Gå til innhold

ANNONSE: – Det ligger for mye elektronikk og slenger i skuffene. Det må gjenbrukes


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Veldig bra og miljøriktig initiativ fra Atea!

Personlig mener jeg gjenbruk best foregår kortreist, altså rett fra bedriftene til de ansatte som måtte ha lyst på gjenbruk av noe av elektronikken. Dessverre er det ofte en bedriftskultur som ikke tillater dette, gjerne under påskudd av "datasikkerhet" og "miljø" selv om det beste for miljøet er kortreist gjenbruk og datasikkerheten kan ivaretas ganske enkelt internt. Men det sier ikke Atea noe om, for de ønsker selvsagt å tjene penger på å gjøre denne jobben og "sertifisere" avfallet som sikret mot tap av data.

Sitat

Den raskest voksende avfallstypen i verden er nettopp elektronisk avfall.

Dette skyldes ikke bare økt produksjon og salg, men sannsynligvis i større grad reduksjonen av praktisk levetid på produktene. Her har jeg dessverre vært vitne til at Atea bidratt i feil retning. Fullt brukbare maskiner ble kassert i stedet for gjenbrukt "fordi de ikke kunne utstede noen ny garantiperiode" og derfor anbefalte kjøp av nye maskiner i stedet for reinnstallasjon av de eksisterende maskinene som hadde samlet "grums i OSet" gjennom et par års bruk av Windows.

Årlig søppelproduksjon = Mengde produkter i bruk delt på antall år levetid. Dobler man levetida så halveres søppelproduksjonen, selv om like mange enheter er i bruk.

Dessverre har nesten alle ledd i verdikjeden økonomiske intenctiver til miljøfiendtlig oppførsel.

Lenke til kommentar

Ja, mye blir gjenvunnet og/eller sortert i Norge. Atea sin GoITLoop ordning gjør en del i Norge (se databehandleravtalen, og følg sporing på containerne).

Ellers er det mye av elektronikkavfallet som blir demontert, sortert og noe også gjenvunnet og levert som råmaterialer her i landet. Se hva Boliden og Revac gjør i Norge.

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...