Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Koronaviruset i NORGE [Les første innlegg]


Simen1

Anbefalte innlegg

Snikpellik skrev (2 minutter siden):

Italia fortsetter med AstraZeneca

https://www.nrk.no/nyheter/1.15418498
 

Sitat

Italia: Beslaglagt 400.000 AstraZeneca-doser etter dødsfall

Nesten 400.000 doser av AstraZeneca-vaksinen i Piemonte i Italia er beslaglagt, melder avisen La Rebubblica.

Årsaken er at at aktor i byen Biella har åpnet straffesak etter at musikeren Sandro Tognatti døde lørdag kveld etter at han hadde fått vaksinen, skriver avisen.

 

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Simen1 skrev (41 minutter siden):

NRK: Ap-topper brøt koronareglene – samlet seg på hotellsuite og drakk alkohol etter årsmøte

Det er kritikkverdig (enig med artikkelen der), men jeg synes det mangler kritikk av reglene også. De ble kritisert for å være 8 stykker samlet på en hotellsuite. Greit nok. Men dette er reglene de forsøker å legge til grunn for kritikken:

1. Sammenkomsten skjedde ikke i eller i tilknytning til privat bolig eller fritidsbolig, så de kan faktisk ikke anklages for å ha brutt denne regelen. Politikerne har ikke brutt denne regelen fordi regelen er elendig formulert og ikke dekker deres tilfelle.

2. Samme her. Politikerne har ikke brutt denne regelen heller.

3. Idiotisk regel. Regelen forbyr faktisk arrangementer som nettmøter og nettkonferanser, noe som er helt meningsløst fra et smittevernperspektiv. Samlingen på hotellsuiten var ikke nødvendigvis arrangert som et arrangement slik regelen forbyr. Regelen retter seg altså mot nettmøtet tidligere på dagen og ikke mot at de samlet seg etterpå.

4. Det fremgår ikke av media hvor mange som delte hotellsuiten (suiter er jo normalt en del større enn vanlige rom) og dermed var "boende" der. Dersom det var 3 som delte suiten så var det bare 5 gjester så ville det vært i tråd med regel nr 1 selv om det hadde foregått i eller i tilknytning til en privat bolig eller fritidsbolig.

       Bare for å holde tunga rett i munnen her, så mener jeg det var riktig med kritikk av sammenkomsten men det bør også rettes kritikk mot de som utformet de idiotiske reglene og de som feilaktig forsøker å kritisere for regelbrudd som aldri fant sted. Kan det være så forb. vanskelig å bare utforme tydelige og skikkelige regler?

Problemet er å lage reglar som fangar opp alt. Men det bør vere mogeleg å skrive f.eks. fysisk arrangement.

Lenke til kommentar
Pc Lynet skrev (38 minutter siden):

 

Er det snakk om nasjonale tiltak for Oslo og Viken, eller for heile landet? I tilfelle det gjeld heile landet bør vel også resten av landet få ta del i drøftingane, og ikkje berre Viken?

Eg mistenker at det er snakk om regionale tiltak, men tykkjer at dette var uklart.

Endret av torbjornen
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+6132

Hva var egentlig nytt på pressekonferansen? 

jeg synes de er svært tilbakeholdne med opplysninger. Det kan virke som om det er null dialog mellom sykehusene og at behandling ikke er samkjørt.

Legemiddelverket forholder seg til Europeisk nivå? Har aldri hørt noe så dumt på lang tid. Vi bør jo få vite hva norske sykehus har funnet ut så langt, og hva som evt. er fellesnevnere her (bortsett fra vaksinen). Hva med blodtype? Ligner sykdomsbildet etter vaksinasjon som en Covid19-infeksjon osv.

Lenke til kommentar
nirolo skrev (20 minutter siden):

Nei. Nå feiltolker du regelen fullstendig. Det er snakk om fysiske arrangementer. Her virker det nesten som du missforstår med vilje. Arrangementer er veldefinert i forskriften og hvis du faktisk lurer på hva som menes kan du lese den her.

Jeg leste bare NRKs sitat av reglene og der var det akkurat sånn jeg beskrev. Da må heller kritikken rettes mot NRK for å ikke ta med nok kontekst i sine sitater.

G skrev (19 minutter siden):

Simen1 har jeg inntrykk av at er en Arbeiderpartiforsvarer, så vet du det.

Hehe, alltid morsomt når noen forsøker å sette en i bås (jeg tror jeg har vært plassert i alle politiske båser gjennom årene her på forumet). Særlig ettersom jeg ikke er en sånn bås-person. Jeg mener hva jeg mener samme hva de ulike partiene måtte mene om min mening.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
torbjornen skrev (1 minutt siden):

Er det snakk om nasjonale tiltak for Oslo og Viken, eller for heile landet? I tilfelle det gjeld heile landet bør vel også resten av landet få ta del i drøftingane, og ikkje berre Oslo og Viken?

Det var snakk om regionale tiltak for Viken, men som blir implementert av nasjonale myndigheter (Helse- og omsorgsdepartementet). Statsforvalter = nytt ord for fylkesmann. 

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Simen1 skrev (8 minutter siden):
nirolo skrev (33 minutter siden):

 

Jeg leste bare NRKs sitat av reglene og der var det akkurat sånn jeg beskrev. Da må heller kritikken rettes mot NRK for å ikke ta med nok kontekst i sine sitater.

Men nå vet du hvor forskriften er og der er et arrangement definert som en fysisk sammenkomst :)

Lenke til kommentar
Simen1 skrev (16 minutter siden):

Jeg leste bare NRKs sitat av reglene og der var det akkurat sånn jeg beskrev. Da må heller kritikken rettes mot NRK for å ikke ta med nok kontekst i sine sitater.

 

Det står i samme sak hos NRK hvorfor det de gjorde var ulovlig, i siste avsnittet:

Påtaleleder i Nordland politidistrikt, Stig Morten Løkkebakken, sier et hotellrom skal defineres som et leid lokale der maksimalt 10 personer kan være til stede i de nasjonale bestemmelsene, men;

– I Bodø kommunes midlertidige forskrift av 12. mars 2021 §5 er det nedfelt et generelt forbud mot arrangementer. Unntaket er begravelser/bisettelser og arrangørcrew for digitale møter med maksimalt 5 stykker, skriver Løkkebakken til NRK.

 

NRK kunne for å tydeliggjøre hva som var det ulovlige her i starten av saken kun tatt med ene punktet av de tre de ramset opp i kursiv, nemlig:

  • Det er ikke tillatt å gjennomføre arrangementer, med unntak av begravelser og bisettelser.

Som andre har nevnt så er hotellrommet et leid lokale og dermed blir dette å anse som et arrangement. 🙂 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Quote

My father had saturation at 97% and the doctor refused to take him to covid hospital, after the tomogram revealed 80% lung damage, they took him to the hospital, on the next day, he died, December 12, 2020.

Quote

Danger zone is day 8 to 10, if it gets worse around this time then you may need hospitalisation - it will go downhill quick. Get an oximeter to measure oxygen levels and anything below 92% then get to hospital to get treatment asap.

Quote


By day 8 in Covid is when fluid can build up in your lungs, it did with me and I was hospitalized the 10th day I had it. So this is what you look for.

 

Endret av Theo343
  • Liker 1
Lenke til kommentar
torbjornen skrev (45 minutter siden):

Er det snakk om nasjonale tiltak for Oslo og Viken, eller for heile landet? I tilfelle det gjeld heile landet bør vel også resten av landet få ta del i drøftingane, og ikkje berre Viken?

Eg mistenker at det er snakk om regionale tiltak, men tykkjer at dette var uklart.

SÅ er det også merkelig å dra hele Viken under ett som er alt fra Hardangervidda til Svenskegrensa. Vil tro det vil kun gjelde de nærmeste kommunene rundt  Oslo og ikke Ål i Hallingdal liksom. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Går mot nedstengning: – Føler oss innestengt i et bur
https://www.ao.no/gar-mot-nedstengning-foler-oss-innestengt-i-et-bur/s/5-128-64392

Sitat

– Man venter på dagen hvor det skal være over, men så går det aldri over. Det blir bare verre og verre, sier Stovner VGS-elev Karina (18).

Avisa Oslos reporter og fotograf møter Karina (18), Frances (19) og Faizan (22) på Stovner videregående skole. Denne mandagen kan bli en av de siste dagene elevene får gå inn døra til skolen på en stund:

Ifølge kilder til NRK vil skolene i Oslo trolig stenge fra og med onsdag denne uka, noe som bekymrer både ledelsen og elevene. Hva skal de finne på da? Og hvordan skal de møte vennene sine, når sosialt samvær frarådes, og alt er stengt?

Føler seg buret inne

– Det eneste jeg gjør på fritiden er å jobbe med skolearbeid. Hva annet kan man gjøre? Man kan ikke gjøre noe. Om man vil møte venner må man stå ute i kulden, og så gå hjem igjen, forteller Frances.

Karina deler samme opplevelse.

–Det er ikke noe annet å finne på. Vi får ikke vært sosiale. Vi er ungdommer, og vi får ikke tatt igjen de årene vi har nå.

Begge beskriver situasjonen som å være innelåst i et bur.

– Situasjonen er veldig stressende. Man føler at man sitter inni et bur og ikke kan gjøre noe, sier Frances.

Karina savner friheten hverdagen førte med seg før pandemien slo til.

– Jeg savner å kunne møte familiemedlemmer og venner uten å tenke på smittevern. Og bare det å gå på kino, kjøpesentre, treningssenter ... Jeg savner alt det.

– Lærer ikke noe av hjemmeundervisning

Faizan erkjenner at situasjonen går ut over psyken.

– Jeg savner å reise rundt og være med venner, og ikke være innestengt. Før trente jeg også mye på treningssenter, men nå har de stengt. Jeg sliter mye psykisk.

Det at det trolig går mot hjemmeundervisning igjen, vekker sterke reaksjoner blant elevene.

– Jeg skjønner at vi kanskje må ha hjemmeundervisning, men jeg lærer ikke av det. Jeg må se og høre læreren med egne øyne, og kunne snakke om faget med medelever. Det går ut over den psykiske helsen, forteller Karina.

– Det er veldig slitsomt med hjemmeundervisning. Vi stirrer på en skjerm fra 08 til 16, og så har vi masse skolearbeid å gjøre etter det igjen. Det er veldig stressende, legger 18-åringen til.

Faizan forteller at selv om hjemmeskole har sine pluss-sider, så er det ikke ideelt for læringen.

– Jeg får heller ikke konsentrert meg like mye hjemme. Og så kan du spørre mer om hjelp på skolen enn hjemme, og jeg vil savne kompisene mine.

 

Endret av Snikpellik
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Så er vi her altså igjen med full nedstenging igjen SÅ må man spørre hvorfor i helvete vi havna i denne situasjonen på nytt? Burde ikke politikerne ha lært noe? Det har rett og slett vært nitrist å bo i Oslo i snart et halvt år nå. Enda tristere skal det bli. 2021 fremstår jo som verre enn 2020 hvor man tross alt hadde to normale måneder.

Men en positiv ting da - om det er noe å skrive om kun 294 på dagens første oppdatering fra VG på landsbasis. Hadde forventa  et langt høyere tall med tanke på etteregistreringer fra helg.  Kanskje det er i ferd med å snu litt allerede? I såfall vil jeg bli positivt overraska. 

Endret av William_S
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (41 minutter siden):

Fire unge koronasmittede fra Aurskog-Høland lagt inn på sykehus
https://www.rb.no/nyheter/korona/sykehus/fire-unge-koronasmittede-fra-aurskog-holand-lagt-inn-pa-sykehus-i-lopet-av-helgen/s/5-43-1538897

Plussartikkel, men overskriften sier vel det meste.

Vet ikke om du får lest, men står det noe om  ca. hvor unge? Antar at man kanskje snakker om folk under 30 når man uttrykker det på den måten?

Lenke til kommentar
Fnugle skrev (3 minutter siden):

Vet ikke om du får lest, men står det noe om  ca. hvor unge? Antar at man kanskje snakker om folk under 30 når man uttrykker det på den måten?

Har ikke tilgang, men gjorde noen søk. I kommentarfeltet under artikkelen på Romerikes Blad sin FB-side står det at alle fire er i 20-30 årsalderen.

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
William_S skrev (16 minutter siden):

Så er vi her altså igjen med full nedstenging igjen SÅ må man spørre hvorfor i helvete vi havna i denne situasjonen på nytt? Burde ikke politikerne ha lært noe? 

Blame game altså.

- Politikerne har skylda!

- Importsmitte har skylda!

- Innvandrere har skylda!

- De unge har skylda!

- Vaksineprodusentene har skylda!

- .... har skylda!

Endret av Simen1
  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
52 minutes ago, Theo343 said:

 

Skjønte ikke helt video i relasjon med hva du ellers siterte av tekst. Har faren hans gått bort til Covid-19? Han prater mye om takeaway mat i førstedel av video (lenge).

Endret av G
Lenke til kommentar
Simen1 skrev (7 minutter siden):

Blame game altså.

- Politikerne har skylda!

- Importsmitte har skylda!

- Innvandrere har skylda!

- De unge har skylda!

- Vaksineprodusentene har skylda!

- .... har skylda!

Ingenting av dette sa jeg noe om i innlegget mitt. Men man  hadde jo effektivt utrydda covid 19 i fjor sommer med kun en håndfull smittede daglig  Vi var nede i juli på to innlagte på sykehus på landsbasis. 

Endret av William_S
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...