Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Koronaviruset i NORGE [Les første innlegg]


Simen1

Anbefalte innlegg

1 minute ago, Snikpellik said:

Nei, ikke karantene: https://www.adressa.no/nyheter/trondheim/2021/03/25/Koronasmittet-besøkte-butikker-og-kjøpesenter-23710966.ece

Men det ble bedt om å teste seg. Det var de andre butikkene hvor man ble oppfordret til å være oppmerksom på symptomer :) 

"

De som har vært innom stedene listet opp nedenfor kan ha vært eksponert for en smittet personer og skal gå i karantene.

Lørdag 20. mars

Stoff og Stil Tiller"

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
10 hours ago, torbjornen said:

Så du trur at Israel ville dele sine vaksiner med oss når dei har bruk for dei sjølv? Det som i tilfelle kunne vere aktuelt var eit samarbeid om å utvikle vaksiner mot framtidige mutantar.

Det er enorme summer penger i vaksiner på denne skala. Så jeg tenker at det vil være som en hver forretningsmodell. At man skalerer opp og får selge til kunder som vil ha. Det virker som om det er noe galt med vilje til å oppskalere rundt om, så tregt utrullinen av vaksinene går. Dersom vaksiner kunne lisensieres ut mer til andre land, så kunne man ha nyttet produksjonskapasitet rundt omkring.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg stod opp tidlig for å handle i dag, vel inneforstått med at påskeferien har begynt. Det var lite folk, så planen var god med noen unntak. Far og veldig fornøyd datter kom inni butikken. Hun hadde på seg munnbind og jeg tenkte, nå har barn også begynt å bruke munnbind. Inntil jenta tok det av, for å få kontakt med far. Faren ba henne ikke om å ta det på igjen, han var mer opptatt av å se i mobiltelefonen sin.

Neste butikk, der var det også glissent. Lokketilbudet var 4 innpakket cola + 2 løse for kr 99 og jeg gikk mot selbetjeningen da kundene begynte å strømme på, blant annet glad mor med glad datter. En dame som ikke fikk til å betale ropte på en ansatt. Jeg tenkte det er feil på systemet i dag siden colaen ble mye dyrere enn kr 99. Jeg måtte også ha hjelp. Den butikkansatte tastet inn for meg og tok opplæringen på alvor. Hun forklarte omstendlig hvorfor beløpet ble høyere mens munnbindet hennes skle ned under haken. Jeg forsøkte å rygge, men det var for trangt til å holde meteren som nå har blitt til 2 meter, akkurat som i mars i fjor.

Full kontroll på meg selv, men ikke på andre.

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
10 hours ago, torbjornen said:

Etter mi meining må det vere OK å be om utsetjing fordi ein har andre planar. Ein kan ikkje forvente at alle verken kan eller vil kaste om på alle planar, enten det gjeld ferie, viktig møte, bryllaup osv. på grunn av ei vaksine eller ein legetime. Det bør vere nok av dei som har heimepåske og/eller som ynskjer å komme lenger fram i vaksinekøa på bekostning av hytte- og feriefolket, og pandemien verken står eller fell på kven av dei prioriterte som blir vaksinert før og etter påske. Men eg forstår likevel godt frustrasjonen til dei som skal ringe rundt dersom dei får mykje ekstraarbeid fordi ein stor del av dei dei ringer vil ha vaksineringa utsett til etter påske.

Det er jo en veldig enkel framgangsmåte. Gjør tilbudet på skriftlig måte. Lag en løsning som gjør at folk må svare (gjerne hovedsaklig digitalt for effektivitetens skyld). Gi folk maks en uke, deretter utsetter man de som ikke har gitt svar ved å lage automatiske lister som har utsatt disse 1 måneds tid. I tillegg så burde det være rom for en 10-20 stykk som ikke er langt framme nok i køen, hver dag. Som kan stille opp og sitte i et venteværelse for å utnytte kapasiteten til vaksinatørene som har fått avbestillingene.

De få som ikke får til å besvare digitalt kan da få 1. prioritet i det venteværelse for avbestillinger. Dette ville spart tid og penger. Til slutt vil alle som vil ha da ha fått. Og hullene for ikke møtt vil tettes.

Endret av G
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
1 hour ago, Snikpellik said:

Ber butikkgjester sette seg «i umiddelbar karantene»
https://www.dagbladet.no/studio/nyhetsstudio/5?post=60385

For et par dager siden ble det meldt fra Trondheim kommune at en smittet person hadde vært innom denne butikken, og at besøkende i et visst tidsrom burde følge med på symptomer. Nå er det tydeligvis en eller annen utvikling.

Sannsynligvis er det oppdaget flere smittede i butikken i samme tidsrom. Jeg synes det er litt rart kommunen ikke ba besøkende innenfor tidsrommet om å teste seg. 

EDIT: Pc Lynet lever opp til nicket og kom meg i forkjøpet!

Det kan virke som om at en del nå tenker at dette må være luftbåren smitte så raskt folk blir smittet !!

Lenke til kommentar
G skrev (11 minutter siden):

Det kan virke som om at en del nå tenker at dette må være luftbåren smitte så raskt folk blir smittet !!

Håper at det igjen fører til at folk tar korona på alvor, de som ikke har gjort det til nå. Det er såpass ubehagelig viten at man ville kunne bli nødt til å slå en strek over alt som heter vaksinebivirkninger.

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

457324

Sonovia’s reusable anti-viral masks are coated in zinc oxide nano-particles that destroy bacteria, fungi and viruses, which it says can help stop the spread of the coronavirus.

https://m.jpost.com/health-science/israeli-made-mask-eliminates-over-99-percent-of-coronavirus-lab-tests-suggest-644434

 

Var det ikke ett munnbind med bruk av kobber også mener jeg å huske før. Samt at pulveret av kobberet var laget i Norge?

Men, hvor får man kjøpt slike typer munnbind? Ting må jo tilgjengeliggjøres også først.

Endret av G
  • Liker 1
Lenke til kommentar

https://omni.se/folkhalsomyndighetens-chef-i-ku-vi-har-fatt-ratt/a/WOK81g

Folkhälsomyndighetens chef i KU: ”Vi har fått rätt”

Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson utfrågades under fredagen i riksdagens konstitutionsutskott om den svenska coronahanteringen.

Frågan om ifall coronastrategin ändrats eller inte sedan pandemin inleddes valde han att likna vid ”en strid om påvens skägg”, ett uttryck som historiskt har använts för att bland annat beskriva saker som är omöjliga att avgöra.

Enligt Johan Carlson har diskussionen om den svenska strategin varit konstig, där man blandat ihop strategi med åtgärder och beslut, skriver TT.

Generaldirektören sa att strategin varit densamma hela tiden: att pressa ned smittspridningen så att trycket på sjukvården skulle minska samt skydda särskilt utsatta grupper.

– Däremot fanns det de som trodde att man kunde få ut smittan helt genom att stänga ned samhället, och det trodde inte vi och det har vi fått rätt i, sa Carlson.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
G skrev (4 minutter siden):

Dersom bruddet på 2 meteren ikke skulle overholdes på en slik flyplass, nå etter regelen trådte i kraft. Risikerer de da ikke at hele flyplassen må stenges som straff? På tide å få inn vaktmannskaper, som kan passe på folk som ikke klarer å passe på selv?

TlfowdYmPs_iMB3lKJJB_wj8inyyyiHZJpEioqtf

https://www.nrk.no/mr/_-flypassasjerar-burde-vore-stoppa-pa-vigra-1.15436161

Det snakkes jo om at noen burde vært beskyttet mot seg selv fordi de ikke klarer å passe på seg selv. I pandemien må det omskrives til - beskyttet mot seg selv for å beskytte andre.

  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

Dette tapet av smak/lukt har vi jo observert i norske pasienter også.

Why does COVID cause taste loss? New research: virus infects mouth’s cells

...

The researchers found that in certain cells of the salivary glands and tissues, these enzymes were present, sometimes in the same cells, which would increase their vulnerability to the virus.

...

They also tested in a dish if infected saliva extracted from COVID-19 patients would cause healthy cells to be infected and found that in some cases it did.

...

Finally, the team collected saliva from 35 NIH volunteers. Of 27 people who had symptoms, those that had coronavirus in their saliva were more likely to report loss of taste and smell. The researchers said that this suggests the direct connection between oral infection and oral symptoms.

...

.. said that, “By revealing a potentially underappreciated role for the oral cavity in SARS-CoV-2 infection, our study could open up new investigative avenues leading to a better understanding of the course of infection and disease. Such information could also inform interventions to combat the virus and alleviate oral symptoms of COVID-19.”

https://www.jpost.com/health-science/why-does-covid-cause-taste-loss-new-research-virus-infects-mouths-cells-663374

 

Kanskje derfor barnehager er smittsomme, fordi barna slikker på all slags ting?

Endret av G
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Pc Lynet skrev (1 time siden):

Det er en film som heter fire bryllup og en gravferd. Han slipper karantenhotell ved innreise Norge. Fordi syk far er nødvendig reise selv om han var i bryllup på unødvendig reise. Håper det nye rosa skiltet til Oslo kommune setter en stopper for en god del av utfarten.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Legemiddelet forbyr kobber-munnbindet, postet den 8. mars

Legemiddelverket forbyr omsetning av medisinske munnbind av typen Copper Inside “kobbermunnbind” i Norge. Utstyret mangler nødvendig dokumentasjon, og oppfyller ikke kravene i regelverket for medisinsk utstyr. Vi fraråder bruk av munnbindene. 

...

Er det farlig å bruke Copper Inside?  
Generelt er dikobberoksid, som Copper Inside inneholder, farlig ved innånding og svelging. Det fremgår av det Europeiske kjemikaliebyrået, ECHA, sin fareklassifisering av kjemikalier.  

Munnbind som inneholder dikobberoksid kan derfor være farlig dersom fiber eller kobberpartikler fra munnbindet løsner, og havner i lungene til brukeren. Dikobberoksid som kommer i kontakt med øynene kan også gi alvorlige øyeskader. I hvilken grad dette skjer og hvilke mengder dikobberoksid som er i munnbindene er uklart.   

Selv om dikobberoksid kan være helseskadelig i visse doser, betyr det ikke nødvendigvis at bruk av Copper Inside er skadelig. Men, dette kan vi ikke vite fordi produsenten ikke har utført nødvendige vurderinger og framlagt nødvendig dokumentasjon for å vise at produktet er trygt for brukerne. Påstander i markedsføringen om gjenbruk strider mot bruksbegrensninger i den tekniske dokumentasjonen. 

Tilbaketrekkingen er et føre-var tiltak og vi fraråder all bruk av kobbermunnbindene. Vi har ikke mottatt meldinger om at personer har fått skader av munnbindene. 

https://legemiddelverket.no/nyheter/copper-inside-medisinske-munnbind-trekkes-fra-markedet

 

Av og til skulle man ønske at det ikke eksisterte noe Legemiddelverk. De er svært strenge.

Endret av G
Lenke til kommentar
Sitat

Helsedirektoratet advarte mot munnbind i 2009. Nå vil man tvinge det på barn.

Det virkelige argumentet for munnbind er politisk. Det innrømmer FHI langt på vei, når de i den samme rapporten skriver (s. 12-13):

The use of facemasks has become highly politicised and controversial internationally and has received a great deal of attention in mass and social media. It is widely perceived to be an effective means of reducing transmission and making it possible to engage in activities where social distancing is not possible. This perception has contributed to a political imperative to encourage or mandate the use of facemasks in the community, despite the lack of robust evidence.

 

 

 

https://steigan.no/2021/03/helsedirektoratet-advarte-mot-munnbind-i-2009-na-vil-man-tvinge-det-pa-barn/

Lenke til kommentar

FY FA...

Quote

Color Line fikk en kvart milliard i krisehjelp. Toppsjefen beholdt millionbonus.

Color Line-sjefen fikk utbetalt 1,9 millioner kroner i bonus i 2020. Ledelsen i PGS delte 3,2 millioner kroner. Samtidig har selskapene fått en kvart milliard hver i krisestøtte.

Da koronapandemien rammet Norge i fjor vår, kom det raskt støtteordninger som skulle berge levedyktige bedrifter. Støtten skulle gjøre at selskapene hadde penger på bok til å betale for seg.

To av selskapene som fikk mest var PGS og Color Line. PGS hjelper til med å finne olje under havbunnen. Color Line driver bilferger fra Norge til utlandet. Begge selskapene betalte ut bonuser som vanlig i fjor.

https://e24.no/norsk-oekonomi/i/PRB64b/color-line-fikk-en-kvart-milliard-i-krisehjelp-toppsjefen-beholdt-millionbonus?referer=https%3A%2F%2Fwww.aftenposten.no

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Rasjonelt skrev (30 minutter siden):

Det kan være grunnen til at det ikke er krav om bruk av munnbind på sykehus. FHI tror ikke på nytteverdien.

Helspersonell vil kunne bruke munnbind riktig om ikke annet, selv om kanskje ikke pasientene gjør det. Jeg syens de burde ha det på seg i en hver situasjon. Men det er visst et trosspørsmål. Om ikke annet litt falsk trygghet for menigmann under praktiske gjørmål i pandemien.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...