Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Koronaviruset i NORGE [Les første innlegg]


Simen1

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Quakecry skrev (2 minutter siden):

Nei. Jeg sier at det er rart på sykehus som sprenges kapasitetamessig at dem har har tid til sånt. Er jo ikke jeg som har laget artikkelen.

Bra argument. 

Du har falt for covid konspirasjons tull. At noen doktorer tar en dans på Tik Tok betyr ikke at alt er bra.

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Quakecry skrev (25 minutter siden):

Skikkelig intenst der borte ja. Så intenst at dem har tid til å ta selfie imens! Ellers er det andre innlegget bare hans mening. Nå har Brasil en helt annen befolkningstetthet og antall en oss. Svært mange eldre og folk med dårlig helse. Det er vel rimelig enkel logikk at med enormt mange flere har dem mye flere på sykehus. Tallene globalt etter et år med pandemi er jo egentlig ikke så enormt høy. Fellesnevner for alle land er at dem under 50 eller 60? For det aller meste er enten ikke syke, eller som en kjip influensa.

Befolkningstetthet har lite å si. Vi har også svært mange eldre i Norge med dårlig helse. Det å tro at Norge skal slippe billigere unna mutantene fordi vi har ett av verdens beste helsevesen er en utopi. Får vi stor smittespredning vil vi mange ganger overskride maks kapasiteten vi har ved norske sykehus. Da vil folk dø som fluer, slik vi har sett i Sverige, Brasil, USA, England etc.

Lenke til kommentar

@Quakecry

Sitat

Mer uoversiktlig enn Nordre Follo

Myndighetene trykker på «den røde knappen» i Bergen-området.

Det er nå et mutantutbrudd på to byggeplasser i Bergen.

- Vi har flere smittekjeder som ikke er knyttet til hverandre, både av den britiske og sørafrikanske varianten, sier Valhammer.

De stenger nå for å hindre at mutantsmitten får fotfeste. Flere av utbruddene knyttes til store byggeplasser knyttet til bybanen.

- Kortvarige

- Derfor trykker vi nå på den røde knappen, sier Valhammer. Han omtaler de nye virusmutasjonene som «aggressive».

Tiltakene er ment å være kortvarige, og varer i første omgang én uke.

- Det er viktig å se at disse mutatene stiller oss i en helt ny situasjon, sier Valhammer, og legger til at disse mutasjonene ikke kan behandles på samme måte som den «vanlige» coronavarianten. Han sier at andre land som har prøvd å håndtere mutasjonene på samme måte som før,

- Det er viktig nå at vi møter færrest mulig folk, sier Valhammer.

- Kan virke rart

Byrådsleder Valhammer utttrykker forståelse for at de svært inngripende tiltakene kan være oppfattet som overdrevne, men beskriver at Bergen og regionen sto ved et veiskille.

Valget sto mellom å vente og se, og sette foten hardt ned.

- Jeg har forståelse for at det kan virke rart, fordi vi har relativt lave smittetall, men det er viktig å si at disse mutantene stiller oss i en helt ny situasjon. Vi ser fra andre land som har behandlet mutanten som den kjente virusvarianten, har fått massive utbrudd raskt. I Bergen står vi overfor to aggressive mutanter samtidig, sier Valhammer, og legger til:

- Vi kan ikke tillate at mutantviruset får fotfeste i byen vår, både for Vestlandets og Norges del. Den sørafrikanske varianten har ikke bitt seg fast ennå, og vi håper at den er mulig å slå ned og gjør alt vi kan for å få det til, sier Valhammer.

Helsebyråd Beate Husa opplyste under pressekonferansen at situasjonen ble uoversiktlig fredag ettermiddag. Da innså de at det hadde oppstått et stort smitteutbrudd på en byggeplass ved Fantoft stasjon, ved bybanen.

-Vi har muligens flere enn 100 mulige nærkontakter der, og byggeplassen er følgelig stengt ned, de som arbeider der er bedt om å testes og gå i karantene. I tillegg er det et knutepunkt med bybanen, butikker og studentboliger, sier Husa.

- Raskt

- Vi har gode forhåpninger om at smitten nå kan komme under kontroll, sier medisinsk fagsjef Trond Egil Hansen.

Han sier at de håper å kunne åpne igjen så fort som mulig.

- Hvis vi får oversikt over smitteveiene kan vi åpne igjen relativt raskt, sier Hansen.

Han sier at disse tiltakene er for inngripende til at de kan vare veldig lenge.

Helsebyråd Husa oppfordrer også alle til å unngå besøk i hjemmet. Hun sier at det er unntak for barn i samme kohort, aleneboende kan få gå på besøk til en eller to faste personer og hjemmetjenesten.

https://www.dagbladet.no/nyheter/mer-uoversiktlig-enn-nordre-follo/73379515

Bedre å slå hardt ned nå, bli kvitt den sør-afrikanske mutanten hvis mulig enn å få helvete utover hele våren med strenge tiltak.

Endret av Pc Lynet
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Pc Lynet skrev (2 timer siden):

Ja utrolig tonedøvt å ta inn internasjonale studenter. Bergen tok vel inn nærmere 500, men mener å ha lest at det var en del i Oslo og sikkert Trondheim også. Unge friske folk bør nok ha karatene på minst 14 dager med obligatorisk test dag 14. Også på dag 20 og 25 etter ute av karantene.

Hva i alle dager er det du fabler om her? Test på dag 25? Det er ingen holdepunkter at man får symptomer på dag 25. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
William_S skrev (12 minutter siden):

Hva i alle dager er det du fabler om her? Test på dag 25? Det er ingen holdepunkter at man får symptomer på dag 25. 

Alt er mulig. Spesielt eldre personer har vist seg å ha lange inkubasjonstider.

Sitat

This study estimates the incubation period of COVID-19 among locally transmitted cases, andits association with age to better inform public health measures in containing COVID-19.Epidemiological data of all PCR-confirmed COVID-19 cases from all restructured hospitalsin Singapore were collected between 23 January 2020 and 2 April 2020. Activity mappingand detailed epidemiological investigation were conducted by trained personnel. Positivecases without clear exposure to another positive case were excluded from the analysis.One hundred and sixty-four cases (15.6% of patients) met the inclusion criteria during thedefined period. The crude median incubation period was 5 days (range 112 days) andmedian age was 42 years (range 579 years). The median incubation period among those70 years and older was significantly longer than those younger than 70 years (8vis-à-vis5days,P= 0.040). Incubation period was negatively correlated with day of illness in bothgroups. These findings support current policies of 14-day quarantine periods for closecontacts of confirmed cases and 28 days for monitoring infections in known clusters. Anelderly person who may have a longer incubation period than a younger counterpart maybenefit from earlier and proactive testing, especially after exposure to a positive case.

https://www.cambridge.org/core/services/aop-cambridge-core/content/view/D3D2505AD3C0EF4C9496CCE24DE00F2C/S0950268820001995a.pdf/does_incubation_period_of_covid19_vary_with_age_a_study_of_epidemiologically_linked_cases_in_singapore.pdf

William_S skrev (11 minutter siden):

Så det er ikke strenge tiltak allerede - er det du mener å si? 

Tiltakene er ikke strenge nei i forhold til de tiltak vi vil få om mutasjonene spesielt den sør-afrikanske eller brasilianske får fotfeste her i landet. Da snakker vi full lockdown og alle som er strengt i mot det på stortinget vil lydig lystre Erna og Høie når sykehusene våre er sprengt og vi får flere tusen nye daglige smittede.

Forhåpentligvis unngår vi dette med de nye tiltakene rundt Bergen som starter i dag kl 18.

Groovy Gorilla skrev (16 minutter siden):

Det er en grunn til at vi får pandemier og det vil bli værre. Kloden trenger en skikklig "reboot". 

Jo mer mennesker roter innpå ville dyr, jo flere muligheter for at nye virus smitter over til mennesker. For å ikke snakke om bioterror. Koronaviruset kom fra ett virus laboratoriet i Wuhan. Forsket frem og forsterket via gain of function. Sluppet løs med ett uhell.

Sitat

We’re still missing the origin story of this pandemic.

China is sitting on the answers.
A Chinese institute must be opened to investigators.
But there is another pathway, also plausible, that must be investigated. That is the possibility of a laboratory accident or leak. It could have involved a virus that was improperly disposed of or perhaps infected a laboratory worker who then passed it to others. Wuhan, with a population of 11 million, is a major transportation hub and a center of virus studies in China, with at least six facilities with BSL-3 laboratories for handling infectious agents. Published papers show that some of these institutions have been very active in coronavirus research. The most active is the Wuhan Institute of Virology, where Shi Zhengli leads a research team that has extensively studied and experimented on bat coronaviruses that are very similar to the one that ignited the global pandemic.

https://www.washingtonpost.com/opinions/2021/02/05/coronavirus-origins-mystery-china/?arc404=true

 

Endret av Pc Lynet
  • Liker 1
Lenke til kommentar
kim_InnleggNO skrev (3 minutter siden):

Regjeringen begynner å ligne på komiske Ali. "Det er ikke importsmitte er som er problemet". Nå stenger nesten hele Vestland ned på grunn av utbrudd på byggeplasser. Må ha vært flere intensivplasser de har bygd siden det var livsviktig å dra inn øst-europerne..? 

Ja Erna har ett forklaringsproblem. Men utbruddet av Britisk mutant i Ulvik var forårsaket av ett par som kom hjem fra ferie i Italia. De ble syke på dag 11 etter 10 dagers karantene var utført.

Sitat

- Mye tyder på importsmitte fra Italia:

- Mye tyder på at smitteutbruddet i Ulvik kommer fra Italia, sier Eystein J. Hauge, kommuneoverlege i Voss herad, ifølge Hordaland.

Overfor Dagbladet forklarer kommuneoverlegen at det er smittesporing som har ledet dem til denne antakelsen.

Totalt 61 personer har fått påvist smitte i Ulvik. Det skriver kommunen i en oppdatering på sin nettside torsdag kveld. Tidligere på dagen lå totalen på 53, etter en økning på 25 nye tilfeller.

- Det er en dramatisk økning, for å si det mildt. Vi tenkte hele tida at her ville det komme flere, men omtrent en dobling fra dag til dag er ganske vanvittig, sier ordfører Hans Petter Thorbjørnsen i Ulvik kommune til Dagbladet.

Det pågår et stort arbeid med smittesporing, og det er mange personer som skal testes, opplyser Ulvik herad.

Kommuneoverlege Unni Solem i Ulvik har tidligere uttalt til avisa Hordaland at de to personene som kom tilbake til Ulvik fra utlandet gjorde alt rett etter regelverket ved innreise til landet.

- De testa seg før de reiste til Norge, og fikk negativt svar. Ved innreise til Norge testa de seg også på flyplassen, og også her var svaret negativt, sier Solem.

- Etter dette gikk de to i innreisekarantene i ti dager. Først dagen etter at karantenetida var over begynte den ene av de to å kjenne på symptomer, sier Solem til avisa.

 

Endret av Pc Lynet
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Pc Lynet skrev (3 minutter siden):

Jo mer mennesker roter innpå ville dyr, jo flere muligheter for at nye virus smitter over til mennesker. For å ikke snakke om bioterror. Koronaviruset kom fra ett virus laboratoriet i Wuhan. Forsket frem og forsterket via gain of function.

Nei. Eneste gode grunnen for pandemier er for å tynne ut tettheten av skadedyr. Fugleinfluensaen var en skuffelse. Svineinfluensaen var en skuffelse. Wuhan viruset er en skuffelse.

Lenke til kommentar
Groovy Gorilla skrev (Akkurat nå):

Nei. Eneste gode grunnen for pandemier er for å tynne ut tettheten av skadedyr. Fugleinfluensaen var en skuffelse. Svineinfluensaen var en skuffelse. Wuhan viruset er en skuffelse.

For tidlig å avskrive fugleinfluensa. Den vil mest sannsynlig føre til neste pandemi. Da vil unge dø like lett som gamle dør av koronaviruset. Vi skal være glad korona er såpass mild. Tenk hvor mye kaos fugleinfluensa som smitter mellom mennesker ville lage.

Lenke til kommentar
Sitat

Fengslet etter falsk coronatest:

En 26 år gammel kvinne ble lørdag varetektsfengslet etter at hun viste fram en falsk coronatest under en av politiets utlendingskontroller.

Kvinnen var blitt sjekket under en utlendingskontroll politiet i Oslo gjennomførte torsdag. Viste hun fram en negativ coronatest som gjorde at politiet fattet mistanke. Testen var utført av et svensk firma som utfører coronatester.

– Ved henvendelse til firmaet har politiet mottatt en bekreftelse på at attesten er forfalsket, skriver Oslo tingrett i kjennelsen.

Kvinnen innrømmet forholdet med den falske testen, men nektet straffskyld etter siktelsen om brudd på smittevernloven og covid-19-forskriften. På det grunnlaget fant tingretten grunn til å fengsle kvinnen i fire uker.

En annen kvinne på 23 år, som også ble pågrepet i utlendingskontroll torsdag, ble lørdag plassert i internering i påvente av utsendelse fra Norge etter at også hun ble stanset med det politiet mistenker er falsk koronatest.

– Fremstilte ble pågrepet av politiet i Oslo 4. februar 2021 i forbindelse med en utlendingskontroll, der det ble avdekket brudd på smittevernlovgivningen og mistanke om salg av seksuelle tjenester, samt mistanke om forfalskede covidattester, skriver Oslo tingrett som ga politiet medhold i kravet om internering fram til 13. februar.

I grunnlaget for interneringen oppgir retten hensynet til folkehelsen og fordi myndighetene har iverksatt beskyttelsestiltak i forhold til egne borgere.

 

Lenke til kommentar
Subara skrev (6 minutter siden):

 

Bra men synd at en så god utdannelse skal bli bortkastet på fiskemottak. Det har kostet mye for staten å la han utdanne seg til noe vi helt sikkert trenger. Men jeg regner alle PR nå skaffer han den jobben han er ment for.

Sitat

Han tok mastergrad i matematikk og statistikk i fjor vår. Han har søkt jobber, men ikke fått noen innen faget sitt. Hjemme i Bærum begynte han å legge seg sent og stå opp sent. Ingen bra utvikling.

 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...