Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Koronaviruset i NORGE [Les første innlegg]


Simen1

Anbefalte innlegg

DaniNichi skrev (1 minutt siden):

Brukt som våpen ? Fra dag 1 ? Nei..

Er du klar over hvor skadelig det er være sedativ over lenger tid, er ekstremt mange som fikk sin daglig " trim" ved å dra på jobb i Norge som ellers ikke trener.

Forum brukere er nok mer vant til new normal enn de fleste andre is samfunnet noe som kommer tydelig fram her inne.

Man ser at flere unge er lei tiltak og flere eksperter er bekymret for folkehelsen.

Men som nevnt over her snart er de fleste vaksinert som er i fare for død og/ eller innlagt så inntil da kan man lette noe spesielt for de yngre så er man godt på vei løse dette.

De som sliter med depressive lidelser har gjerne gjort det en stund, det er ikke en lidelse som plutselig oppstår, tankemønstrene som medfører disse lidelsene er ofte dypt preget av at en over analyserer  hendelser og situasjoner, vi kan godt lempe på tiltakene slik folk kan gå ut å ta seg en øl, dra på konserter og leve livet mens smitten igjen går til himmels. Dette betviler jeg dog vil føre til noe løft blant de som sliter psykisk, jeg tipper det vil medføre mer isolasjon fra samfunnet da en blir mer skeptisk på å delta i samfunnet grunnen frykten for å selv bli smittet eller at du kan smitte andre og plutselig ha det på samvittigheten din. 

Nå snakker jo jeg bare egne erfaringer så det blir i like stor grad antagelser som det du driver med, jeg ønsket bare å komme med ett litt annet syn på saken :) 

 

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
DaniNichi skrev (1 time siden):

Nesten ingen inkludert deg her inne klarer jo diskutere noe rundt tiltakene, dere går til angrep med en eneste gang..


Jeg diskuterer gjerne tiltakene, å anser det ikke for "angrep", men for min del handler den diskusjonen mer om hva som kan skje dersom man slipper opp tiltakene, enn hvordan situasjonen er akkurat nå.

Det virker litt kontraintuitivt å diskutere tiltak, når premisset kun er at Norge har klart seg bra, og at tiltakene derfor ikke er nødvendige, eller for strenge, når jeg personlig mener Norge har gjort det bra, nettopp fordi man har tiltak som er strenge.

Endret av 0laf
  • Liker 4
Lenke til kommentar

Spatur i pandemi? 

Sitat

FARRIS BAD-GJEST FIKK PÅVIST MUTERT CORONAVARIANT – OPPTIL 200 I KARANTENE

En gjest ved spahotellet Farris Bad i Larvik fikk påvist mutert coronavariant - opptil 200 gjester og ansatte må i karantene, melder Østlands-Posten.

Daglig leder på Farris Bad, Ane Johansen, fortellertil avisen at de har tett dialog med lokale helsemyndigheter, og har bestemt at de stenger hotellet inntil videre.

 

Lenke til kommentar
Sitat

KRISTIANSAND: HAR TVANGSINNLAGT FIRE SMITTEDE PERSONER PÅ SYKEHUS

Det melder Fædrelandsvennen.

 

Den siste uken har flere personer i rusmiljøet i Kristiansand fått påvist coronaviruset. Søndag hadde 37 personer i miljøet fått påvist smitte, ifølge kommunens hjemmesider.

 

Kommuneoverlege Styrk Fjærtoft Vik bekrefter onsdag at fire personer fra rusmiljøet nå er tvangsinnlagt på sykehus, ifølge Fædrelandsvennen.

 

– En del fra rusmiljøet vil ikke la seg teste, derfor får vi ikke fullgod oversikt over smittesituasjonen i rusmiljøet i byen, og det er bekymringsfullt, sier han til avisen.

 

Han mener det sjelden er konstruktivt å tvangsteste personer i dett miljøet, men sier altså nå at de har tvangsinnlagt fire personer som er smitteførende og der risiko for spredning vurderes som høy.

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
2 minutes ago, Kryptodebunker said:

Det er tydeligvis vanskelig å forstå for William, Fredrik og DaniNichi at vi har så lave smittetall på grunn av tiltakene. Gjør vi som de ønsker blir det kaos og vi må ha europeiske lockdown. 

Kan du sluta att hitta på saker om vad jag förstår och vad jag önskar? 

Du däremot visar om och om igen att du har fel och att alla dina spådommar är fel och jag kan bara anta att det beror på att du faktiskt inte klarar att förstå något alls. 

Klarar du faktiskt inte att förstå att du har fel hela tiden? Eller ignorerar du det bara? 

Lenke til kommentar
fredrik2 skrev (Akkurat nå):

Kan du sluta att hitta på saker om vad jag förstår och vad jag önskar? 

Du däremot visar om och om igen att du har fel och att alla dina spådommar är fel och jag kan bara anta att det beror på att du faktiskt inte klarar att förstå något alls. 

Klarar du faktiskt inte att förstå att du har fel hela tiden? Eller ignorerar du det bara? 

Vel jeg har jo hatt rett om at mutant virus var overalt og at det ble lockdown. Mutant både i Trondheim og Kristiansand. Til og med at heving av skjenkestopp i Trondheim ville føre til smitte. Kom jo fram i dag at de to utenlandske arbeiderne med mutert virus hadde vært på serveringssted når de var i isolasjon. 

Lenke til kommentar
Kryptodebunker skrev (5 minutter siden):

Ja da snakker vi portforbud omtrent slik som i England, Danmark og Tyskland. 

Du kan velge mellom ingen tiltak nå og portforbud om en måned. Eller milde tiltak nå og milde tiltak om en måned. De fleste klarer å se hva som er best. 

De tiltakene vi har nå er for øvrig alt annet enn milde for mange. Serveringsbransjen totalt stengt ned, her i Oslo må fortsatt kjøpesentre holde stengt, videregående på rødt nivå her i Oslo, stengt universitetscampus med få unntak, påbud om hjemmekontor for de som kan, ja jeg vet ikke jeg, men spesielt mildt er det ikke for mange. Men igjen denne argumentasjonen du gjerne kommer med er at det gjerne er verre i andre land, men skal vi feks slutte å spise fordi barna i Afrika sulter?  En del av tiltakene er også mer inngripende enn de var 12 mars. 

Endret av William_S
  • Liker 4
Lenke til kommentar
14 minutes ago, Kryptodebunker said:

Vel jeg har jo hatt rett om at mutant virus var overalt og at det ble lockdown. Mutant både i Trondheim og Kristiansand. Til og med at heving av skjenkestopp i Trondheim ville føre til smitte. Kom jo fram i dag at de to utenlandske arbeiderne med mutert virus hadde vært på serveringssted når de var i isolasjon. 

Ok, du är alltså helt verklighets fjern. Brist på skjenkestop medförde problemet i trondheim alltså i din värld? Du har fått med dig att det är väldigt lite smitte i Trondheim? 

Hur er det med talen den här uken? Var det ikke 400, 500, --, 1000 du spådde? Har du haft rätt?

edit: 

Men det är klart. Man borde ha stängd ned precis allt så att utenlandsarbetarna inte kunde bryte reglerna. Hvis vi har total lockdown med portforbud nu som kommer vi klara oss ifra det.... (eller kanske inte).

Har inte heller fått med mig att arbetarna bröt karantänen för att gå på resturang och drikke eller något alls om vad de faktiskt gjort. 

Endret av fredrik2
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det er fullt mulig å følge smittevernsreglene selv om man mener at tiltakene er for strenge, så sånn sett er det ikke noe galt i å ha andre meninger. Bare man ikke påvirker de rundt seg til ikke å ta viruset på alvor, slik at smitten spres.

Mange ønsker seg at det strammes enda mer til, så da er det antagelig ikke altfor galt. Men folk er forskjellige.

Regjeringen/FHI er redde for tiltakstrøtthet hvis reglene er for strenge over tid. Det kommuniserte de også i dag på pressekonferansen ved å vise forståelse, forklare konsekvenser, dilemmaer og spre håp om en normalisert sommer hvis alt går etter planen.

Endret av Subara
  • Liker 3
Lenke til kommentar
Dubious skrev (1 minutt siden):

Ikke så lenge siden det var en tabell i denne tråden hvor det stod at munnbind har middels til liten beskyttelse


Det er nok riktig, det finnes fremdeles dårlig med data på effektiviteten til munnbind, særlig når det kommer til å beskytte brukeren.

Avstand er det viktigste, men hvorvidt en meter er nok, er vel diskutabelt.
Har sett noen studier som har vist at små dråper fra hosting, nysing osv. kan bevege seg opp til 7-8 meter innendørs.

Jeg tror ikke det er tull å bruke munnbind selv om man kan holde en meters avstand, det kommer nok an på omstendighetene?
Samtidig tror jeg verken meteren eller munnbind hjelper stort, dersom man virkelig kommer i kontakt med en smittet person over noe tid, da ingen av delene er "sikkert", men det er enkle tiltak som nok hjelper noe i det daglige.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...