Gå til innhold

Kva skjer på politiavdelingen?


Trillelompen

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Litt usikker på kva du sikter til, men av forberedelsar så kan det være greit å være klar over at det er krav om at du er personeleg skikka til å være militærpoliti i tillegg til at du må bestå dei fysiske krava for tenesten.
Dersom du undervegs i opplæringa blir vurdert som ueigna enten fysisk eller psykisk så blir du overflytta til anna militærteneste.

Når det gjeld vanleg teneste etter at du er ferdig med opplæringa så varierer det alt etter kvar du tenestegjer, men i all hovudsak så vil arbeidsoppgåvene være knytta til patruljering (med og utan bil), kontroll av køyretøy, og generelt ordensoppgåver innafor definert område.

Heilt generelt så vil det sjølvsagt være ein fordel å fortsette å holde seg i god form, samt at du bør unngå å bli heilt "Rambo" når du er inne til teneste.

Lenke til kommentar

Som MP blir du utdannet ved FMPA, deretter sendes du til en avdeling hvor du skal fungere som politi for soldatene der. Du vil alltid være litt annerledes, både fordi du plasseres inn i en avdeling hvor de andre har kjent hverandre siden dag 1 og har lært helt andre ferdigheter enn deg, men også fordi du i kraft av å være MP har en myndighet over andre soldater som er uavhengig av grad.

Hvis du er en menneskekjenner som er trygg på deg selv og har velutviklet dømmekraft ikke bare for rett og galt, men også hva galt som er ille nok til at det gir mening å slå ned på og hva som er mildt nok til at man lar det skli, evt bare påtaler muntlig uten å lage noe stort nummer av det, så er det gode muligheter for å bli en god MP. Er du en bølle som liker å herse med folk bare for hersingens egen del, eller du ble mobbet som barn og ser på den røde bereten som billetten din til å ta igjen, da går det galt.

Du vil også, i likhet med sanitetssoldatene, ha en større sannsynlighet enn de fleste i førstegangstjenesten for å måtte ta hånd om mennesker (primært, men ikke alltid, medsoldater) som gjennomgår noe genuint ille. Alle øver på krig i førstegangstjenesten, men øvelse er øvelse og man bevarer en viss mental avstand. Som MP risikerer du å måtte ta vare på mennesker som har blitt banket, voldtatt, ranet etc på ordentlig. Ved større forbrytelser og ulykker er det naturlig at sivilt politi og sivilt helsevesen blir involvert ganske raskt, men de første minuttene eller timene er det du som er noens trygge havn i elendigheten, da får ikke psyken din svikte.

Som MP er du spesielt disponert for å måtte bruke ekte vold mot mennesker for å stanse deres forbrytelse og pågripe dem. Noen sliter virkelig med det, men jeg tjenestegjorde også med en MP som 99.9 % av tiden var snillere enn julenissen, men når folk ble virkelig ille at vold var absolutt nødvendig nølte han ikke med å klubbe så knoklene knaste.

Så, MP er uvanlig krevende, men kan også være uvanlig givende.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...