Gå til innhold

PlayStation 5: Bestilling, levering, forsinkelse og fortvilelse - Frakt og lagerstatus


Gjest Slettet-404071
Melding lagt til av Evil-Duck

Diskusjon om scalping, skryting av sin egen scalping eller scripting for å få tak i konsoller skal ikke diskuteres i tråden her.

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Theo343 skrev (1 time siden):

En som sier han fikk kjøpt på vanlig måte på elkjøp. Jeg fullførte hele kjøpet på under 15 sekunder men fikk det ikke til. Merkverdig.

 

Jeg fikk også kjøpt på vanlig måte hos Elkjøp kl. 13. Hadde oppe to browsere, Chrome og Edge. På Edge fikk jeg gjennomført kjøpet via Vipps før handlekurv knappen i Chrome ble grønn 💁‍♂️
 

Konsollen ble sendt i går, og er estimert å være i hende på mandag.

Lenke til kommentar
Groundbreaking-Maize skrev (1 time siden):

Blir mer og mer klart at lotteri er den eneste måten å fikse dette på.

Det er det f.eks. Session (butikkjede som selger klær, sko og skateboardutstyr) gjør når de har drop på sjeldne lanseringer av sko. Da må man på én bestemt dato bekrefte deltakelse med navn, telefonnummer og adresse. Kun 1 deltakelse per husstand og så er det tilfeldig trekning hvem som får kjøpt. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
3 hours ago, Retroman said:

Jeg og samboeren min har mellom oss 6 kredittkort (4 knapt i bruk). Systemene blokkerer ikke like adresser da to kunder fint kan bo i samme høyhus etc).
Og så hører jeg at det går an å ordne flere kredittkortnr online hvis du vet hvor du skal lete.

Men jeg sa ikke det var lett heller. Jeg har drevet knappe tre år med ecommerce, kan litt html fra kurs og litt webdesign i wordpress (customiserte noen hjemmesidemaler etc) og sist jeg programmerte noe så var det på Amiga med Blitz Basic og Easy Amos. DET er noen år siden.

Men med godvilje og dedikasjon hadde jeg nok hatt et fungerende script i løpet av helgen. Men ikke for så lite penger som scalping av PS5 gir meg.

Systemene sjekker ofte adresser og navn, så det hjelper ikke bare å ha flere kredittkort. Dette gjøres ofte på begrensede sneakers dropp. Men hvis du faktisk hadde klart å lage et fungerende script kunne tjent deg gode penger på å selge det eller bruke det på andre begrensede drops. Eksempelvis tar gruppen omtalt i tek.no artikkelen 350kr måneden for å være medlem.

Lenke til kommentar
Theo343 skrev (4 timer siden):
 

Herlig ansvarsfraskrivelse fra alle parter. Vel da vet man svaret, man må ta scalperne der det gjør mest vondt.
 

 

Korrekt. 1 av veldig mange enkle tiltakt som kunne vært iverksatt.

EDIT:
Litt info om Limited Heat. Og jeg tipper at dette burde kunne gå under hacking om butikkene er villige til å anmelde.

image.thumb.png.6d4a6bff7551bfa5c884504b69c706d8.png
image.png.a4694d8450c1b6589bb86f9719387111.png
image.png.c1edf849c3994852e09447d42724b357.png
image.png.6c6e5abdb94eb5c625f284877a7b6d7c.png

Rimelig klart at dette er hacking.

En av desktop applikasjonene som kan benyttes.
image.png.03abc530040ee9bcd8b838075d3fc878.png

Vis du sitter på info så oppfordrer jeg deg på det sterkeste å anmelde det.. Rottene må tas med sterk gift, ellers kommer de for flere smuler..... 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Skal ikke si for mye her nå, men jeg er personlig medlem av Facebook-gruppen som Limited Heat videre har blitt bygd på. Og nei, deler ikke gruppen eller navn.

Limited Heat er hva man kjenner som en "cookgroup". De har base Discord, hvor de har et limitert antall medlemmer til en hver tid. Medlemmene betaler en pris på 400 kroner i måneden for tilgangen. I gruppene så blir det delt tips, triks, linker, og viktigst av alt, scripts og info på når ting dropper. Merk dere at en større andel av medlemsbasen er under myndig alder her.

Stort sett så driver denne gruppen med sko og klær, men de brer seg over på andre ting som kan gi grov profitt. Problemet til Elkjøp og de andre er at de ikke tilbyr noen beskyttelse i mot bots. Det blir mer eller mindre fritt vilt. Bot-protection har vært en gamechanger i verden av sko og klær, og blir mer og mer vanlige på kjente, globale nettsider. For Coop, Elkjøp og resten av de andre, så gidder de nok rett og slett ikke å bruke tiden og pengene det kreves. Det er så sjeldent det er ekslusive varer som dette. I sneakerverdenen så er det derimot slike utgivelser hver eneste helg.

Så botgrupper som dette er ingenting nytt. Lovligheten er jeg helt usikker på. Betaler de skatt? Ja, jeg vet at noen av gutta er såpass suksessfulle at de har startet enkeltmannsforetak, men mye av dette går definitivt under radaren.

Selv om jeg ikke har noen bevis for antallet maskiner de fikk, vil jeg nok påstå at over 100 er en sterk overdrivelse, har rett og slett ikke tro på det. Merk også at "gruppen" består av flere hundre medlemmer, så dette er altså fordelt utover alle de respektive medlemmene som fikk gjennomført et kjøp. Men jeg har lest rykter om at enkelte har fått tak i både 5, 6, og 7 maskiner.

Endret av Vertical^
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar
37 minutes ago, Underkiller said:

Dere som kjøpte på coolshop i går, og fikk godkjent ordre, når åpnet dem for salg? Fikk mail om at jeg ikke var rask nok, men kunne velge å stå i Kø. Har dem sagt noe om når neste leveranse derfra kommer?

 

Jeg bestilte helt tilfeldig kl 1420 men trodde dette bare var preorder opplegg ala dustinhome fordi det sto ETA 24 Desember. Det virka lissom ikke som at  det var et "live" salg fordi elkjøp og power ble utsolgt på milisekunder, mens her kunne man trykke kjøp så jeg somla og kosa meg. Var sikkert der inne i 1-2 minutter før jeg slo til. Fant bare ut i etterkant at dette var ett faktisk live salg, så hvis jeg skulle tippa så åpna de kanskje salget kl 14:15?

Har ikke fått mail fra de at jeg ikke var rask nok, chatten deres hadde tekniske problemer i går (tenker de slo den av manuelt jeg :)) og mailen jeg har sendt for å spørre hvordan ting ligger an har de ikke svart på.

Lenke til kommentar

Syns poenget er valid, rottene har ikke noe moralsk kompass. Eneste de skjønner er samme mynt. 

Er påtide å starte å konkurere på samme premisser. 

Liker ikke å si dette, men alle burde kjøre bots fra nå av, sånn at det ikke er fritt frem for rotter. 

Men kjøp kun det du skal ha til eget bruk, spill fair. 

Endret av ScandiFlick
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Neste konsollgenerasjon får Microsoft og Sony si i fra på forhånd noen måneder før preorders begynner at alle konsoller som blir kjøpt i større kvanta av bots/scalpere vil bli svartelistet fra PSN/XBL. Kanskje dette skremmer scalperne fra å kjøpe opp rubbel og bit, og kjøpere som holder seg informert om dette styrer unna scalperne, og de som ikke følger med ender opp med en delvis ubrukelig konsoll. Kjøperne som betaler scalperpriser er like skyldige som scalperne selv siden det er de som driver etterpørselen, så er ikke synd på de :p

Eneste negative er vel at det hadde gjort bruktmarkedet om til ett totalt minefelt hvor fullt funksjonelle og svartelistede konsoller ligger side om side og de som selger fullt funksjonelle konsoller må spesifisere dette med garanti.

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...