikerne har heller ikke rett i at noen ond skjult makt står bak viruset; virusepidemier er en like naturlig del av livet som evolusjonen.

Ein ser dette i Russland og Kina, men ikkje i Norge, Europa eller USA. Tiltaka er der for å hindre sjukdom og død. Konspirasjonsteoretikarane har litt rett, men for det meste feil. I all propaganda finst det gjerne ei kjerne som er sant.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
:utakt skrev (16 minutter siden):

Å justere vaksinene er sikkert ikke all verdens tidkrevende. Å distribuere vaksinene rundt til hele verden derimot ... det ser vi jo at tar en stund. 

Pfizer sier at det tar ca 6 uker å gjøre om produksjonene for ny variant. Tradisjonell vaksiner som benytter biologiske prosesser som AstraZeneca vil ta mange måneder.

Så må alle vaksinene produserer, distribueres og settes på ny. Det vil ta måneder.

Det er mye enklere å stenge ned hele verden i noen uker. I det minste Europa.

Endret av Pc Lynet
Lenke til kommentar
scuderia skrev (21 minutter siden):
Sitat

Lab tests have previously indicated that the Pfizer/BioNTech vaccine was less potent but still offered a robust defense against the B.1.351 variant that first emerged in South Africa.

The data released on Thursday offered the first look at how the vaccine might work in people against the South African variant. Among a group of 800 study volunteers in South Africa, where the variant is widespread, there were nine cases of Covid-19, all of which occurred among participants who got the placebo. Of those nine cases, six were among individuals infected with the South African variant.

“The Pfizer data are a big deal,” said Shane Crotty, a virologist at the La Jolla Institute for Immunology in San Diego, noting that the results offer the first data in humans about how so-called mRNA vaccines such as Pfizer’s will perform against the South African variant.

“Six infections versus zero is something,” he said in an email, but noted the sample size is still “not enough to make conclusions about protection.”

Håper det stemmer.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Subara skrev (3 timer siden):

1001 vaksinerte på én dag – FHI kan ikke huske at andre har klart det samme

Det er ikke hver dag en kommune kan skryte av å ha vaksinert to prosent av egen befolkning på én og samme dag. FHI er imponert og ber nå flere kommuner forberede seg på å øke tempoet.

Dei fleste stader er det vel framleis tilgangen på vaksiner som vil setje begrensingar.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Pc Lynet skrev (3 timer siden):

7 nye mest sannsynlig vaksinerte smittede. Må være brasiliansk mutant.

Det er fælt kor hemmeleg alt skal vere. Dei må no vel kunnne opplyse om dei sjuke er vaksinerte utan at det har noko å seie for personvernet. Ein skulle nesten tru at dei har noko å skjule. Faktaopplysningar er det som skal til for at ikkje konspirasjonsteiriane skal få næring.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Sitat

Rundt 3 prosent av befolkningen kan ha vært smittet med corona i 2020

For å vite hvor mange som sannsynligvis har vært smittet av viruset i Norge, har forskere analysert 1912 blodprøver for undersøkelser av antistoffer mot SARS-Cov-2, samlet inn fra 17 laboratorier i alle deler av landet og fra individer i alle aldre.

Slike antistoffer ble funnet i om lag 3 prosent av de analyserte prøvene, skriver FHI i en pressemelding.

Det tilsvarer i overkant av 160.000 personer.

– Dette er den tredje slike studien i Norge, etter tilsvarende runder våren og sensommeren 2020. Vi ser en økning i andelen positive prøver siden den forrige undersøkelsen sensommeren 2020, noe som samsvarer godt med den økningen vi hadde i antall registrerte smittetilfeller frem mot årsskiftet. Resultatene antyder at antallet som har vært smittet kan være en god del høyere enn det man finner gjennom ordinær testing, til tross for omfattende testaktivitet i hele landet, sier seniorforsker Olav Hungnes ved Folkehelseinstituttet.

Det er flere usikkerheter ved en slik enkeltstudie, blant annet at prøvene er fra pasienter som har oppsøkt helsetjenesten av andre årsaker og at de ulike laboratoriene mottar prøver med ulike testformål, forklarer Hungnes.

Antistoffanalysene er utført ved Oslo Universitetssykehus, med en analysemetode utviklet av Fridtjof Lund-Johansen og Jan Terje Andersen ved Avdeling for immunologi og transfusjonsmedisin. Studien er et samarbeid mellom Folkehelseinstituttet og Oslo Universitetssykehus, og gjennomført med god hjelp fra de deltakende mikrobiologiske laboratoriene ved norske sykehus.

Mye ubrent krutt dessverre...

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Pc Lynet skrev (2 timer siden):

Nei det er litt for tidlig å konkludere med det. 90% av tilfellene er britisk mutasjon som vaksinene fungerer bra på. Vaksinene vil bli justert for å fungere på de andre mutasjonene.

Om 10% er virus som vaksinene ikkje virkar på tek det nokre veker før desse virusa er dominerande. Akkurat som då den engelske varianten tok over for det gamle koronaviruset. Då har ein valet mellom full nedstenging ein kortare periode eller fjerning av dei fleste restriksjonane. No er folk lut lei og store deler av næringslivet slit. Ein må krysse fingrane for at vaksinene har virkning på alle kjende variantar.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
knipsolini skrev (2 timer siden):

Det ble sagt at Norge trolig ikke ville få R-tallet under 1 igjen, men det tok ikke lange tiden. Hva kan det skyldes? UK-varianten er mindre smittsom enn det ble regnet med, tiltakene fungerte bedre enn forventet, eller den lille vaksineringen klarer å presse ned smitten ørlite? 

Det kan vere det at barnehagar og skular har vore stengt i samband med påska. Det kan også vere på grunn av tiltaka og dei nye anbefalingane. Men det kan også vere slik at lite testing gjev eit R-tal som ikkje er reelt.

Endret av torbjornen
  • Liker 1
Lenke til kommentar
torbjornen skrev (13 timer siden):

Det er vanskeleg å spå om framtida, men eg trur iallefall at befolkninga etter kvart vil få ein viss immunitet, slik som mot influensa og forkjølelsesvirus. Deretter vil ein måtte halde fram med å justere på vaksiner til sjuke og eldre, akkurat som for influensa.

Da er det immunitet på grunnlag av både vaksinering og andel av befolkningen som har hatt korona inkl. de asymptomatiske syke? Slik at viruset dør ut istedenfor å mutere i nyere utgaver, fordi det ikke biter på folk lenger???

Positivt med alt som gir grunn til optimisme.

Pc Lynet skrev (12 minutter siden):

Rundt 3 prosent av befolkningen kan ha vært smittet med corona i 2020

https://www.vg.no/nyheter/i/WOMpRL/rundt-tre-prosent-av-norges-befolkning-kan-ha-vaert-smittet-i-fjor

Det var ikke mange avdekket. Heldigvis, får man vel si.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • Evil-Duck låst og gjenåpnet denne emne

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...