Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Koronaviruset i NORGE [Les første innlegg]


Simen1

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Snikpellik skrev (4 timer siden):

Nei, det er på ingen måte lett, men det er fullt mulig og lyset blir stadig større i enden av tunnelen med lysere tider og vaksinering selv om det kommer en fæl topp nå. Danskene ga vel ikke opp på 2000 nye daglige tilfeller og 1000 på sykehus? Ga spanjolene opp da 1200 mennesker døde hver eneste dag? Nei. Ikke en gang tsjekkerne ga opp da over 13.000 borgere lå på sykehus samtidig. Så vi gir ikke opp her i Norge så fort dagstallene på nye registrerte smittede bikker 1000 heller. 

Okei. Herregud. Vi passerer 1000 smittede og folk går inn i en slags «jeg gjemmer meg i kjelleren men prøver å motivere folk via inspirerende taler på nett modus» blir for dumt for meg. Kom ikke her å fortell meg at myndighetene ikke så dette komme......

  • Liker 1
Lenke til kommentar
6 hours ago, William_S said:

Nå er det nok noen her i tråden som driver og jubler. Gratulerer med dagen for å eie folk i denne diskusjonen... Regner med at dere feirer hardt i kveld. 

Tviler sterkt på at det er noen som feirer. Dette er ett tema der jeg i hvert fall har håpet jeg tar feil, når ting tyder på kraftig smitteutvikling.

6 hours ago, William_S said:

Uansett det er bare å gi opp-. Smitten er ikke noe vi kan kontrollere lengre. Fra nå av følger jeg bare de tiltakene som passer meg best. Jeg er drittlei her i Oslo nå. Nå får det bare briste eller bære.  Politikerne kan bare oppheve alle tiltakene i morra om de vil.  Det er tross alt de som innførte alt dette for ett års tid siden.  Vi er i en kollektiv massepsykose når Utsira stenges ned. 

Dette er *definitivt* ikke tiden for å gi opp. Om vi ikke får kontroll på smitten vil jeg tro vi krysser 4000/dag i april. Om vi fjernet alle tiltakene kan det tallet heller bli 25.000/dag i april.

Nesten uansett hvor galt det er så kan det alltids bli verre.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Jeg skriver ikke ofte her inne lenger, men akkurat nå føler jeg behov for å gjøre det. Det er en nitrist situasjon vi er oppe i nå, og selvfølgelig burde myndighetene har gjort en bedre jobb. De hadde så mange muligheter, og gang på gang har det samme blitt gjort uten å lykkes. Definisjonen på galskap er å gjøre det samme og forvente annerledes resultater, dvs. låse ned, åpne opp, låse ned, åpne opp. Tipper det samme blir gjort igjen, og det er klart at dette tærer på folk. 

Det er dog ikke noe poeng i å angripe hverandre, verken her inne eller der ute. Vi må forstå at det er mange som faktisk ofrer en del for at vi skal klare oss gjennom dette, og vi må ha rom for å forstå at det kommer mye frustrasjon akkurat nå. Dette er ikke lett for noen av oss, verken studenter, aleneboende, småbarnsfamilier, lærere, permitterte, arbeidsledige, de som jobber i utsatte yrker etc. Vi må være medmennesker og gi hverandre rom til å lufte. Jeg er også møkk lei av det regjeringen gjør, jeg er lei av å ikke kunne dra på treningssenter, ikke møte nye og gamle venner, og planlegge hver tur til butikken. Dette er vanskelig og slitsomt, men det blir helt feil å angripe de som prøver å gjøre en innsats. De som bidrar til smitte og ikke gjør jobben sin orker jeg ikke å ofre en tanke på lenger... 

  • Hjerte 4
Lenke til kommentar
1 hour ago, Pateia201 said:

Okei. Herregud. Vi passerer 1000 smittede og folk går inn i en slags «jeg gjemmer meg i kjelleren men prøver å motivere folk via inspirerende taler på nett modus» blir for dumt for meg. Kom ikke her å fortell meg at myndighetene ikke så dette komme......

Denne regjeringen?
https://www.nrk.no/norge/sanner-hostet-i-gar-_-pa-jobb-i-dag-etter-legesjekk-1.14947039
 

 

Lenke til kommentar

Tror ikke noen gleder seg over disse smittetallene, det er bare noe vi har fryktet.

Situasjonen er faktisk litt verre enn jeg så for meg. Jeg hadde aldri trodd at sykehusinnlagte skulle være så høyt når vi nådde dette tallet. At smitten i Oslo fortsatt stiger, med de strengeste tiltakene, der sykehussituasjonen er mest prekær, det er bekymringsfullt. Men så er det altså så, den britiske varianten lever virkelig opp til sitt rykte.

Lurer på hvordan Raymond Johansen har det, jeg. Stakkars fyr, håper han klarer å sove om natten. Jeg vil påstå han har en av Norges tøffeste jobber akkurat nå. All ære til han, han prøver og prøver.

Jeg tror vi vil komme til å se en effekt etterhvert på tiltakene, men det kommer til å ta tid. Og før den tid kommer sykehusene til å forsette å fylles opp. Det er ekkelt å ikke vite om man har fått kontroll eller om toppen er nådd. For så lenge smittetallene forsetter å øke så vil presset på sykehusene bare øke og øke. 

Det er lett å være etterpåklok, vi skulle slått hardere ned på importsmitte/karantenehotell i desember og holdt på de nasjonale tiltakene i starten av januar en stund før vi hadde gjort noe. Mutanten fikk tid til å vokse og gro, vi så det fra andre land, men vi gikk i fella.

For å være rettferdig, jeg trodde ikke selv at det skulle være så vanskelig som nå å kontrollere mutantene.

Endret av Fnugle
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Igjen lemper FHI og Helsedirektoratet på med tiltak uten noen form for redegjørelse av kost-/nytteeffekt, eller evidensgrunnlag forøvrig.

Det at intensivavdelingene går i knestående av 5-15 innlagte corona-pasienter er utelukkende politikerne og helsebyråkratene sin feil, som over mange år har bygd ned sykehuskapasiteten til fordel for "effektivisering".

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Er det inte tydligt att man trenger hårdare tilltak för skole, barnehage och barn och unge för att kontrollera detta i de värsta områdena? Trots det verkar FHI fremdeles vara i mot det.

Är inte helt insatt i hur det har varit men rundt Oslo verkar det ha varit forskjelliga tilltak i olika kommuner som väl på många sätt är samma område på grund av jobbpendling och andra bevegelser. Borde vara väldigt mycket viktigare att få ordning på det med samma hårda tilltak än att bry sig om Gol.

Omöljigt att veta hur det har påverkat men tror att det finns en risk att man begynte med nedstägningen av butikker och sånt för tidigt i Oslo når man först blev livrädd för mutanten. Tror ikke det er sikker att det är en fordel i längden hvis det gör folk omotiverade eller får dem att göra andra ting. 

Är också usikker på hur stor effekten er av en del tilltak är. Är väl inte så mycket som tyder på att butikker och köpsenter eller mycket av barn och bred idretten er så stora smittespridare? 

Nu har man också klart mest smitte över tid i områdena där tilltaken är som hårdast vilket bland annat medför att man ikke kan göra så mycket mer där.  

  • Liker 1
Lenke til kommentar
20 minutes ago, Fnugle said:

For å være rettferdig, jeg trodde ikke selv at det skulle være så vanskelig som nå å kontrollere mutantene.

Dette er jeg enig i. Jeg var faktisk ganske håpefull for at tiltakene fungerte i Oslo sånn rundt uke 5. Men så kom UK varianten med full tyngde. Og så har tiltakene blitt strengere og strengere tilsynelatende uten noen virkning.

Jeg må innrømme jeg tviler på om vi klarer å unngå å krysse 4000/dag i april.

Endret av Espen Hugaas Andersen
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Trodde också ett tag att mutantvirusen skulle vara enklare att kontrollera i Norge än vad de visat sig vara i Oslo området. 

Men jag tycker också det verkar som att man faktiskt klarar av att kontrollera det relativt bra i resten av landet. Några utbrudd här och där men ikke så väldigt problematiskt hittills.

Hvorfor det ikke går i Oslo vet jag ikke men men områden med mye folk och mye pendling tror jag är väldigt mycket svårare att kontrollera viruset. Nu verkar det också som att viruset sprids mycket mer med barnen än tidigare utan att man för den skull har tagit till så många åtgärder för att minska det. 

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Dette kommer til å ende med ny nasjonal nedstenging som i fjor. Det hadde vært bedre å gjøre det nå enn å vente enda noen uker (så kommer vi fortere ut av det igjen), men politikerne våre skal jo på død og liv vente og se det an. Etter påske tenker jeg vi sitter hjemme alle som en. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Spørsmålet er i kor stor grad det hjelper med strengare tiltak i Oslo, det kan virke som det er ein del som gir blanke i tiltaka og det gjer dei nok også sjølv om det blir strengare tiltak og då er vi like langt. Det einaste som hjelper då er kinesiske tiltak, og dit kjem vi nok ikkje i Norge uansett situasjon.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+5132
9 minutes ago, Simen1 said:

Når Oslo vest vil ha søringkarantene mot Oslo øst, og ikke forstår at andre deler av landet vil ha søringkarantene (som selvsagt bare er en fornærmende måte å si karantene ved reiser fra røde områder uansett hva stedet heter).

:wallbash:

Ah, at én kommentator fra Oslo Vest vil ha det, betyr at Oslo Vest som sådan vil ha det. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...