Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Koronaviruset i NORGE [Les første innlegg]


Simen1

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Subara skrev (6 timer siden):

At noen lyver her var det du som sa. Men jeg tror at politi og kontrollører, ev. veiledere må bli mer synlige for at folk skal tro at ting blir gjort. Og gjerne sette opp barrierer for å lede folk inn i køen mot teststasjonen. Politikere fra både Frp og AP uttaler seg i den ene artikkelen og mener at innreisekontrollen er dårligere eller mer slepphendt enn kommunisert.

Men politiet sier i artikkelen at av 31097 så ble 28 373 testet og at ingen som er pliktige til å ta test slipper ut av gardermoen uten test. I følge politiet i artikkelen så håndheves dette ved passkontrollen. Jeg synes at andelen høres ok ut, hva synes du?

Hvorfor mener du at dette ikke fungerer? Det er ikke mulig å komme fra utlandet uten å passere passkontrollen. Hvorfor må de bli mer synlige? For at andre reisene skal få med seg at andre også må teste seg? Jeg skjønner ikke kritikken her.

Jeg tror at jenta i artikkelen ikke har fått med seg testingen av de som fløy og at det ikke bare var 5 av alle pasasjerene som testet seg. Men hvis du tror det hun sier er korrekt, så er det noen få muligheter: Enten var alle de andre under unntaksreglene, eller så er det ikke sant når politiet sier de har kontroll på dette i passkontrollen.

 

Subara skrev (6 timer siden):

Men kanskje du jobber der

Nei, det gjør jeg ikke på noen som helst måte. Jeg har ikke vært der siden 2019 - eller er det enda lenger siden?

Subara skrev (6 timer siden):

hvis vi skal slippe å få nye mutanter inni landet - fra et virus som er enda mer smittsomt enn før - bør ingen slippe test ved innreise etter min mening. Nå er det for sent. Barn og unge må ta omkostningene og holdes hjemme fra skole og fritidsaktiviteter.

Så du synes at unntakslisten er for lang og at 91% testet seg er for få? Tja, det kan jo være - men jeg vet ikke om det ville fått noen merkbar effekt om vi ikke hadde unntakslisten. Den engelske mutasjonen kom inn til Norge før vi hadde dagen regime, så å gjøre dagens regime strengere fordi alle slapp inn uten tester før synes jeg er litt merkelig. Da må vi heller se på tall på hvor mye importsmitte vi har for tiden og om det er et reelt problem.

Lenke til kommentar

Nå sklir det ut i resten av landet:

Sitat

16 nye smittede i Bergen:

Bergen kommune har registrert 16 nye smittetilfeller det siste døgnet. Det er fem flere enn dagen før og seks flere enn samme dag for én uke siden.

Halvparten av de nye smittetilfellene er personer i 20-årene, skriver kommunen.

Tre av de nye tilfellene har ukjent smittevei, og to er importsmitte. De siste 14 dagene har det i snitt blitt registrert tolv smittede per dag i byen.

Det var til sammen 1200 personer som testet seg i Bergen lørdag.

Sitat

13 nye tilfeller i Haugesund:

Søndag morgen opplyser Haugesund kommune at de har registrert 13 nye smittetilfeller lørdag. Tidligere denne uka har det blitt registrert mellom 20 og 30 nye tilfeller per dag i kommunen.

Sitat

Askøy kommune i møte med statsforvalteren om smittesituasjonen:

I løpet av helga har Askøy kommune registrert 43 coronatilfeller. Søndag skal kommunen i møte med Statsforvalteren og FHI om smittesituasjonen.

Ordfører i Askøy, Siv Høgtun (Sp), opplyste lørdag at det ble vurdert enda strengere tiltak.

- Men vi har valgt å opprettholde dagens strenge forskrift. Tiltakene vurderes fortløpende opp mot smittesituasjonen de neste dagene, fortalte Høgtun i en pressemelding lørdag kveld.

Bergens Tidende skriver at kommunen skal ha et møte med blant annet Statsforvalteren og Folkehelseinstituttet (FHI) søndag ettermiddag om smittesituasjonen i kommunen.

Nabokommuner kan også bli innkalt til møtet, avhengig av hva som kommer fram i forkant av møtet. Ett av temaene som vil bli tatt opp, er om det kan bli aktuelt med enda strengere regionale tiltak, opplyser fylkeslege Sjur Lehmann.

En eventuell regional forskrift vil kunne bety innstramminger også i Bergen, skriver avisa.

Sitat

Presenterer nye coronatiltak i Ålesund klokken 14

 

Endret av Pc Lynet
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Pc Lynet skrev (10 minutter siden):

Nå sklir det ut i resten av landet:

 

Jepp.... 
 

Sitat

10 nye smitta i Stad

Laurdag blei det påvist ti smittetilfelle i Stad kommune etter at det hadde kome svar på 273 av 316 prøver tatt fredag. Dei siste 43 prøvesvara vil vere klare søndag kveld. Ni av dei smitta held til i Selje, og tre er born i skule eller barnehage.

På Nordfjordeid har ein nærkontakt testa positivt på andre test i karanteneperioden. Dette smittetilfellet er ikkje kopla til skule eller barnehage.

Stad kommune ber innbyggjarane ha svært låg terskel for å teste seg veg symptom på sjukdom. Totalt har no 76 personar blitt smitta i utbrotet i kommunen.

 

https://www.nrk.no/vestland/

Endret av Fnugle
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Plussartikkel https://www.adressa.no/pluss/nyheter/2021/03/21/30-steder-med-feststøy-i-natt-Nå-er-det-altfor-mange-som-samler-seg-23687474.ece

 

30 steder med feststøy i natt: - Nå er det altfor mange som samler seg

Politiet synes utviklingen i Trondheim er skummel med altfor mange som samler seg for å feste. Natt til søndag rakk de over en tredel av stedene det var feststøy.
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Det har i tillegg til i Trondheim også vært brudd på regelen om mer enn fem gjester en del steder i Agder.

28 personer smittevern-anmeldt etter fester i Agder
https://direkte.vg.no/nyhetsdognet/news/aatte-personer-anmeldt-etter-fest.ur8Gopx47

Sitat

Politiet har anmeldt åtte personer i Lillesand, elleve personer i Kristiansand og ni personer i Lyngdal for smittevernbrudd under fester.

Agder politidistrikt fikk melding om festen i Lillesand rett etter klokka 23 lørdag kveld.

– Patruljen skriver anmeldelse på åtte personer som var på stedet, melder operasjonssentralen.

Noe over en time senere rykket politiet ut til en fest i Lyngdal, der ni personer anmeldes for brudd på lokale smittevernforskrifter.

Ved ett-tiden kom meldingen om en fest i Kristiansand, og der ble elleve personer anmeldt for brudd på koronaforskriften.

I alle de tre kommunene gjelder – med noen unntak – regelen om at man ikke kan ha mer enn fem gjester.

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Kunne godt tenkt meg at FHI førte statistikk over antall smittetilfeller som følge av smittevernbrudd i ulike kategorier:

- Sammenkomster ut over tillatt antall

- Manglende distanse

- Karantenebrudd

- Isolasjonsbrudd

- Brudd på reiseråd

etc.

Akkumulert for hele pandemien og anonymisert selvsagt.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Rasjonelt skrev (9 minutter siden):

Manglende distanse gjelder vel i alle smittetilfeller.

Litt flisespikking, men ikke alltid, spesielt med de muterte mer smittsomme variantene. Flere studier har vist hvordan smitten for eksempel har spredd seg i restauranter eller i klasserom med god avstand mellom folk, hvor personer lengst unna en superspreder er de som har blitt smittet, mens personen en eller to meter unna slipper unna. Mye avhenger av andre faktorer som ventilasjon, takhøyde, flaks/uflaks og tilfeldigheter. 

 

  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Quote

– Me er alltid bekymra når det kjem utbrot i nabokommunar. Det er jo ikkje bom på Askøybrua, sjølv om me kunne ha ønska oss det.

https://www.nrk.no/vestland/kan-bli-innstramming-i-bergen-og-nabokommunane_-_-kunne-onska-oss-bom-pa-askoybrua-1.15426912

Merkelig ønske. Er det bompenger de skulle ha ønsket, eller var det en fysisk bom så de kunne "murt inne" folk på Askøy fra å reise?

Hva med fritidsbåttrafikk. Minelegging de skulle ønske da eller?

Dersom det var "Ebola" på Askøy, så kan et vaktmannskap på broen gjøre nytte. Det går også an å sette midlertidige veisperringer, punkteringsmatter dersom det var snakk om å bremse desperadoer som skulle forsere veisperringen :fun:

Endret av G
Lenke til kommentar


Tyske turister til Mallorca i hopetall

Oppstemte tyske turister med munnbind har denne helgen strømmet ut av flyplassen på Mallorca. Tyske myndigheter har fjernet karanteneplikten for reisende som kommer fra ferieøya, men har forgjeves forsøkt å få folk til å ikke dra dit.
 

o5WFGqqn8XgyuWFSnf5ZIAtdid2IEDHdMO8wG3Xw

Turister fra Tyskland ankommer Palma de Mallorca-flyplassen fredag 19. mars.
Foto: ENRIQUE CALVO / Reuters

Turister har fremdeles ikke lov til å bo på hotell eller leie feriebolig i Tyskland, slik at utenlandsferie ser ut til å være eneste mulighet for tyskerne å komme seg vekk for en liten stund.

Og den muligheten har de benyttet.

Mallorca og de baleariske øyene har den siste uken ikke lenger vært klassifisert som høyrisikoområde for koronasmitte. Det har ført til at tyskere i hopetall har bestilt ferieturer til øya.

– Det er veldig, veldig, veldig spennende og fantastisk å kunne fly igjen, selv om det bare er for en uke, sier turist Bettina til Reuters.

De nyankomne turistene som nyhetsbyråets journalister møtte på flyplassen denne helgen kom fra mange forskjellige tyske byer - inkludert Berlin, Dusseldorf, og Hamburg. De måtte alle vise testresultater som ikke var eldre enn 72 timer da de ankom flyplassen.

Ber folk om å ikke reise

Myndighetene fjernet tidligere denne uken Mallorca og noen andre spanske regioner, samt Portugal og Danmark, fra listen over områder der risikoen for å bli koronasmittet er høy.

Det betyr at det er tillatt å reise dit uten å måtte gå i karantene eller la seg teste for covid-19 ved retur til Tyskland. Avgjørelsen gjorde at lavprisselskapet Eurowings satte opp 300 ekstraruter til Mallorca i påskeferien.

Samtidig har den tyske regjeringen hele uken forsøkt å få folk til å avstå fra å dra utenlands, etter at det ble tydelig at mange tyskere så fjerningen av karanteneplikten som en invitasjon til å reise til den spanske øya.

– Mangelen på et råd om å ikke reise er ikke det samme som en invitasjon til å reise, lød det fra talsperson Maria Adebahr for landets utenriksdepartementet.


https://www.nrk.no/urix/tyske-turister-til-mallorca-i-hopetall-1.15426600

Hodeløst dårlig vurdert av myndigheter før regelendring?

Folk tenker ikke så rasjonellt som de skulle ønske, og det visste de nok.

Endret av G
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Laffe skrev (2 timer siden):

Er folk født dumme eller er dem bare født dumme?  Det er som når folk har fått lappen på 18-årsdagen og kjører som en svin de første dagene, for å så deretter grine om at dem var unge og dumme.

Ja, det er forferdelig med disse som har lyst å LEVE litt etter et år med koronatiltak. De burde ha fått med seg at definisjonen på et LIV fom. mars 2020 endret seg til å kun bety tilstedeværelse av puls.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Sitat

Dropper regionale tiltak

Ti kommuner i Vestland fylke diskuterte mulig regional forskrift med Statsforvalteren, FHI og Helsedirektoratet søndag. - Viruset kjenner ikke kommunegrenser, sier Askøy-ordfører.

I løpet av helga har Askøy kommune registrert 43 coronatilfeller. Søndag var kommunen i møte med Statsforvalteren og FHI om smittesituasjonen.

- Vi anmodet Statsforvalteren til å kalle inn alle omegnskommunene og Bergen til et nytt møte klokka 13, sier ordfører i Askøy, Siv Høgtun (Sp), til Dagbladet.

Ett av temaene som ble tatt opp, er om det kan bli aktuelt med enda strengere regionale tiltak.

Det ble imidlertid bestemt at det ikke innføres en forskrift om tiltak for kommunene, ifølge Bergens Tidende.

- Det skyldes at det ikke er spredningen til øvrig befolkning som tilsier slike tiltak, sier Morten Storebø, ordfører i Austevoll, til avisa.

Bare å vente på at helvete er løs igjen i Bergen og omegn da.

Lenke til kommentar
G skrev (31 minutter siden):

Portforbud i Miami

IrghQX7JQiS602YuB4edGwKGURU4iUUF_p86TcdR

Bilder fra Miami Beach viser at festingen fortsatte utover kvelden lørdag - etter at portforbudet var innført.

https://www.nrk.no/urix/innforer-portforbud-for-a-stoppe-festende-studenter-1.15426673

Er det bare meg som så kun afroamerikanere på videoene som også er hardest rammet av korornaviruset i USA? Lurer på hvorfor ja.

Endret av Pc Lynet
Lenke til kommentar
8 minutes ago, Pc Lynet said:

Er det bare meg som så kun afroamerikanere på videoene som også er hardest rammet av korornaviruset i USA? Lurer på hvorfor ja.

Vet ikke nok om det. Det er stor grunn til å tro at det også bare kan være tilfeldigheter hvem som er blitt fotografert. Kan jo hende at fotograf har stor sans for store afrikanske rumpeskinker for hva jeg vet?

Rumperisting har jo tatt helt av i popmusikken. Så at ungdom ønsker å herme er jo naturlig. Har du ikke stor rumpe fordi du er en hvithudet, så må du jo enten legge deg under kniven  og få deg silikonimplantater der bak, for å imponere andre, eller avstå fra å stå på bilpanseret?

 

Quote

USA

White: 60.1% (Non-Hispanic) Hispanic: 18.5% Black: 12.2% Asian: 5.6%Dec 28, 2020

Quote

Miami

The 5 largest ethnic groups in Miami, FL are White (Hispanic) (65%), Black or African American (Non-Hispanic) (13%), White (Non-Hispanic) (11%), Other (Hispanic) (5.46%), and Black or African American (Hispanic) (2.29%). NaNk% of the people in Miami, FL speak a non-English language, and 71.8% are U.S. citizens.

 

Endret av G
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...