Gå til innhold

ANNONSE: Velger du feil prosessorarkitektur blir det fort dyrt for deg


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det er vel peak x64 for tida. Arm er på tur inn i datasenteret. de kraftigste klyngene i verden er tross alt ikke på top500 lengre. De står hos sky leverandørene. Jeg tror imidlertid at sikkerhet vil bli veldig kritisk etterhvert som vi begynner å gjøre mer skade med IT systemer. Da vil antagelig folk ta til fornuften og kreve åpne systemer. Der er risc-v/seL4 lengst fremme. Oxide computers ser på en del interessante konsepter for sikrere servere. Jeg håper imidlertid at vi får Webassembly som et ISA etter noen iterasjoner. Det er faktisk mulig å bygge sikre maskiner. B5000 til eksempel. Med Webassembly får en capability model og det er umulig for koden å modifisere seg selv. "it's a feature"! Om det er ønskelig å modifisere egen kode slik de fleste register-maskiner kan gjøre så kan en heller bruke actor-model konseptet; lag en ny actor med den ønskede koden og send en melding.

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

IBM Power har vel aldri vært billig akkurat. Dyrt i innkjøp. Så vil IBM alltid si at man får et billigere setup hvis man ser på TCO.

Men, nei, den billigste og mest skalerbare arkitekturen p.t er X86 arkitekturen der man kan velge mellom intel og AMD og der det er konkurranse.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...