Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Koronaviruset i NORGE [Les første innlegg]


Simen1

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
42 minutes ago, Benbjo said:

På pressekonferansen nå ble det nevnt utbrudd i Sandnes blant fullvaksinerte med Pfizer. 1 død. Dette var den sør afrikanske varianten. Finner dog ingen artikkel om dette. Noen som vet? 

Hvis det stemmer så er det jo mye som tyder på at pzifer ikke beskytter så godt mot SA 

Ble også meldt om to innlagte fullvaksinerte på Romerike igår.

https://www.rb.no/to-fullvaksinerte-eldre-er-sendt-pa-sykehus-med-koronasmitte-vi-har-regnet-med-at-noen-vaksinerte-kan-bli-syke/s/5-43-1549308

(bak betalingsmur)

Endret av helsten2
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Battaman skrev (4 timer siden):

Jeg håper de kommer med noen konkrete ting man kan forholde seg til, ikke datoer, men type "vi kan åpne mer opp om vi har under 100 smittede i uka i to uker, men må stramme inn om vi får over 200", eller "vi kan åpne opp så og så mye når XX% har fått dose 1 og så og så mye mer når XX% er fullvaksinert".

Syns denne usikkerheten og at alt bare virker tilfeldig og tatt på sparket er det mest frustrerende nå.

Man bør heller ikke se seg blind på smittetall heller - når flere og flere får vaksine for hver uke som går nå så vil også belastningen på sykehusene går ned. Det er dette her som bør styre fremover fremfor smittetallene. 

Lenke til kommentar
Pc Lynet skrev (16 minutter siden):

https://www.sandnesposten.no/sorafrikansk-mutasjon-hos-fullvaksinerte-i-sandnes-det-er-leit-seier-vaksineselskapet-pfizer/s/5-105-389134?access=granted

At eldre på sykehjem dør selv om de er vaksinerte er ikke noen stor overraskelse. Det skjer hvert år med eldre som er vaksinert for influensa.

Tror ikke vi skal overdramatisere dette for den allmenne befolkningen som du sier. Sykehjem er sykehjem og man er der fordi man har så dårlig helse eller forutsetninger for å klare seg selv hjemme. Alle beboere jeg hadde med å gjøre i praksisen før påske gikk på et kobbel av medisiner - var ikke akkurat få tabletter ansvarlig sykepleier låste ut av medisinskapet til hver beboer. Det dør for øvrig nesten ingen på sykehjem lenger av covid 19 i motsetning til den første og andre bølgen dels. Tidligere betød covid 19 inn på et sykehjem en stor katastrofe oft i antall døde. 

Endret av William_S
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Pc Lynet skrev (3 timer siden):

Igjen tar du helt feil gratulerer. Det finnes selvfølgelig ikke langt flere administrative helsepersonell enn første linje! Hvor får du den fikse ideen fra?

helseperonell_norge.jpg.f4a73dfd42aec3ac3351d5516c5dccda.jpg

https://www.ssb.no/arbeid-og-lonn/statistikker/hesospers

82,9% av de som jobber i helsevesenet er kvinner! De som har satt vaksine på seg selv i sykehus administrasjon er oftere menn.

Det er viktigere å unngå en generasjon av syke unge som må leve på NAV resten av livet. Om det dør noen 70-80 åringer burde ikke verdt prioritert over de unge som har mange år til å leve. Vi begynte å vaksinere i feil ende. Vi burde begynt med de på 40-50-60 år ikke de på 80+

Ja, men du må skille på de med pasientkontakt og de som ikke har kontakt med pasienter (!)  Det sier ikke statistikken over noe om.

F.eks. er det kun 37 000 som er sykepleiere / intensivsykepleiere /jordmødre etc  i kommunesektoren og 44 000 i helseforetakene.

Kilde: https://www.nsf.no/lonn-og-tariff/statistikk  riktignok tall fra 2018

 

En stor andel av øvrige jobber f.eks. på lab, med forskning, med økonomi/budsjetter/innkjøp, med ledelse, med administrasjon osv, osv.  Det er blitt et omfattende byråkrati i helseforetakene som krever sitt av administrasjon og økonomistyring.

==> Men OK, prioriteringen din er altså at noen eldre må dø for å få igang økonomien?

Da kan vi jo bare åpne opp med en gang.  Det er jo faktisk ikke mer enn 0,6% som p.t. dør av dette i Norge.  Ser vi til andre land der helsetjenesten blir overveldet så er det ca 2-4% som dør.  Altså ganske gode odds med 96-98% sjanse for å overleve.

Samtidig så vil det frigjøre endel boliger og arv til unge, så dette er jo bare vinn-vinn ?   

Men altså ikke gjeldende politikk i Norge  fordi det ville være politisk selvmord å si at "litt svinn må en regne med"...

  • Liker 1
Lenke til kommentar
13 hours ago, Evil-Duck said:

28. Juni 2020 var jeg i mitt livs toppform etter å ha oppdaget hvor fantastisk gøy det var å drive med sykling til fjells, ung og i god helse. At jeg skulle dø av korona var det siste som bekymret meg, da var jeg i all hovedsak bekymret for mine foreldre som er litt opp i åra. 29. Juni 2020 på vei hjem fra jobb en fin varm sommerdag kom det plutselig og brått en stor SUV over i min kjørebane i 80 sona, og vipps på et hundredels sekund og helt ut av min kontroll ble jeg forvandlet fra et ungt sprekt menneske med lite risiko for å dø av korona til et kronisk sykt menneske i den mest skjerpede risikogruppa for folk på min alder med antatt høy risiko for alvorlig sykdom eller død ved koronasmitte. 

Kanskje en liten tankevekker for folk som har en live and let die holdning og ber bare alle kronisk syke og gamle om å isolere seg selv slik friske mennesker skal få lov å leve livene sine som vanlig, det kan plutselig være deg selv som er en del av denne gruppa. Heldigvis for oss kornisk syke har det norske folk generelt vist seg å ikke innta denne holdningen og sett på oss som undermennesker i samfunnet, men vært med på en dugnad så godt som de kan for å beskytte de som ikke vil tåle en korona infeksjon uten fatale følger. 

Sterk historie og takk for at du delte den. For meg og min samboers del er det lignende saker. For vår del og spesielt hennes del som er mer utsatt har utfordringen vært at vi har blit mer hjemmeværende og mer innesittende og mindre i bevegelse som er viktig for å opprettholde fungerende helse når man allerede har fått noen smeller. Forskjellen på dette for friske folk er god form eller dårlig form men for disse gruppene er det fungerende eller ikke fungerende. For mange i slike grupper vil ikke "koronaen" være over når man åpener, de vil fortsatt ha en del arbeid å gjøre.

Endret av Theo343
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar
9 minutes ago, DaniNichi said:

Ikke et ord om å åpne treninsentere, men skjenking av den hellige alkoholen nevnes 10ganger.

https://e24.no/norsk-oekonomi/i/OQdK9k/slik-skal-norge-aapne-opp

 

Tror de menar nationella tilltak och där är träningsenter öppna för de som bor i samma kommune. 

Hur de har tänkt med nationella vs lokala tilltak vidare vet jag ikke. Hoppas de inte väntar med att slippe opp noe nationalt tills det ikke finns behov för lokala tilltak.

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
2 minutes ago, Abigor said:

Forstår likevel ikke budskapet. Om man er så utsatt, vil man ikke da isolere seg, uavhengig av hva andre gjør? Om det var meg så ville hvertfall jeg gjort det, da spiller det ingen rolle hva andre gjør.

Man kan ikke isolere seg helt i 2 år, da går man til grunne av selve isolasjonen. Selv friske mennesker med god helse som innsatte har ofte mer bevegelse, sosialt og trim enn mange som skulle isolere seg helt ville fått.

Endret av Theo343
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Just now, Abigor said:

Forstår likevel ikke budskapet. Om man er så utsatt, vil man ikke da isolere seg, uavhengig av hva andre gjør? Om det var meg så ville hvertfall jeg gjort det, da spiller det ingen rolle hva andre gjør.

Mange i denne situasjonen (syke) er avhengig av hjelp og kan derfor ikke isolere seg. Sykepleiere/hjelpepleiere osv. 

Det var jo dette som var grunnproblemet på sykehjemmene - det var de ansatte som dro inn smitten. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
4 minutes ago, Abigor said:

Det er mitt argument ja.

Ergo er det viktig at alle jobber med smittverntiltak så vi sørger for at sykehus har nødvendig kapasitet og at vi ikke skaper helsekriser i alle aldersgrupper. Per i dag har vi heller ikke portforbud og vi har et tildels fungerende samfunn hvor folk kan bevege seg noegenlunde fritt ute og i best mulig grad sørge for å holde helsen ved like. Selv om noen likevel må være mer forsiktig enn andre.

Endret av Theo343
  • Liker 2
Lenke til kommentar
1 minute ago, Kalle Klo said:

Mange i denne situasjonen (syke) er avhengig av hjelp og kan derfor ikke isolere seg. Sykepleiere/hjelpepleiere osv. 

Det var jo dette som var grunnproblemet på sykehjemmene - det var de ansatte som dro inn smitten. 

Ja det kan jeg forstå. Jeg er hverken sykepleier eller hjelpepleier.

Lenke til kommentar
2 minutes ago, Benbjo said:

Troller du? 

Om jeg troller? Du kan jo se hvordan gamlehjem stenges og besøkende må rope opp til vinduene i øvre etasjer. Unge friske mennesker blir ikke behandlet på den måten. Åpenbar forskjellsbehandling, de gamle isoleres, de unge lever friere. Så du kan jo spørre om staten og samfunnet troller.

Endret av Abigor
Lenke til kommentar
  • Evil-Duck låst og gjenåpnet denne emne

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...