Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Koronaviruset i NORGE [Les første innlegg]


Simen1

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
7 minutes ago, ok67 said:

Om ho ikkje kjente til reglane er dette direkte pinleg, alternativet så er det direkte arrogant 

Jeg kan forstå at hun kanskje har rotet med reglene, spesielt fordi reglene av og til varierer fra kommune til kommune. Det er menneskelig å gjøre feil. Men vår statsminister har rådgivere i "begge ender" som kan ringes 24/7 om man er i den minste tvil, det er der jeg mister empatien.

Dette var rett og slett for dårlig dømmekraft i forhold til vervet man har. Hvis man ikke får en reaksjon tilsvarende vanlig borger på dette så har man fullstendig ødelagt tilliten hos de vi allerede sliter med at følger smittevernreglene.

Jeg har ingenting i mot Erna hverken personlig eller politisk (selv om troen på henne har fått seg noen smeller siste året) men hun må stilles til ansvar som alle andre.

Endret av Theo343
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Uansett om det er lov eller ikke ift lokale regler, å være 14 til bords nå for tiden er drøyt dårlig dømmekraft av landets øverste leder, som står der dag ut og dag inn og messer om at vi må begrense sosial omgang. 

Jeg ser egentlig ingen annen forklaring enn at hun driter i det. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Høydepunktet i hverdagen for mange i Oslo er nå for tiden, uten å kødde, å gå på matbutikken. Da er nok det at statsministeren har brutt reglene ekstra irriterende for de som har levd under svært strenge tiltak i snart et halvt år, og fulgt alle anbefalingene og reglene hele tida.

Da er det bare opp til alle og enhver å fortsette å være flinkere enn Erna Solberg :) 

  • Hjerte 2
Lenke til kommentar

Tre nye coronadødsfall i Oslo

Sitat

En beboer på et sykehjem, en pasient på et helsehus og en hjemmeboende pasient i Oslo er døde med coronasmitte.

De tre døde henholdsvis 13, 15, og 17. mars, og dødsfallene er innrapportert av sykehusene, opplyser Sykehjemsetaten i Oslo i en pressemelding.

Siden mars 2020 har totalt 62 sykehjemsbeboere og fem pasienter på helsehus som var syke med covid-19, dødd enten på sykehjem eller sykehus.

Pasienten på helsehuset døde 13. mars, beboeren på sykehjemmet to dager senere, og den tredje, en hjemmeboende pasient som ble overført fra sykehus til Kommunal covid-19 behandlingsenhet (KCB), døde 17. mars. (NTB)

https://direkte.vg.no/nyhetsdognet/news/tre-nye-coronadoedsfall-i-oslo.Ca-BQgugF

Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (6 minutter siden):

Da er det bare opp til alle og enhver å fortsette å være flinkere enn Erna Solberg :) 

Signaleffekten dette gir kan bli ganske lei. Jeg kan fint se for meg at dette er dråpen for mange som har slitt med motivasjonen lenge; hvis ikke engang statsministeren gidder å følge reglene, hvorfor skal jeg? 

Endret av :utakt
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
8 hours ago, Nidar2 said:

Hvor mange med AZ vaksine innabords vil få blodpropp og koronarsykdom i fremtiden? Er man i live om 5 år?

Man må først finne årsaken og akkurat nå er den mest troverdige hypotesen (i mine øyne) at man har større risiko for en ugunstig immunrespons om man er så uheldig å få vaksinen satt direkte i blodomløpet.

Endret av Theo343
Lenke til kommentar
:utakt skrev (7 minutter siden):

Jeg kan fint se for meg at dette er dråpen for mange som har slitt med motivasjonen lenge; hvis ikke engang statsministeren gidder å følge reglene, hvorfor skal jeg? 

Ja, for noen er det nok dessverre sånn. Både for noen av de som er drittlei, og for de som leter etter en unnskyldning for å drite i reglene. Kan tenke meg at for eksempel en student som har vært omtrent bura inne på 8 kvadrat et halvår nå ikke synes det er spesielt motiverende. Jeg tror likevel at det ikke er utslagsgivende for særlig mange, fordi de aller, aller fleste av oss vet hvor viktig det er å følge reglene. For noen blir det kanskje også en påminnelse.

Problemet er at det også blir mer politisk støy rundt noe som egentlig ikke trenger å være det. Det er valg til høsten, og opposisjonen kommer ikke til å nøle med å slå mynt på dette, midt i det som ser ut til å bli pandemiens verste tidspunkt i landet. At det spisser seg til i politikken, og at helt grunnleggende smittevern blir gjenstand for politisk drakamp er kanskje ikke spesielt gunstig. 

  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

Det kommer til å bli et jævla mas i sosiale medier, der en haug av folk skal bruke store ord om hvor latterlige tiltakene er og når ikke engang Erna bryr seg så er det bare å legge ned. Kan bare tenke meg adjektivene som følger med. 

Og dette kommer til å påvirke en del folk den gærne veien. 

Akkurat det vi trengte nå. Hurra. 

Lenke til kommentar
  • Evil-Duck låst og gjenåpnet denne emne

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...