Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Koronaviruset i NORGE [Les første innlegg]


Simen1

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Fnugle skrev (6 minutter siden):
Sitat

Livet på innsiden av den andre koronabølgen

I åtte dager lå Hans Gunnar Hagen (54) våken på intensivavdelingen med én jobb: Å trekke pusten.

Da konen sendte ham på legevakten ble han først irritert.

Han følte seg jo ikke så dårlig.

54 år gamle Hans Gunnar Hagen visste at han hadde korona. Han ble smittet på jobb i slutten av oktober, holdt seg hjemme, og trodde det skulle gå over.

Det han ikke visste var hvor dårlig kroppen skulle takle viruset.

I ettertid er han glad for den strenge beskjeden fra konen. Legevakten sendte ham rett videre til sykehuset.

Han ble innlagt samme dag som amerikanerne skulle velge president.

En uke senere kom en sykepleier inn på rommet hans midt på natten. Han hadde blitt dårligere gjennom uken. Hans Gunnar visste hva sykepleieren kom til å si.

Nå skulle han flyttes til intensivavdelingen. Der de aller sykeste koronapasientene er.

Det er på disse avdelingene på norske sykehus folk kjemper for livet mot korona. Der hverdagen handler om respirator, pustehjelp og å være bevisstløs.

Langvarig tid på intensivbehandling er omtalt som noe av det tøffeste man kan gjennomgå i norsk helsevesen.

I dag er musikeren Hans Gunnar en av få personer som kan fortelle hvordan det er. Hvordan man jobber seg gjennom det verste korona har å by på – alt mens du er våken.

Hans Gunnar ble kjørt i heis ned til intensivavdelingen.

Pusten var dårlig. Han klarte ikke ta opp nok oksygen. Hodepinen og feberen meldte seg.

Det er noe av det verste jeg har opplevd.

På intensivavdelingen skulle han kjempe for livet.

Hittil har syv koronasmittede pasienter dødd på Haukeland sykehus. I Norge har over 300 mennesker dødd med korona i kroppen.

De fleste som er på intensivavdelingen blir intrubert og lagt i koma. Noen våkner aldri opp igjen.

Hans Gunnar husker han fikk tilbudet: Han kunne bli lagt i koma. Kunne få et rør ned i halsen, og latt en maskin gjøre hele pustejobben, mot at hverdagen gikk i svart.

Han valgte å puste selv, med såkalt maskebehandling.

– Jeg skjønte alvoret da de koblet meg til alle disse maskinene.

Ved siden av ham på rommet lå én annen pasient. Hver hadde de sin egen seng, og sin egen intensivsykepleier. Inventaret i rommet besto av apparater og pustemasker.

 

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

FHI: 12 ETTERREGISTRERTE DØDSFALL FREDAG

Sitat

Det er registret 12 nye dødsfall på Folkehelseinstituttets (FHI) statistikk fredag, skriver FHI i en pressemelding.

Dette skyldes ikke at det har vært 12 dødsfall siste døgn. Det er en forsinket rapportering som skyldes tekniske problemer med å hente ut informasjon fra MSIS tidligere i uken, opplyser FHI.

Alle 12 dødsfall er fra denne eller forrige uke. Det er nå registrert totalt 38 dødsfall de tre siste ukene.

https://direkte.vg.no/coronaviruset/news/fhi-12-etterregistrerte-doedsfall-fredag.OUXRPeXKr

121 koronapasientar på sjukehus

Sitat

Fredag er 121 koronasmitta pasientar innlagde på norske sjukehus. Det er ein nedgang på to pasientar frå dagen før. 20 av pasientane får respiratorbehandling.

https://www.nrk.no/nyheter/1.15263560

Endret av Snikpellik
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Carltondance skrev (27 minutter siden):

Ja, LEGER altså. De aner ikke hva de holder på med! Enhver amatør i et kommentarfelt kan jo fortelle dem at dette er et livsfarlig virus. Rart at ikke LEGER klarer å forstå dette. 

De er jo mennesker de også, og gjør feil som alle andre. Jeg har møtt leger som kjederøyker og leger som er overvektige. Har også erfaring fra nærme famille og venner som har blitt fullstendig feilbehandlet og kunne holdt på å dø som følge av det. Det er en grunn til at vi har pasientskadeerstatning. For å ta en gammel spøk:

- What do you call the worst student in a med school graduating class?

- A doctor.

Edit: 

Sitat

De fleste som ble registrert smitta med korona de siste to ukene ble trolig smitta hjemme hos seg selv. Men smittekilden til hver femte person er ukjent.

https://www.nrk.no/norge/her-blei-vi-koronasmitta-i-november-1.15261664

Det er sikkert flere som har tenkt på å gjennomføre julebord o.l. inne i større saler med mer rom mellom deltakerne, men jeg er virkelig skeptisk når vi vet at viruset sprer seg såpass godt der det ikke er tilstrekkelig sirkulasjon. Smitte innad i familier kommer jo som følge av nær kontakt i mindre ventilerte rom over tid. 

Endret av WCH911
  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Sjekk video og utstyret til pleierne:

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/zglq8v/paa-innsiden-av-covid-19-avdelingene-ikke-et-virus-man-bare-kan-roeske-av-seg

Quote

En av pasientene er koblet til en maskin som fungerer som en ekstern lunge og blander inn oksygen i blodet – i tillegg til respiratoren. Han har også erstatning for nyrene i form av en maskin som gjør dialyse hele døgnet. Mange av covid-19-pasientene har svikt i flere organer.

Quote

Sykepleier Sigrid Seim hadde ikke jobbet med covid-19-pasienter før hun ble overført hit for en uke siden. Hun er overrasket over hvor syke mange av de innlagte er.

– Det angriper lungene på en kjempeinvaderende måte. Mange trenger intensivbehandling for å komme seg. For veldig mange er dette ikke et virus man bare kan røske av seg, sier hun.

Og anbefaler folk å følge smittevernreglene.

– For det kan gå skikkelig gærent, sier hun.

 

Endret av G
  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Sitat

136 NYE SMITTETILFELLER

Det er registrert 136 nye smittetilfeller i Oslo siste døgn. Det er 24 flere enn tallet for forrige fredag. Det er 32 færre enn snittet for de siste 14 dagene, som er 168. De siste 14 dagene er det registrert totalt 2.347 smittede.

 Det registreres typisk færre smittetilfeller i helgene enn hverdagene. Bydelen med mest smittetrykk beregnet per. 100.000 innbygger er Grorud, Bjerke og Stovner.

Og ikke bare mennesker blir rammet av tiltak:

Sitat

Varslar portforbod for fjørfe

Mattilsynet varslar portforbod for fjørfe i samband med fugleinfluensatilfellet i Rogaland. I fyrste omgang vil det gjelde langs heile kysten frå og med Østfold til Rogaland. Alle tamfuglar må halde til under tak for å hindre smitte frå villfuglar.

 

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
8 hours ago, G said:

Ja partyløvene varer nok ikke lenge. Tipper at de rammes av Darwin Awards før de greier å ta ting innover seg, og justere på oppførselen sin!!

 

https://en.wikipedia.org/wiki/Avian_influenza kilde

https://en.wikipedia.org/wiki/Avian_influenza#H5N1

https://en.wikipedia.org/wiki/Avian_influenza#H7N9

Med H7N9 ser det ut å være 32 % dødsrate for mennesker, men har ikke satt meg inn i materien, og det er jo ikke særlig mange som har blitt smittet av det til å nagle tallet opp på kirkedøra.

Holy shit! Hvilken variant er det som har kommet til Norge nå? 

Lenke til kommentar
G skrev (9 timer siden):

Ja partyløvene varer nok ikke lenge. Tipper at de rammes av Darwin Awards før de greier å ta ting innover seg, og justere på oppførselen sin!!

 

 

De som driter mest i smittevernreglene er ikke de yngste. Tvert imot, de største drittsekkene jeg ser på butikker, sentre overalt, som bestemt kliner seg inni og fremmed samtidig som de konsekvent ignorerer reglene om munnbind når man ikke kan holde en meters avstand er mellom 35 og 60 år gamle. Undersøkelser slår også fast at det er i den aldersgruppen det er flest drittsekker. Generasjonene født mellom 1960 og 1985. Vel, jeg faller inn i det aldersspennet, skjønt av de yngre. Var vi dårligere oppdratt enn generasjonen som kom etter oss tro? Var vi for boertskjemte siden så mange av "oss" oppfører oss slik?

Endret av Morromann
Lenke til kommentar
Quote

Færre tar koronatest – FHI har ingen forklaring

Folkehelseinstituttet (FHI) har foreløpig ingen forklaring på hvorfor færre tester seg for smitte under den andre pågående koronabølgen.

FHI ser tegn til at smittetallene for covid-19 flater ut, men samtidig er det en tydelig nedgang i antall personer som tester seg.

Ifølge den siste ukerapporten for uke 47 har 135.720 personer testet seg, en nedgang på 16 prosent fra uka før.

– Vi kjenner ikke helt grunnen, sier seksjonsleder Karoline Bragstad på seksjon for influensa og annen luftsmitte ved Folkehelseinstituttet til Nettavisen fredag.

Andelen konsultasjoner for covid-19 på legekontor, legevakt og teststasjoner flatet ut med 11 til 12 prosent de siste tre ukene.

Direktør Camilla Stoltenberg i FHI var på pressekonferansen om koronasituasjonen onsdag inne på at nedgangen i smittetall kanskje kan ha sammenheng med at færre tester seg.

Etter betydelig smitteøkning de siste månedene, først langsomt og så raskt, så Folkehelseinstituttet i uke 47 for første gang på lenge et lavere antall nye smittetilfeller enn uka før.

– I uke 47 var tallet for første gang lavere enn uken før. Det er første gang siden første halvdel av oktober at vi ser det, sa Stoltenberg.


Så...hadde alle sluttet å teste seg i hele verden, så hadde pandemien vært over da :p
Kilde

Quote

USAs øverste smittevernekspert Anthony Fauci råder amerikanere som allerede har vært smittet av koronaviruset, til å vaksinere seg uansett. - kilde

Så...kroppen lager ikke nok antistoffer selv når man har hatt viruset? Hva er poenget med å ta vaksine da?!

Det lukter rottent av hele greia, men dere vet min mening om dette. Nei til vaksine!

Lenke til kommentar
Betroz skrev (10 minutter siden):

Vel jeg mente det på den måten at PCR testen gir mange falske positiver, og hvis man slutter å teste folk vil tallene gå drastisk ned. Ned til et punkt der det ikke kan kalles for en pandemi lenger. Smittetilfeller betyr ikke at dem er syke eller blir det. Frøken Stoltenberg sa jo at smittetilfellene og antall folk som tester seg, har gått ned. Man trenger ingen doktorgrad for å skjønne at det ER en sammenheng.

Det er helt feil. PCR tester gir ikke mange falske postive! Dette kan være ett problem når det finnes lite smitte slik som i sommer. Men nå er det såpass mye smitte i samfunnet at falske positive tester utgjør en liten andel.

Grunnen til at antallet som tester seg går ned kan være at folk er lei av å teste seg. Jeg har tatt tre tester alle negative og jeg har ikke spesielt lyst til å ta enda en test om jeg blir syk igjen.

Sitat

Er 14 av 15 positive koronaprøver falske?

Jo flere friske som testes for korona, jo flere vil få beskjed om at de er smittet uten at de faktisk er det. Det betyr ikke at nesten alle de positive koronatestene i dag er falske.

Den korte versjonen

  • Hvis du egentlig er smittet, men likevel får et negativt svar på testen din, kaller vi dette falsk negativ. Hvis du er frisk, men likevel får et positivt resultat, kaller vi det falsk positiv.
  • Det er feil at 14 av 15 som tester positivt for korona i dag egentlig ikke er smittet. Det betyr likevel ikke at alle de positive testresultatene vil være riktige.
  • Vi kan ikke si helt sikkert hvor mange som tester falskt positivt uten å være smittet. FHI anslår til Faktisk.no at i underkant av 3 av 15 av dem som testet positivt mellom 10. og 16. august kan ha fått et falskt positivt resultat, men tallet vil antagelig være lavere.
  • Det er FHI som har regnet ut at 14 av 15 positive koronaprøver vil være falske, men dette gjelder bare hvis man tester tilfeldige personer i befolkningen. I Norge har vi så langt ikke testet tilfeldige personer, men personer vi tror kan ha høyere sjanse for å være smittet – hovedsakelig fordi de har symptomer eller har hatt nærkontakt med en som er smittet. Disse har mindre sjanse for å få en falsk positiv prøve.
  • Testen er sannsynligvis også bedre enn det FHI først anslo. Det betyr at det antagelig er mye mindre sjanse for å få en falsk positiv prøve.
  • FHI har nå åpnet for at alle som selv mistenker at de kan ha covid-19 bør få teste seg. Dette kan gi større sjanse for falske positiver hvis flere av de som testes ikke er smittet.

https://www.faktisk.no/artikler/r8q/er-14-av-15-positive-koronaprover-falske

Sitat

Vårt beste estimat nå er at metoden sannsynligvis har en spesifisitet på ca 99,999 prosent. Det vil si at dersom 100.000 Covid-19-negative testes, så vil sannsynligvis 1 bli positiv (falsk positiv). I uke 35 ble 84.554 personer testet og 374 ble positive. Med en spesifisitet på 99,999 prosent så vil sannsynligvis maks 1 av de 374 være falske positive, sier Øvrebø.

https://www.nettavisen.no/nyheter/avviser-mange-falske-positive-covid-19-prover---99999-prosent-sikker/3424016410.html

Endret av Pc Lynet
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...