Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Koronaviruset i NORGE [Les første innlegg]


Simen1

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Snikpellik skrev (På 26.3.2021 den 10.31):

Snart er det kanskje russen, rånere i Bø eller studenter i Bergen.

Storinnrykk av rånere: - Ikke bra
https://www.dagbladet.no/nyheter/storinnrykk-av-ranere---ikke-bra/73600143

Sitat

Rånere fra flere kommuner samlet seg i Bø i Telemark skjærtorsdag. Politiet ber folk reise hjem.

Pandemien setter en stopper for den tradisjonelle norske rånefesten som årlig finner sted skjærtorsdag i den svenske grensebyen Strömstad.

I Bø i Telemark har mange rånere samlet seg torsdag ettermiddag og kveld. I 22-tida har politiet begynt å bortvise flere.

- Stor tilstrømming

Operasjonsleder Erik Gunnerød opplyser til Dagbladet at det var flere og flere som samlet seg i løpet av kvelden, og at det også har vært ansamlinger av biler i Hønefoss, Larviksområdet, Tønsbergsområdet og Notodden.

Han ønsker ikke å kommentere hvor mange som møtte opp, men opplyser at det var «en god del» til stede.

- Det vi ønsker å gjøre nå, siden det har blitt såpass stor tilstrømming, er å begynne å fortelle folk at det er tida for å reise hjem. Det er det flere grunner til, men vi ser nå at det blir flere ansamlinger av mennesker utenfor kjøretøyene, der de står oppstilt og parkert, sier innsatsleder Tor Einar Bekken til Dagbladet og legger til:

- Det er ikke bra med tanke på et smitteperspektiv, og den videre ordensmessige utfordringer som vi erfaringsmessig vil få, dersom vi lar det gå, uten å gjøre noen tiltak, sier han.

- Hvordan har folk oppført seg?

- Stort sett vil jeg si at folk har oppført seg veldig fint. Vi har hatt en god dialog med mange mennesker i løpet av dagen og kvelden. De fleste er veldig greie å prate med, sier Bekken.

Stort rånetreff i Bø: − Det var dette vi ville unngå
https://www.vg.no/nyheter/i/41wQPo/stort-raanetreff-i-boe-naar-vi-ikke-kan-dra-til-sverige-maa-vi-finne-paa-noe-annet

Sitat

På grunn av stengte grenser til Sverige, har rånere fra flere kommuner samlet seg i Bø skjærtorsdag. Rundt klokken 22.30 kveld har politiet begynt å bortvise folk.

 

 

Endret av Snikpellik
  • Liker 1
Lenke til kommentar

691 nye registrerte smittetilfeller
https://direkte.vg.no/nyhetsdognet/news/691-nye-registrerte-smittetilfeller.lytkLfnIe

Sitat

Torsdag ble det registrert 691 nye smittetilfeller av coronaviruset i Norge. Det er 163 tilfeller færre enn gjennomsnittet de foregående syv dagene, som er på 854.

Tirsdag ble det registrert 1069 nye smittetilfeller i Norge, mens tallet onsdag var 871. Færre blir generelt sett registrert smittet på helligdager og i helgene enn i ukedagene.

Halvdagstallene i dag var på rundt 580, så det ble kun registrert litt over 100 nye tilfeller etter dette før midnatt. Skikkelige påsketendenser der altså.

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Sitat

Elleve elever og en ansatt har testet positivt på koronaviruset ve Olsvikåsen videregående skole, melder Bergens Tidende. Nærkontakter skal ha fått informasjon om karantene via SMS fra smittevernkontoret.

Sitat

Frem til 24. mars ble det rapportert inn 22 tilfeller med blodpropp og 8 tilfeller med andre trombose hendelser med blodplater, av totalt 18,1 millioner doser med AstraZeneca-vaksinen. Det opplyser den britiske regjeringen torsdag i en rapport om koronavaksinen. Tilfellene er analysert av MHRA-forskere og klinikere sammen med legemiddeltilsynet. Risikoen for å få denne spesifikke typen blodpropp er veldig liten, skriver helsemyndighetene. Som legger til at fordelen ved å ta vaksinen mot koronaviruset veier opp for risikoene. De

 

Lenke til kommentar

Blir litt små irritert over hvor positiv FHI er nå, nå som tallene stagnerer. 

Er det slikt at dem glemmer at det er ferie hvergang smittetallene går ned? Vet om flere som velger å ikke tester seg når det er ferie, da dem vil unngå karantene. 

For all del, synes det er kjempe bra at pilen pekes nedover, men vent litt med å si noe. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Laffe skrev (16 minutter siden):

Blir litt små irritert over hvor positiv FHI er nå, nå som tallene stagnerer. 

Er det slikt at dem glemmer at det er ferie hvergang smittetallene går ned? Vet om flere som velger å ikke tester seg når det er ferie, da dem vil unngå karantene. 

For all del, synes det er kjempe bra at pilen pekes nedover, men vent litt med å si noe. 

Det er ikke bare det at folk ikke vil teste seg. Mange kommuner tester ikke ved lette symptomer nå i påsken. 

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Sitat

Seks nye smittetilfeller i Tromsø

Seks personer testet torsdag positivt på koronaviruset. Tre personer har testet positivt etter en sosial sammenkomst med en tilreisende som viste seg å være smittet. I tillegg har ett husstandsmedlem til en av dem som deltok på sammenkomsten testet positivt. I tillegg har en tilreisende fra Oslo testet positivt. – Situasjonen er under god kontroll, sier smittevernoverlege Trond Brattland.

Sitat

Totalt elleve elever og én ansatt er smittet etter utbruddet på Olsvikåsen videregående skole i Bergen, melder BT. Totalt 155 er nå satt i karantene, opplyser rektor Helene Systad til BT fredag morgen.

Uten stengte skoler vil viruset spre seg på nytt etter påske. 

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

QAnon og nazi-tilknytning på demonstrasjoner mot smitteverntiltak
https://www.faktisk.no/artikler/RVL/qanon-og-nazi-tilknytning-pa-demonstrasjoner-mot-smitteverntiltak

Sitat

Demonstrasjonene mot myndighetenes smitteverntiltak samler hver lørdag svært forskjellige grupper. Noen av aktørene som har fått taletid er kjent for ekstreme holdninger fra tidligere, viser en gjennomgang Faktisk.no har gjort.

En kartlegging Faktisk.no har gjort viser at arrangørene 20. mars slapp til alt fra kjente vaksine-motstandere til talere som forfektet QAnon-retorikk og som har hatt tilknytning til en nazistisk organisasjon.

Dette finner vi etter å ha undersøkt alle som holdt appell eller hadde en direkte rolle i gjennomføringen av arrangementene. Undersøkelsene innebærer ikke vurderinger av alle enkeltpersonene eller grupper som møtte opp på markeringene som tilhørere.

Sitat

– En del ville fått bakoversveis om de visste hvor mange fra det ekstreme høyre som deltok

Asbjørn Dyrendal ved NTNU forteller at de ulike grupperingene gjerne bruker markeringene til å spre sine egne meninger. Dette gjør de gjennom å møte og snakke med folk, dele ut løpesedler og spre budskapet sitt på plakater.

Samtidig tror ikke Dyrendal at alle som er på slike markeringer vet alt om de andre som er til stede.

– Nei, det er det absolutt ikke alle som vet. Men de er selv del av et landskap hvor det er flere berøringspunkter i tankesett og holdninger. Det er noe annet enn å ikke ha peiling. Samtidig er det nok en del som ville fått bakoversveis om de visste hvor mange fra det ekstreme høyre som oppsøker slike markeringer, sier forskeren.

– Hvorfor velger slike grupperinger å delta på disse markeringene?

– For det første vil de ulike grupperingene uttrykke både egne holdninger og utvise sin motstand. For det andre prøver de også å danne nettverk og rekruttere nye meningsfeller.

 

Endret av Snikpellik
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Sitat

50 nye smittede i Bærum:

Det er registrert 50 nye smittetilfeller i Bærum det siste døgnet, opplyser kommunen på sine nettsider.

Dette er en klar oppgang fra i går og de foregående dagene. I går ble det registrert 27 smittede i kommunen. Torsdag ble det registrert 29 smittede, og på onsdag ble det registrert 18.

Totalt har 3211 personer fått påvist covid-19 i kommunen siden pandemien startet.

 

Sitat

90 nye smittetilfeller i Østfold:

Det er registrert 90 nye coronatilfeller i Østfold det siste døgnet, skriver NRK. 38 av tilfellene er registrert i Sarpsborg.

Fredrikstad har 30 nye smittede, Indre Østfold har 15, Moss tre, mens Råde og Rakkestad melder om to tilfeller hver, ifølge NRK.

I Sarpsborg er 21 av de smittede smittet i husstander, mens åtte er smittet på arbeidssteder. Fire er smittet under private sammenkomster, og samme antall i skole eller barnehage, melder kommunen. Det siste tilfellet har ukjent smittevei.

I Fredrikstad har 28 av de smittede kjent smittevei, skriver kommunen.

 

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (20 minutter siden):

QAnon og nazi-tilknytning på demonstrasjoner mot smitteverntiltak
https://www.faktisk.no/artikler/RVL/qanon-og-nazi-tilknytning-pa-demonstrasjoner-mot-smitteverntiltak

 

At de simpleste folka her i Norge fornekter koronaviruset er vel ikke akkurat noe sjokk. Tipper snitt IQ på den gjengen der er under 80 lettere psykisk utviklingshemmet.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Sitat

Det indiske helsedepartementet opplyste tidligere denne uka at de har oppdaget en ny dobbeltmutasjon av coronaviruset.

Ifølge uttalelsen inneholder varianten mutasjoner fra L452R-mutasjonen og E484Q-mutasjonen, skriver BBC.

– Vi oppdager stadig nye mutasjoner og endringer i viruset gjennom helgenomsekvenseringene som gjøres på laboratoriet. Viruset det siktes til her, som er rapportert fra India, har vi så langt ikke sett i Norge. Vi har imidlertid sett begge mutasjonene, men altså ikke i samme virus, sier avdelingsdirektør Line Vold i FHI.

https://www.dagbladet.no/nyheter/likner-norske-mutasjoner/73584279

Bare å vente til etter påske. Vi har ett betydelig andel indere som bor i Norge som er på påskeferie i hjemlandet.

Sitat

Mutasjonen er også påvist i andre virus enn den sørafrikanske varianten, og er påvist i virus fra reisende fra en del afrikanske land til Norge. I tillegg til at mutasjonen er forbundet med økt smittsomhet, og det er også reist spørsmål om denne mutasjonen kan gjøre at vaksinene har noe redusert effekt, sier Vold.

Sikkert en del fra Afrika også.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Intensivsykepleier Kari frykter påskesmitte: – Vi nærmer oss en smertegrense
https://www.tv2.no/nyheter/13922307/

Sitat

Antall koronapasienter innlagt på norske sykehus nærmer seg toppnivå. Situasjonen er allerede krevende for de ansatte, men nå kan det bli enda verre.

– Vi er rett og slett veldig slitne, og nå er jeg redd for at smitten vil øke enda mer på grunn av påskeferien, sier Bue.

– Man merker at det er en trøtthet. Nå har vi stått i dette i ett år allerede. Jeg hadde håpet at ting endelig skulle bli bedre i 2021, sier Bue.

Hun har sett hvor nådeløst og brutalt viruset kan være. Den siste tiden har de også hatt flere yngre pasienter på intensivavdelingen.

– Det er nesten umulig å forstå hvis du ikke har sett det selv. Det er brutalt for kroppen å ligge så lenge på pustehjelp, sier Bue.

 

Endret av Snikpellik
  • Liker 2
Lenke til kommentar
11 minutes ago, Fnugle said:

I all verden, er ikke dette fryktelig mange smittede i Bærum og Østfold på et døgn? Dette lover ikke godt for hva som kommer etter påske.

Jepp, går mot brasilianske tilstander på Østlandet snart. Stappfulle sykehus og flere og flere tilfeller. 

  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Fnugle skrev (13 minutter siden):

I all verden, er ikke dette fryktelig mange smittede i Bærum og Østfold på et døgn? Dette lover ikke godt for hva som kommer etter påske.

Jeg blir overasket om ikke hele landet ender opp på tiltakspakke 5A etter påske. Tror dessverre vi får 2000 nye smittede per døgn uken etter påske.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...