Jump to content
akelbo

Zlatan blant flere fotballproffer som reagerer på at EA bruker deres navn og ansikt i FIFA-spillene

Recommended Posts

Stakkars fotballspillere... Vi burde jo også betale hver gang de fiser, de kan jo ikke gjøre slikt gratis heller. Det hadde jo blitt helt kurant å betale royalty til de titalls tusen spillerne som er i FM. Burde ikke heller spillerne være glade for at de blir promotert i spillet, og ikke blir satt opp med et tilfeldig tryne og random-etterlignede navn som "Bramivicohips", eller noe lignende. Nisser!

 

Edited by Puzzlefuzz
 • Like 8

Share this post


Link to post

Eneste grunn til EA er rike, er fordi de har lisens og gjenbruker sine sportsspill og selger til fullpris. Hvert eneste år. Med disse pengemaskinene kjøper de inn mindre spillselskaper og ødelegger dem.

Så jeg hadde likt å se hvordan EA klare seg uten lisens til disse sportsspillene.

 • Like 2
 • Innsiktsfullt 1

Share this post


Link to post

Skulle ønske rettigheter til bruk av utseende og statistikk til profesjonelle idrettsutøvere ikke var en ting. Jeg tenker det er en ting man må finne seg i når man er utøver på et visst nivå.

 • Like 2

Share this post


Link to post

Retten til å sjølv få bestemme kven som skal få bruke din person til å selge eit produkt er grunnleggande uavhengig av om du er rik eller fattig.

I dette tilfellet så har EA etterpå gått ut og vist til at retten til bruken av biletet av spelerane er ein del av lisensen som dei har kjøpt.

Eg tenker også at det ligg heilt naturleg som ei del av pakka som du må akseptere når du blir med på eit lag at laget då også får rett til å bruke både deg og ditt navn til fotballretta aktivitet.

 • Like 7
 • Innsiktsfullt 1

Share this post


Link to post
Guest

Hehe. Nett som at dei ikke visste dette fra før da! Men eg skjønner godt at dei ikke vil være på dette dritt spillet. Lettere å vinne mot proffer enn mot noobs. På grunn av dda. Scipting osv.

Share this post


Link to post

-----

- Kunne på en måte forstå dette i forbindelse med "FM" da klubber tok det ille opp at det var brudd på lisens.

Men synes at det tas vel lang når enkelt personer krever det samme.

Det er jo ikke snakk om identitetstyveri akkurat...

-----

Share this post


Link to post

Dette blir vel egentlig en diskusjon mellom spillerne/lagene og FIFA, som aktører som EA igjen forholder seg til og betaler vel temmelig mye for å få lov til å ha rettighetene. Dypt inne i kontraktene spillerne har, tenker jeg at det er generelle vilkår fra både lag og FIFA hvor de tillater denne bruken.

Men så vil de har mer penger for det. Samtidig som en del av villigheten klubber kan ha for å betale for en spesifikk spiller ikke bare er hvor god han er, men også kommersiell markedsverdien. Med andre ord kan man si at dette er vilkår som vel egentlig skulle ligge i hinsides lønninger som disse spillerne som klager allerede får.

Spørsmålet er jo også hva de indirekte tjener på at de får PR gjennom spillet også.

 

 • Like 1

Share this post


Link to post

Problemet er vel ikke at han ikke vil at navn og likhet skal brukes. Problemet er at han ikke får nok penger for det. Selv om han allerede er blant de aller rikeste i verden. Korriger meg gjerne om jeg tar feil.

 • Like 1

Share this post


Link to post

Han spiller foran milliarder av mennesker så han er jo ikke blyg. Når han er verdt 2,3 milliarder kroner og dette handler om penger så synes jeg det rett og slett er bedritent.

Share this post


Link to post
Guest

Helt enig bo1e. Men zlatan er faktisk "fattig" i forhold til rikinger på denne jorden. Så da kan du begynne å lure på mye penger enkelte har når eg kaller en mann med 230 millioner dollar "fattig" 👍

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...