Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Koronaviruset i NORGE [Les første innlegg]


Simen1

Anbefalte innlegg

William_S skrev (Akkurat nå):

Kanskje med 10-20 års mellomrom, men denne alvorlighetsgraden har vi nok ikke sett på lenge. Man har vel kanskje Hong Kong og Asiasyken etter krigen. Spanskesyken var mer alvorlig enn covid 19. 

Jeg vil påstå at koronaviruset SARS-CoV-2 vil lage mer trøbbel for oss en den pandemiske influensen kalt spanskesyken gjorde. Vi er på langt nær ferdig med koronaviruset. Det vil nok plage oss minst de neste 100 år.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Pc Lynet skrev (3 minutter siden):

Jeg vil påstå at koronaviruset SARS-CoV-2 vil lage mer trøbbel for oss en den pandemiske influensen kalt spanskesyken gjorde. Vi er på langt nær ferdig med koronaviruset. Det vil nok plage oss minst de neste 100 år.

Alle pandemier i menneskeheten har dødd ut før eller siden. At viruset har kommet for å bli er det nok ingen tvil om, men at denne pandemien vil herje rundt i flere tiår er utenkelig.  Men ja at vi vil kanskje få enkelte utbrudd - definitivt. Men ikke på en slik pandemisk størrelse hvor mange er vaksinert. Vi har tross alt kun klart å utrydde kopperviruset. 

Endret av William_S
  • Liker 1
Lenke til kommentar
William_S skrev (2 minutter siden):

Alle pandemier i menneskeheten har dødd ut før eller siden. At viruset har kommet for å bli er det nok ingen tvil om, men at denne pandemien vil herje rundt i flere tiår er utenkelig.  Men ja at vi vil kanskje få enkelte utbrudd - definitivt. Men ikke på en slik pandemisk størrelse hvor mange er vaksinert. 

Problemet er hvordan koronaviruset virker. De smitter mest før symptomer. Dermed spres det effektivt. Når alle er vaksinert vil varianter som omgår vaksinene og antistoffer får en fordel og spre seg. Jeg tror dessverre vi aldri vil kunne reise rundt i verden uten karantene ved hjemkomst igjen.

Store deler av verdensbefolkning vil ikke vaksineres med koronaviruset. Pakistan og Afghanistan er det eneste stedet i verden der det fortsatt finnes Polio. Det kan vi takke regiløse tullinger kalt Taliban for.

https://www.telegraph.co.uk/global-health/science-and-disease/taliban-doesnt-fear-polio-vaccination-fears-air-strikes/

  • Liker 2
Lenke til kommentar
11 minutes ago, Pc Lynet said:

Men da hadde vi ikke virus etter nedstengningen i fjor vår. Nå har vi masse virus og ett mer smittsomt og mer dødelig virus.

 

Snakk for deg selv, jeg har hverken nedstengning eller smittsomt og dødelig virus 😁 Kanskje på tide å ikke være så... egoistisk?

Endret av Abigor
Lenke til kommentar
Sitat

Lettelser i Grenland

For grenlandskommune ble det i påsken bestemt at tiltaksklasse 5 A skulle gjelde til og med torsdag denne uken. Ifølge Telemarksavisa letter kommunene på tiltakene, og går til klasse 5B fra fredag.

Da kan kommunene i Grenland gå fra full nedstenging til å lette opp litt. Det betyr blant annet at butikker kan åpne opp, men at det fortsatt vil være strenge tiltak.

Sitat

Avisa skriver at det blir 5B i Grenland fra fredag, selv om kommuneoverlegene i kommunene ønsket nedstenging til over helga. Også Porsgrunn ønsket å videreføre dette, mens Skien og Bamble ønsket å åpne opp fra fredag. De største endringene etter dagens avgjørelse er at butikker og kjøpesentre kan gjenåpne, og at barn og unge kan delta på idretts-, kultur- og fritidsaktiviteter. Restauranter og kafeer kan også holde åpent, men ikke skjenke alkohol. Vedtaket i dag sendes videre til Helsedepartementet for endelig avgjørelse.

Vedtaket for grenlandskommunene skal nå sendes videre til Helsedepartementet for endelig avgjørelse.

https://www.tb.no/mottes-om-koronatiltak-dette-ble-utfallet-kommunene-var-samstemte/s/5-36-1066476

Håper de blir overkjørt. De burde høre på kommuneoverlegene. Åpner kjøpesentre i Grenland vil folk fra Viken og Vestfold komme på besøk.

Endret av Pc Lynet
Lenke til kommentar
Pc Lynet skrev (2 timer siden):

https://www.nrk.no/norge/vurderte-a-eliminere-viruset-med-full-nedstenging-i-5-uker-1.15446398

Sitat

Helsedirektør Bjørn Guldvog sier strategien er mer aktuell neste gang vi står overfor en pandemi.

– Jeg tror når vi planlegger for neste pandemi, vil vi se på muligheten for en Zero- eller null-strategi, som vi har sett i blant annet New Zealand og Australia. Vi har valgt en litt annen innretning og har vel ikke vurdert det som realistisk med et linjeskifte nå, men det kunne diskuteres, sier Guldvog.

 

Ordlyden er omtrent som at Guldvog planlegger en ny pandemi, før vi er ferdig med denne. Nå begynner helsetoppene å bli veldig åpenhjertige. La oss slippe å få vite alt, please Guldvog.

  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
ilalo skrev (4 timer siden):


Hadde du sett hvor vondt og jævlig enkelte har det av de som har fått viruset har det, not a pretty sight 

barn som lider av kreft, unge folk som dør av influensa , unge mennesker som tar livet av seg, overdoser, ulykker, osv osv osv osv osv osv.

Verden er fylt opp av kjipe ting..

Covid er ikke noe spesielt.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Subara skrev (1 minutt siden):

Ordlyden er omtrent som at Guldvog planlegger en ny pandemi, før vi er ferdig med denne. Nå begynner helsetoppene å bli veldig åpenhjertige. La oss slippe å få vite alt, please Guldvog.

Ting tyder på at Guldvog vil gå for samme strategi som Australia neste gang.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

– Følelser påvirker hvordan vi oppfatter helse­informasjon

Mange har problemer med å skjønne helseinformasjon. Det er ikke bare forskjeller i kunnskap som er grunnen til det, ifølge professor Pål Gulbrandsen som forsker på kommunikasjon mellom leger og pasienter.

Sitat

– Noen blokker ut, andre følger nøyere med

– Hvis informasjonen er skremmende, kan noen reagere med å blokkere den ut, sier Gulbrandsen.

I en lege-pasient-situasjon husker pasienten ofte antakelig i gjennomsnitt under halvparten av informasjonen legen gir dem, forteller han.

– Andre kan reagere med å få med seg mer, når de mottar skremmende informasjon. Andre igjen lar seg ikke påvirke noe særlig i det hele tatt.

– Alle disse reaksjonene klarer man ikke å ta høyde for når man formidler til mange mennesker.

Sitat

Vanskelig når råd forandres ofte

De som formidler helseinformasjon til vanlige folk, må uansett tenke enkelt, ifølge Gulbrandsen.

Men oppgaven kan bli komplisert fordi pandemien er en situasjon som forandrer seg hele tiden, og nye råd må ut stadig vekk.

Gulbrandsen tror dette kan få mange til å lukke ørene for informasjonen som kommer og få problemer med å følge opp regler og råd.

– All forandring vil være et problem. Når det er mulig, bør man spare på endringer i tiltak, sier han til forskning.no.

https://forskning.no/helse-sprak/folelser-pavirker-hvordan-vi-oppfatter-helseinformasjon/1803837

Endret av Subara
  • Liker 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
herzeleid skrev (3 minutter siden):

Så ikke noe om treningsstudio? Noen som har sett noe?

edit. I gjenåpningsplanen

Lokale forskrifter avgjør ikke nasjonale som planen handler om.

Sitat

Treningssentre kan holde åpent for de som er bosatt i kommunen. Treningssentrene kan også holde åpent for de som er bosatt i andre kommuner, dersom de skal benytte følgende tilbud: rehabilitering og opptrening som tilbys individuelt eller i mindre grupper med arrangør, individuell trening (slik som timer med personlig trener) og behandling som det kan bestilles time til.

https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/forlengelse-av-strenge-nasjonale-tiltak/id2842222/?expand=factbox2842224

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Fnugle skrev (På 31.3.2021 den 17.59):

FHI har etterregistrert 12 dødsfall i dag. Ser nå på statistikken over aldersgruppe at 3 av dem er i aldersgruppen 40-49 😕

1 kvinne og 2 menn. Før var det 7 dødsfall til sammen i denna aldersgruppen, nå er det 10.

Ikke bra. Heldigvis ingen endring i aldersgruppen 0-39. Ingenting i 50-59 heller, mens resten er i aldersgruppen 60-69 og oppover.

Oppdatering i dag 7.april: 

Nå er det 12 dødsfall registrert i aldersgruppen 40-49, altså 2 nye dødsfall i denne gruppen.

Det er også registrert 3 dødsfall i aldersgruppen 50-59 siden sist jeg sjekket. 

+ de øvrige aldersgruppene. Ingen nye i aldersgruppen 0-39.

Endret av Fnugle
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Pc Lynet skrev (1 time siden):

@Subara Jeg er helt sikker på at vi hadde kommet bedre ut av pandemien om vi hadde enkle faste regler. Påbud ikke anbefalinger. Nå er det bare ett evig kaos.

Jeg har møtt flere som ikke klarer å følge med på smittevernsreglene. Eller handler det egentlig om tiltakstrøtthet? For hvis man virkelig vil, så får man det til - selv om forandringer blir vanskeligere å følge med på med alderen. Løsningen blir: "Vi tar en Erna".

Antagelig frihetens pris vi står overfor, og alle kokkene i demokratiet. Kanskje denne pandemien har lært oss hvordan man skal angripe den neste, som Guldvog var inne på. Og om Ola og Kari ser fram til påbud istedenfor anbefalinger?

Endret av Subara
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...