Gå til innhold

Mer igjen på skatten ved fastrente? 🤔


Anbefalte innlegg

tigerdyr skrev (42 minutter siden):

Det sier kanskje seg selv for folk som ikke har den minste peiling på hva de prater om.  Det du skriver er faktuelt helt feil. 

Mulig du her siktet til at banker som regel i realiteten lar andre aktører i finansmarkedet ta over risikoen for renteendring, i så måte har du rett. Men det er en avsporing her, egentlig bare pedantisk pirk, for hvorvidt det er "veddemål med banken" eller "veddemål med noen ukjente hvor banken er mellomledd" spiller ingen rolle for lånekunden.

Bytter vi ut "banken" med den aktøren som man i praksis "vedder" mot, så er det klart at man som bankkunde gjennom å inngå fastrenteavtale må forvente å tape penger, kontra om man hadde valgt flytende rente, selv om det selvsagt er mulig i noen tilfeller at rentene vil utvikle seg på en slik måte at fastrente viser seg å lønne seg.

Endret av bellad76
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
8 hours ago, Kris85 said:

Fint om du faktisk påpeker hva som er feil, når du anklager folk for å skrive feil. "Du har feil" holder ikke.

Har tidligere i tråden lenket til en artikkel som forklarer hvordan fastrente fungerer, men det ble kanskje for vanskelig? 

Banken driver ikke med veddemål mot deg.  De er like lite interessert i å drive med veddemål som kundene er.  Banken sikrer fastrentelånet ditt i pengemarkedet (altså ikke banken selv) og det er den renten plus et påslag til banken selv som du kommer til å betale.  Banken tjener akkurat det samme på å yte et fastrentelån til deg uansett hvordan renteutviklingen faktisk blir fremover.  Derfor er det å påstå at fastrentelån er veddemål og "sponsing av banken" to påstander som bare viser din komplette uvitenhet om emnet.  Håper dette hjalp. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
On 11/25/2020 at 2:26 AM, Kris85 said:

2,65% er veldig høyt. I dag får du 3 år med fast rente til 1,6% og 10 år ca 2%.
Hvis du har mange år igjen, hør med banken om du kan kjøpe deg ut av avtalen og få flytende rente.

Neppe lønnsomt å betale overkurs for å "kjøpe ut" fastrentelånet nå. Da måtte man inngått lån med flytende rente, og renten måtte falle ytterligere. Dersom man gjør dette nå, og renten øker igjen, vil man ende opp med å få et dyrere lån enn man ville hatt ved å beholde fastrentelånet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...