Jump to content

Recommended Posts

Hei!
Skrev ett innlegg litt tidligere om problemer med min første bil. Har nå funnet en løsning på det takket være hjelpen fra noen av dere 😄  Men jeg er nå på utkikk etter en ny bil, en typisk førstegangsbil hadde vært topp. Vil gjerne ha en enkel 5 seters bil, diesel, manuell og gjerne noe som ikke er altfor lite (Volkswagen polo blir litt lite). Har ett budsjett på 70 000 kr, så forventer ikke store bilen men trenger noe som holder ett par år og er relativt driftsikker. Har sett litt på en Volkswagen Golf 1,6 TDI 105hk Comfortline BMT stasjonsvogn. Den har kjørt ca. 109 000 km og fulgt service hefte. Har ikke noe særlig erfaring med Golf, hvert fall ikke stasjonsvogn varianten. Vet dere om denne er regnet som en driftsikker bil? Eventuelt om dere vet om noen andre merker og modeller som kan være bra som førstegangsbil?

Tusen takk på forhånd!

Share this post


Link to post

Volkswagen er kurante biler, selv om det ikke er så mye å hoppe i taket over mtp. pålitelighet eller kjøreegenskaper. Skal du ha stor stasjonsvogn så kan du få en 2012 Passat til rundt den prisen.

https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=198052540

Volvo V50 er også noe du kan vurdere:

https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=193561336

  • Like 1

Share this post


Link to post
Sanvi skrev (På 22.11.2020 den 0.29):

Skrev ett innlegg litt tidligere om problemer med min første bil. Har nå funnet en løsning på det

Det hadde vært fint om du oppdaterte den tråden med hva som ble løsningen.
 

Sanvi skrev (På 22.11.2020 den 0.29):

Vil gjerne ha en enkel 5 seters bil, diesel

Har du et kjøremønster som tilsier at du kan bruke en bil med dieselmotor?

Jeg vil uansett sannsynligvis fraråde å kjøpe dieselbil til 70000 kroner. Dette er en potensiell kostnadsbombe.

  • Like 1

Share this post


Link to post
mobile999 skrev (11 minutter siden):

Det hadde vært fint om du oppdaterte den tråden med hva som ble løsningen.
 

Har du et kjøremønster som tilsier at du kan bruke en bil med dieselmotor?

Jeg vil uansett sannsynligvis fraråde å kjøpe dieselbil til 70000 kroner. Dette er en potensiell kostnadsbombe.

Glemte det helt, har oppdatert den andre nå!

Ja jeg vil si det, skal pendle en del. Bruker ikke bilen på små turer, bor så sentralt at det ikke er noe vits. Skal se på en Golf (2010) og Passat (2012), begge diesel nå til helga. Hva mener du med at det kan bli en kostnadsbombe?

Share this post


Link to post
Sanvi skrev (3 timer siden):

Hva mener du med at det kan bli en kostnadsbombe?

Her siktes det nok mot partikkelfilter og turbo, som er dyre komponenter som kan ryke på en dieselbil med lang kilometerstand.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Sanvi skrev (9 timer siden):

Glemte det helt, har oppdatert den andre nå!

Ok, jeg har lest det nå. Hva er grunnen til at du vil bytte ut den bilen?
 

Sanvi skrev (9 timer siden):

Skal se på en Golf (2010) og Passat (2012), begge diesel nå til helga. Hva mener du med at det kan bli en kostnadsbombe?

Dette er ikke spesielt lurt:

kremt skrev (På 25.10.2020 den 21.39):

dette er "juksemotorer" det tittes på her, disse ble omprogrammert til å ha hyperaktive dyser for å få ned utslipp av nox. Møller dekker 2 år etter software fiks på dyser og EGR, etter det er det ut av egen lomme. En dyse prises til 15 tusen av møller (injektor common rail). EGR bytte ca 20k. Clutch og svinghjul ca 20-25k. Det summerer seg fort opp, ikke rart man av og til ser Passat 2010 modeller til omtrent vrakpris pga skyhøye regninger. Her må man kunne skru selv hvis ikke bør man kjøpe japse eller ny bil (ikke vag!).

 

kremt skrev (På 17.11.2020 den 16.50):

Clutch og svinghjul som nevnt, ganske dyrt. Turbo er relativt vanlig med havari. Dette er bare de store tingene, utenom dette er det en drøss med andre ting som går til skogen. Tipper du blir god til å skru. For å si det sånn så er det gode grunner til at 10 år gamle passater selges for ca 30 tusen. Håper bilen tjener deg godt men du bør nok ikke legge for mye i en sånn bil, det er ofte det ene etter det andre på disse bilene. Honest john ga Passat 2005-2011 karakter 1 av 5. Det sier litt når bilen får store plusser på sine praktiske og kjøremessige egenskaper.

 

Når det gjelder Volvoen som er nevnt over her, så har den etterfølgeren til motoren som sitter i din ASX. Denne 1.6 literen har et lite oljefilter i tilførselsslangen til turboen. Filteret tetter seg med turbohavari som resultat. Slangen med filteret kan byttes med en ny med bedre design, men dette er så dyrt at man like gjerne kan skaffe seg en god bensinbil i steden (det er mye jobb).

 

Du bør regne ut hvor mye diesel du regner med å bruke i året og sammenligne med en god bensinbil. Sannsynligvis forsvarer ikke ekstrakostnaden for drivstoff (bensin vs diesel) de dyre reparasjonene som vil komme på dieselbilen.

Share this post


Link to post

Du vil aldri kunne gardere deg mot at noe går i stykker innen et par år, som du skriver er tidshorisonten du skal ha bilen.

Jeg ville investert 2-3 av de 70 000 kr til å betale en erfaren mekaniker for et par timers hjelp. Da spør du først om hvilken bil som regnes for å være billigst mulig i kostnads/reparasjonsdrift. Så spør du om du kan betale personen for å være med på å se på 2-3 potensielle biler, til visning.

Jeg tror dette er noe folk flest burde begynne å gjøre. En erfaren mekaniker kan enkelt se (visning), høre (på prøvetur), og finne feil som kan potensielt koste titusenvis av kroner i reparasjon kort tid etter kjøp. Informasjonen går selfølgelig kun mellom kjøper og mekaniker, selger skal ikke få denne informasjonen gratis. Man kan kanskje spørre selger om h*n vil være med på å dele kostnaden.

Jeg ville heller tapt 2000 - 3000 kr enn å begynne å finne ut etterpå at ting går i stykker i ett sett, og bilen jeg betalte 60 000 kr for ikke faktisk er verdt mer enn 10 000 kr eller kanskje bare vrakpanten fordi motoren er i ferd med å bli ødelagt.

Man har forsikting ja, men man kan jo aldri stole på en sjel i dag. Folk vil aldri bare godta titusenvis av kroner i reparasjonskrav etter et kjøp, helst ikke tusenlapper heller.

Edited by Taurean

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...