Gå til innhold

Apple får bot på 100 millioner for villedende påstander om vanntetthet


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det er heilt på sin plass at mobilprodusentane blir holdt ansvarlege for slike ting. Det gjeld ikkje berre Apple, også Sony Xperia hadde vel for ei stund sidan ei sak med at det med liten skrift stod at den vanntette mobiltelefonen ikkje kunne brukast i saltvatn til tross for at alt av reklamemateriell viste folk som brukte telefonen under dykking i saltvatn.

Eg er derimot ikkje heilt einig med dei italienske konkurransemyndigheitene om at det å bruke den standariserte IP-sertifiseringa med kontrollerbare labratorietestar er feilen her.
Det som er feilen er at Apple (og andre produsentar) har vist til at telefonen har bestått f.eks. IP 67 kravet og derfor er vanntett.
Telefonen er ikkje vanntett, den har berre bestått ein test som tilseier at telefonen toler å ligge på 1 meters djupne i minst 30 min i reint vatn. Det er ikkje vanntett, det er motstandsdyktigheit mot vatn. 
At vatn i bevegelse, vatn som inneheld salt eller såpe, eller hyppig eksponering kan medføre at telefonen likevel tek skade burde kome klart fram. 
Her meinar eg at andre mobiltelefonprodusentar har oppført seg dårlegare enn Apple.
Apple hadde vel også lenge "vanntette" telefonar utan at det var offisielt annonsert?

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Eyyyyyyyoeooo skrev (18 minutter siden):

Jeg hadde en Sony Xperia Z5 som ble ødelagt når jeg hadde mistet den så mange ganger i bakken at den slapp inn vann npr jeg hadde den ca en halv meter under vann i et basseng. Da fikk jeg en ny en helt gratis fra Sony, det tok bare litt lang tid å få en ny en.

Wow.. du e den første som æ hørt har fått nytt, enda med skader 😅

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...