Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Koronaviruset i NORGE [Les første innlegg]


Simen1

Anbefalte innlegg

Nå har også norske medier fått med seg at b117 er farligere:
https://www.vg.no/nyheter/i/dlkyLX/dansk-studie-britisk-mutasjon-gir-oekt-risiko-for-aa-havne-paa-sykehus

6% i Danmark ble innlagt med b117. Passer helt perfekt med det vi har sett her i landet. 

Det betyr omtrent 324.000 innlagte her til lands ved frislipp. 

Endret av Benbjo
  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Smitteutbrudd ved ny byggeplass i Oslo sentrum

Sitat

En ny byggeplass i Oslo er stengt etter at de fikk påvist 18 smittetilfeller. Det er påvist smitteutbrudd ved en byggeplass i «Mills-kvartalet» på Grünerløkka i Oslo sentrum.

18 personer er bekreftet smittet og rundt 150 er satt i karantene. Det bekrefter kommunikasjonssjef i AF Gruppen Wibecke Brusdal til VG.

Det første smittetilfellet ble påvist denne uken. Det ble så startet massetesting av alle de rundt 150 som jobber på byggeplassen.

– Torsdag ble det gjennomført massetesting av alle som hadde vært innom prosjektet denne og foregående uke. Alle disse er i ventekarantene frem til de får testresultatene, sier Brusdal.

Det gjennomføres smittevask på prosjektet fredag.

https://www.vg.no/nyheter/i/X8dxBx/smitteutbrudd-ved-ny-byggeplass-i-oslo-sentrum

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Kraftig smitteøkning i Oslo: – Vurderer å sette inn tiltak som hindrer sosial kontakt

Sitat

Bekymringen er stor etter at smitten har økt kraftig i hovedstaden. Nå er planen om en gradvis gjenåpning midlertidig lagt på is.

231 personer ble registret koronasmittet i Oslo siste døgn. Det er det høyeste smittetallet i hovedstaden på over tre måneder. Det ER dobbelt så mange som snittet den siste uken, som var på 115 smittede per dag.

– Vi er bekymret. Det er et hardt slag for Oslo som har jobbet systematisk med å få ned smitten, sier helsedirektør Bjørn Guldvog i Helsedirektoratet.

Han forteller at den økende utbredelsen av de nye virusvariantene, gjør situasjonen vanskeligere.

– Det er utbrudd flere steder i Oslo. De forsøker å slå det med testing, isolasjon, smittesporing og karantene, men det er krevende sånn situasjonen er nå, sier Guldvog. Nå vurderer Helsedirektoratet sammen med Oslo kommune om det kan skal innføres enda strengere tiltak.

Guldvog er klar på at hovedfokuset nå må være å slå ned smitten.

– Vi kan se på om man kan innrette de eksisterende tiltakene smartere. Men R-tallet er på 1,4 og det bør være godt under 1. Det er vanskelig å tenke seg at det kan gjøres vesentlige lettelser sånn sitasjonen er nå, sier han.

– Må det strengere tiltak til?

– Vi vurderer om vi kan iverksette tiltak som hindrer at folk har mye sosial kontakt, som bidrar til økt smitte, sier helsedirektøren.

I tillegg vil helsemyndighetene vurdere behovet for regionale tiltak.

– Smitten vil ikke holde seg innenfor byens grenser når man ligger på et så høyt smittenivå, sier Guldvog.

Flere steder rundt Oslo har også høyt smittetrykk. Fredag ble det registret 39 smittetilfeller siste døgn i Lillestrøm. I Bærum ble det registrert 36 tilfeller.

– Jeg er bekymret over den økende smitten nå, spesielt fordi mange trolig har det muterte viruset, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

Planen om en gradvis gjenåpning av Oslo virker være lagt på is. Nå understreker Johansen behovet for å fortsette med strenge tiltak.

– Det er ingen tvil om at import av de muterte variantene av viruset har gitt økt smittespredning i befolkningen. Det ser vi resultatene av gjennom stigende smittetall. Derfor ligger byrådets linje med strenge tiltak over tid fast, sier Johansen til TV 2.

– Vi har de strengeste tiltakene i landet, det har vi hatt lenge og det vil vi fortsette med. Derfor har vi hatt god kontroll over smittesituasjonen, sier han.

https://www.tv2.no/nyheter/11981471/

Endret av Snikpellik
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Munnbind-påbud kan bli innført i videregående skoler etter vinterferien, ifølge Helsedirektoratet. Elevorganisasjonen er positiv. Det skal også vurderes å øke avstandsanbefalingen fra 1 til 2 meter.

Elev-leder positiv til munnbind i skolen

Sitat

Leder Kristin Schultz i Elevorganisasjonen er positiv til et mulig påbud om munnbind i videregående. 

– Dersom Helsedirektoratet vurderer at det er nødvendig med munnbind for elever i videregående, er det noe vi stiller oss bak. Jeg tror det vil gå helt greit å bruke munnbind på skolen. Men kanskje bør det begrenses til når elevene beveger seg utenfor plassene sine i klasserommene - slik praksis er mange andre steder i samfunnet, sier Schultz til VG.

Hun representerer i underkant av 180.000 elever som leder for Elevorganisasjonen - i praksis samtlige elever i norske videregående skoler.

Helsedirektør Bjørn Guldvog gikk tidligere fredag ut og sa at bruk av munnbind for de eldste elevene er et tiltak som kan bli innført etter vinterferien.

– Vi vurderer nå om det skal bli påbudt med munnbind på skoler og om meteren må dobles, sier helsedirektør Bjørn Guldvog til P4-nyhetene.

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/9O6gzw/elev-leder-positiv-til-munnbind-i-skolen

  • Liker 2
Lenke til kommentar

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/2dmM0v/vaksinekjoeleskap-oedelagt-i-sarpsborg

 

De drøye 300 dosene med Pfizer-vaksinen som skulle settes hos eldre som andregangsdose er det derimot ikke klart om kan brukes.

 

Vaksinen fra Pfizer og BioNTech er svært sensitiv for temperaturendringer.

Dosene må oppbevares i 75 minusgrader for å holde seg stabile, og tåler maks fem dager i kjøleskapstemperatur og to timer i romtemperatur.

Johansen frykter derfor at de kan være nødt til å kassere vaksinene.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

https://www.aftenposten.no/verden/i/JJBeP4/en-norsk-feriefavoritt-er-paa-smittetoppen-naa-eksploderer-reisebestill?fbclid=IwAR2snTWapE07yADkFHEc5qsQMcLsd8JKcxZth60zSYJIP-13nAKvBXUJ14I

En norsk feriefavoritt er på smittetoppen.

Sitat

Nice har nå høyeste covid-19-smitterate i Frankrike, med 770 tilfeller pr. 100.000 pr. uke.

Dro fra Nice for godt

Også norske Kristin Jordfald fraråder nordmenn å reise nå. Hun returnerte denne uken til Norge etter at hun og mannen hadde solgt ferieleiligheten sin i Nice, et sted de har hatt i 15 år.

– Det er en tid for alt. Og ingenting varer evig, sier hun.

I januar dro de ned for å avvikle og overlevere nøkler.

– Men reisen unner jeg ingen. Et mareritt. Ikke reis nå! sier hun.

På vei ned måtte de mellomlande i København med negativ covid-test, tatt senest 24 timer før avreise. Ikke mange teststasjoner i Norge tilbød det. Dermed endte paret opp to private tester til 3000 kroner stykket.

Kaotisk reise

På vei hjem fra Nice måtte de ha det samme. Men heller ikke i Nice var en slik test å oppdrive. Dermed måtte de ta taxi til nabobyen Cagnes-sur-Mer. Men testresultatet kom ikke i tide.

Så i stedet for å returnere med SAS via København, måtte de booke om og fly til Paris. Først da de sto ved gaten, kom svaret på hurtigtesten. Men da var bagasjen sendt, og de fikk ny ufrivillig overnatting i Paris.

Dagen etter kom de videre fra Paris via Stockholm og hjem til Oslo.

– Vi hadde tre koronatester, ni koronasjekker, måtte kjøpe ny flybillett, betale for ekstra overnatting og flere flybytter. Helt håpløst, sier Jordfald.

 

Endret av Subara
  • Liker 3
Lenke til kommentar
Sitat

- Det er ikke alle vi har vært i kontakt med som har vært villige til å oppgi opplysninger om hvem de har vært med og hvor. Det gjør det betydelig mer krevende, sier Rørby og fortsetter:

- Personene som er involvert i smittesporing jobbet i 50 timer i går med ett av tilfellene. De som ble ringt opp var til dels motvillige til å gi fra seg personopplysninger og snakke om hvor de hadde vært og med hvem.

https://www.dagbladet.no/nyheter/kranglete-smittesporing---det-er-trist/73460650

Noen folk ... :(

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Er det strengere regler i Danmark enn i Norge?

Sitat

https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformasjon/velg-land/reiseinfo_danmark/id2415976/

Alle som reiser til Danmark med fly skal vise en negativ covid-19-test som ikke er eldre enn 24 timer. Negativt hurtigtestsvar kan også benyttes. De som ikke kan vise en slik test vil bli nektet ombordstigning. Dette gjelder også ved transittflyvninger. Reglene gjelder foreløpig frem til og med 28. februar.

 

Ingen unntak for fastboende og statsborgere m.m.

Men de starter gjenåpning 1. mars.

Endret av Subara
  • Liker 2
Lenke til kommentar
46 minutes ago, Groovy Gorilla said:

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/2dmM0v/vaksinekjoeleskap-oedelagt-i-sarpsborg

 

De drøye 300 dosene med Pfizer-vaksinen som skulle settes hos eldre som andregangsdose er det derimot ikke klart om kan brukes.

 

Vaksinen fra Pfizer og BioNTech er svært sensitiv for temperaturendringer.

Dosene må oppbevares i 75 minusgrader for å holde seg stabile, og tåler maks fem dager i kjøleskapstemperatur og to timer i romtemperatur.

Johansen frykter derfor at de kan være nødt til å kassere vaksinene.

wtf, har de ikke oppbevart disse riktig? Snakk om talenteløs pengesløsing og potensielt livfarlig håndtering.

Lenke til kommentar
  • Evil-Duck låst og gjenåpnet denne emne

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...