Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Støy fra utleier


Gjest

Anbefalte innlegg

Hei.

Jeg inn i ny leilighet for 3 mnd siden. Det var mye støy fra dem (tramping, risting i vegger og gulv pga de har en 7åring i hus). Tenkte med meg selv at jeg kanskje bare måtte bli vant til lydene. Nå 3 mnd senere kjenner jeg at det blir slitsom når det er sånn dag inn og ut. Ungen springer daglig og hopper over gulvet og ja det rister faktisk i veggene... Har tenkt at jeg skal si ifra når jeg møter på dem men har ikke møtt på dem..

Er det forseint å si ifra nå? Og hvordan kan jeg gjøre det på en mest hyggelig måte? 

Endret av Gjest
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Aldri for seint å si fra :)

Du bør legge en plan for hvordan du skal håndtere hele situasjonen, før du tar en prat.

Hvis jeg var deg, ville jeg begynt å sjekke markedet for andre leiligheter allerede før du tar praten. Kartlegg markedet for leiligheter du kan være interessert i. Mitt beste råd er å leie det som er billigst, uansett, inkludert mest mulig (internett, tv, strøm, varmt vann). Da bryr du deg litt mer, og utleierne bryr seg litt mindre om skader og endringer (ikke vondt ment, men sånn er det bare).

Grunnen til at du bør gjøre det, er at det er overhodet ikke sikkert de er interessert i å endre på noe som helst. En annen grunn er at etter å ha lest flere titalls lignende tråder på forumet her opp igjennom årene, så er det lite til ingen konkluderende juridiske svar eller erfaringer som sier at folk som lever med støyproblemer, enten fra andre leieboere eller utleiere, finner noen løsninger. Kanskje én eller to, men det tok lang tid og mye bråk og motvilje.

Så tar du en prat og bare legger det vennlig frem. Bare å banke på en hverdag etter kl 18:00 til 20:00, det er den beste tiden. Helst en torsdag også, da er folk litt mer happy med tanke på helga som kommer. Fredag kan være familiekveld og man vil helst ikke påvirke den.

Du må bare si at du er fornøyd med alt annet, at ting fungerer generelt bra, men at støyen fra hard og tung gange, og løping, er et problem. Det rister godt i vegger og tak (med litt latter). Så du lurer på om det er en mulighet for at dette kan dempes bare biiittelitt. Bare -litt-. Ikke krev full stopp og bli sint. Det virker bare mot sin hensikt.

Hvis dette ikke når inn, hvis du møter ignoranse eller motvilje, så må du bestemme deg for 1) Om du skal gjøre dette juridisk riktig, eller 2) Om du skal flytte.

Hvis du skal gjøre det juridisk, må du levere skriftlig brev hvor du viser til paragrafer. Hvis du bestemmer deg for dette, så kan jeg prøve å søke opp noen tråder fra forumet her med lignende problemer. Men ja, til advarsel, det er få som har nådd igjennom på en rask og juridisk korrekt måte.

Å ta igjen med støy (høy musikk fra høyttalere, etc), virker fort mot sin hensikt. Da kan de bare plutselig si at du er en støyete leietager og finne på grunner til å få deg kastet ut, som for eksempel at de skal ha en slektning boende der. Jeg fikk bekreftet fra advokat at dét er en veldig enkel måte å omgå lovverket på, for å få kastet ut leieboere.

Så om man ikke har tenkt å bruke 50% av fritiden sin på å lese juss, samle fokus og hjelp til å slåss, så bør man vurdere de enklere alternativene. Men jeg er litt sånn som tror at hvis man legger nok energi i det, så vil det øke sjansene betraktelig.

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
llano skrev (11 timer siden):

Hei.

Jeg inn i ny leilighet for 3 mnd siden. Det var mye støy fra dem (tramping, risting i vegger og gulv pga de har en 7åring i hus). Tenkte med meg selv at jeg kanskje bare måtte bli vant til lydene. Nå 3 mnd senere kjenner jeg at det blir slitsom når det er sånn dag inn og ut. Ungen springer daglig og hopper over gulvet og ja det rister faktisk i veggene... Har tenkt at jeg skal si ifra når jeg møter på dem men har ikke møtt på dem..

Er det forseint å si ifra nå? Og hvordan kan jeg gjøre det på en mest hyggelig måte? 

Her balanserer du fleire forhold, både kva du har rett på, kva som er lurt å gjere, og korleis du skal bevare eit godt forhold til utleiger.

Det er muligens litt seint å melde inn dette som ein mangel på bakgrunn av manglande eller uriktige opplysningar om husrommet, litt avhengig av omstendigheitene.

Den sikraste vegen er å ta dette gjennom utleigers plikt til å halde vanleg ro og orden etter § 5-2 i huseligelova. Om lydar frå barns leik er innafor det du må tole som vanleg ro og orden eller ikkje blir ei vurderingssak.
Det vil kome ann på om dette er unødig støy eller naturleg lyd av vanleg aktivitet. Dersom det er vanleg aktivitet så blir det eit spørsmål om lydisolering, kva du måtte forvente av lyd og kva utleigaren skulle ha opplyst om.

 

Når det gjeld korleis du bør gå fram så bør du fyrst få klart for deg kva du ønsker å oppnå. Jo meir du må oppnå jo meir direkte må du nok være. Skal du berre nevne at du høyrer trampinga, vil du ha redusert trampinga, vil du ha det stille på bestemte tidspunkt, eller vil du kreve at enten flyttar ungen ut eller så gjer du det? Sistnemnte vil sjølvsagt sette konfliktniåvet opp på maks utan at du får ei løysing.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Trinnlyd er en svært vanlig plage. For boliger oppført eller rehabilitert i 1949 og senere (og i Oslo fra 1924 og senere) finnes maksgrenser for trinnlyd. De er suksessivt blitt innskjerpet frem til 1997 og er uendret siden da. De finnes i Norsk Standard NS 8175: Lydforhold i bygninger – Lydklassifisering av bygninger. Men trinnlyd er ofte plagsomt selv om boligen tilfredsstiller dagens krav. Hvis en plages av trinnlyd fra naboer i etasjen over, kan det likevel skyldes at isolasjonen ikke er tilfredsstillende. Kanskje også naboene plaget av støy, og dere kan kanskje gå sammen om avbøtende tiltak. Generelt mener jeg problemer med trinnlyd og andre former for nabostøy bør løses i minnelighet mellom gode naboer.
Pål Jensen
Seniorrådgiver i Norsk forening mot støy.
www.stoyforeningen.no

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Det er jo kanskje en litt vanskelig situasjon da roten i problemet virker til å være en 7 åring, det er ikke lett å få en amper 7 år til å ta hensyn til de som bor under, jeg hører det selv når hu som bor over meg i blokka har barnebarn på besøk. Så jeg tenker fort at dette kan bli en litt låst situasjon som er vanskelig å få gjort så mye med, men det skader selvfølgelig ikke å ta seg en prat med utleier om det. 

Lenke til kommentar

Hei. 

Jeg er selv utleier og jeg ville nok forstrekt å bli møtt på en vennlig måte der du sier ifra om hva som plager deg, og hva som er viktigst for deg å oppnå. For eksempel stor grad av ro etter klokken åtte. Eller ro mellom klokken ni om kvelden og syv om morgenen. Generelt sett er det alltid lurt å vere mild og empatisk selv om du eventuelt skulle være flyforbanna på utleier. Det er noe med hva som er taktisk klokt. 

Jeg ville i utgangspunktet ikke brydd meg med paragrafer og lignende i første omgang, men heller bare gitt uttrykk for hva jeg ønsket. For hva er det som avgjør om du får viljen din ? 

1) Utleiers empati med deg som menneske. 2) Hvor fornøyd utleier er med deg versus hvor mye strev/penger det vil koste å få inn en ny leieboer. 3) Formen på din kritikk/kommentar. Jo mer provoserende og konfronterende du er jo mindre sjanse for at du får gjennomslag. 

(Det finst sikkert flere faktorer også, men jeg tror disse er de viktigste. 

Lenke til kommentar

Er det mulig å være så følsom? Aksepterer at du har naboer eller spar til villa.

En 7 åring kan vel ikke temmes til å slutte å gå?

Pensjonist Huseier her jeg bor går å tramper på nettene over kl 02.00 frem og tilbake hele tiden.

Men ikke om jeg gidder å klage på noe sånt. 

Folk lever, aksepter det. Eller flytt, og håp du ikke da får en Heavy metal rocker som nabo.

Når man lever med naboer så er det alltid ett eller annet, 7 åringer som på gulvet etter barne-TV er en minimal bagatell....

Endret av Gouldfan
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Evil-Duck skrev (3 timer siden):

Det er jo kanskje en litt vanskelig situasjon da roten i problemet virker til å være en 7 åring, det er ikke lett å få en amper 7 år til å ta hensyn til de som bor under, jeg hører det selv når hu som bor over meg i blokka har barnebarn på besøk.

 

Gouldfan skrev (2 timer siden):

En 7 åring kan vel ikke temmes til å slutte å gå?

 

Det er noe som enten utbygger eller utleier må tenke på før de enten bygger boligblokker eller får barn. Man kan faktisk ikke bare legge til rette for katastrofe og si at jeg ikke visste bedre etterpå. Med penger følger makt, og med makt følger ansvar.

Jeg skjønner ikke hvordan folk flest tenker. Altså; Ens egen dritt skal ikke gå utover andre. Med dritt så mener jeg støy på alle måter: Lukt, lyd, lys, sjenerende oppførsel, hva enn man kan tenke seg. Dette er ting man som empatisk menneske skal sørge for ikke går utover andre. Hvis man har vaner eller noe som innebærer forhøyet nivå av de lastene, så må man sørge for å bosette seg der det er rom for å la det utspille seg. Da er problemet løst. Et hus litt for seg selv, eller boligblokk med støytette vegger og moderne ventilasjonsanlegg.

Et godt eksempel som var i nyhetene for ca et halvt år siden var dette med lukt. En eldre mann som røyka veldig så det lukta i mange naboleiligheter, et eldre utleiebygg. Men han nektet å jenke seg og mange ble plaget. 80% av kommentarene på facebook (av flere hundre) mente han var i sin fulle rett til å røyke i sitt eget hjem, ingen kompromiss. Jeg vil jo ikke at han skal sparkes ut, men det er jo helt psykopatisk å bare drite på andre og forvente at de skal tåle det? Jeg foreslo for mange av de kommentatorene at han kunne kjøpe seg en luftrenser, men da skrev mange tilbake at han ville blitt plaget av støyen!

 

Uansett: En leietaker har egentlig ingen rettigheter. Så man må være forsiktig med støy tilbake. Og dét mener jeg er et stort gapende hull i lovverket som staten er nødt til å se å få gjort noe med. Det virker for meg som at i utleiebransjen, er leietageren omtrent rettløs. Man slåss mot en overmakt. Det burde være motsatt. De med makt skal gås grundig i sømmene.

Jaja, bare en fakta- og realitetssjekk fra min side.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Taurean skrev (21 minutter siden):

Uansett: En leietaker har egentlig ingen rettigheter. Så man må være forsiktig med støy tilbake. Og dét mener jeg er et stort gapende hull i lovverket som staten er nødt til å se å få gjort noe med. Det virker for meg som at i utleiebransjen, er leietageren omtrent rettløs. Man slåss mot en overmakt. Det burde være motsatt. De med makt skal gås grundig i sømmene.

Jaja, bare en fakta- og realitetssjekk fra min side.

Lang der i fra, en leietaker har mange rettigheter i Norge. Å kaste ut en leieboer har mange fått se og føle på hvor vanskelig det kan være. Som utleier er det mye en må sette seg inn i av lover og regler. 

https://www.leieboerforeningen.no/Rettigheter.aspx 

Ellers så er det jo slik at når en bosetter seg i blokk eller i en sokkel leilighet så må en bare akseptere at du hører folk leve livet sitt rundt deg, det er så og si helt umulig å isolere bort all lyd uansett hvor mye du prøver, og med barn i unge aldre så kommer det en del støy, slik er det bare. Jeg bor selv i blokk og hører folk rundt meg, og de under meg hører sikkert meg og når jeg stresser for å komme meg ut dørene en morgen jeg har forsovet meg  ;) . 

Men som jeg sier, det skader ikke å ta seg en prat med utleier om det, jeg vet bare det somregel er vanskelig å temme 7 år gamle unger.

  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Taurean skrev (51 minutter siden):

 

 

Det er noe som enten utbygger eller utleier må tenke på før de enten bygger boligblokker eller får barn. Man kan faktisk ikke bare legge til rette for katastrofe og si at jeg ikke visste bedre etterpå. Med penger følger makt, og med makt følger ansvar.

Jeg skjønner ikke hvordan folk flest tenker. Altså; Ens egen dritt skal ikke gå utover andre. Med dritt så mener jeg støy på alle måter: Lukt, lyd, lys, sjenerende oppførsel, hva enn man kan tenke seg. Dette er ting man som empatisk menneske skal sørge for ikke går utover andre. Hvis man har vaner eller noe som innebærer forhøyet nivå av de lastene, så må man sørge for å bosette seg der det er rom for å la det utspille seg. Da er problemet løst. Et hus litt for seg selv, eller boligblokk med støytette vegger og moderne ventilasjonsanlegg.

Et godt eksempel som var i nyhetene for ca et halvt år siden var dette med lukt. En eldre mann som røyka veldig så det lukta i mange naboleiligheter, et eldre utleiebygg. Men han nektet å jenke seg og mange ble plaget. 80% av kommentarene på facebook (av flere hundre) mente han var i sin fulle rett til å røyke i sitt eget hjem, ingen kompromiss. Jeg vil jo ikke at han skal sparkes ut, men det er jo helt psykopatisk å bare drite på andre og forvente at de skal tåle det? Jeg foreslo for mange av de kommentatorene at han kunne kjøpe seg en luftrenser, men da skrev mange tilbake at han ville blitt plaget av støyen!

 

Uansett: En leietaker har egentlig ingen rettigheter. Så man må være forsiktig med støy tilbake. Og dét mener jeg er et stort gapende hull i lovverket som staten er nødt til å se å få gjort noe med. Det virker for meg som at i utleiebransjen, er leietageren omtrent rettløs. Man slåss mot en overmakt. Det burde være motsatt. De med makt skal gås grundig i sømmene.

Jaja, bare en fakta- og realitetssjekk fra min side.

Er enklere å flytte enn å klage på at en 7 åring leker?

Men hva om du flytter fra en 7 åring som leker, til en partysvenske med sansen for 24/7 Metall musikk????

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Mange gode innlegg her, som er viktig å huske på. 

Mange boliger er lytt mellom etasjer osv. 

Når utleiemarkedet er slik at leietakere står i kø, så ser få utleiere behov for å strekke seg noe særlig for utleier.

Dessuten er jo tema hvor hyppig og vedvarende "bråket" er. Noen typer lyd er innenfor hva man kaller beregnelig. 

Sel

Endret av plankeby
Lenke til kommentar
Evil-Duck skrev (1 time siden):

Lang der i fra, en leietaker har mange rettigheter i Norge. Å kaste ut en leieboer har mange fått se og føle på hvor vanskelig det kan være. Som utleier er det mye en må sette seg inn i av lover og regler. 

https://www.leieboerforeningen.no/Rettigheter.aspx 

Ellers så er det jo slik at når en bosetter seg i blokk eller i en sokkel leilighet så må en bare akseptere at du hører folk leve livet sitt rundt deg, det er så og si helt umulig å isolere bort all lyd uansett hvor mye du prøver, og med barn i unge aldre så kommer det en del støy, slik er det bare. Jeg bor selv i blokk og hører folk rundt meg, og de under meg hører sikkert meg og når jeg stresser for å komme meg ut dørene en morgen jeg har forsovet meg  ;) . 

Men som jeg sier, det skader ikke å ta seg en prat med utleier om det, jeg vet bare det somregel er vanskelig å temme 7 år gamle unger.

1) Jeg må ha lest og hørt om hundrevis av tilfeller gjennom livet der leietager føler seg retteløs, og utleiere har snodd seg rundt lovverket og kastet ut folk. I hvert fall mange titalls. De kan bare si at et familiemedlem skal bo der, så er man retteløs.

2) Selvfølgelig skal folk få leve livet sitt! Men samtidig skal man jenke seg. Å "leve livet sitt" er ikke god nok grunn til å hoppe opp og ned i gulvet, dundre i veggen og smelle med dører 80% av døgnet, som jeg har opplevd. Og tydeligvis som trådsarter opplever. Ikke trivialisér andres problemer med vage "selvfølgeligheter".

3) Jeg er enig i en prat, men da må utleier enten spesifisere dette med støy i utleieannonsen, senke prisen, eller bare la være å leie ut. Dette skal -spesifiseres- så det ikke kommer som noen overraskelse.

Lenke til kommentar
Gouldfan skrev (1 time siden):

Er enklere å flytte enn å klage på at en 7 åring leker?

Men hva om du flytter fra en 7 åring som leker, til en partysvenske med sansen for 24/7 Metall musikk????

Prinsippet er det samme. Og nettopp derfor må man som kandidat som leietager være bevisst sine krav, og gjøre dette klart for eventuelle utleiere. Si at de må være ærlige om spesiell støy. Nå er det jo genialt at bruker 55GE57GD kommer med jussriktig informasjon her.. men jeg er fremdeles uenig i at de må "gå sammen" om støydempende tiltak. Det er den som stiller med bopelen som skal sørge for at det er levelig. Eller gjøre det spesifisert i utleieannonsen og dermed redusere pris i forhold til markedet, fordi det er en mangel eller en last.

Lenke til kommentar
Gouldfan skrev (5 timer siden):

Er det mulig å være så følsom? Aksepterer at du har naboer eller spar til villa.

En 7 åring kan vel ikke temmes til å slutte å gå?

Pensjonist Huseier her jeg bor går å tramper på nettene over kl 02.00 frem og tilbake hele tiden.

Jo, det går fint an å prate med en 7 åring. Å si det at det bor folk under så hopping, det kan en gjøre ute. Det er stor forskjell på en pensjonist som loffer bortover gulvet og en rabiat 7 åring som hopper både på vegger å tak :)

Endret av FranZe
Lenke til kommentar
Taurean skrev (17 minutter siden):

1) Jeg må ha lest og hørt om hundrevis av tilfeller gjennom livet der leietager føler seg retteløs, og utleiere har snodd seg rundt lovverket og kastet ut folk. I hvert fall mange titalls. De kan bare si at et familiemedlem skal bo der, så er man retteløs.

2) Selvfølgelig skal folk få leve livet sitt! Men samtidig skal man jenke seg. Å "leve livet sitt" er ikke god nok grunn til å hoppe opp og ned i gulvet, dundre i veggen og smelle med dører 80% av døgnet, som jeg har opplevd. Og tydeligvis som trådsarter opplever. Ikke trivialisér andres problemer med vage "selvfølgeligheter".

3) Jeg er enig i en prat, men da må utleier enten spesifisere dette med støy i utleieannonsen, senke prisen, eller bare la være å leie ut. Dette skal -spesifiseres- så det ikke kommer som noen overraskelse.

1. Det er ikke så enkelt nei, i sameiet jeg bor i og sitter som styreleder i hadde vi et stort problem med en leietaker i en av leilighetene, han hadde store problemer med rus og kjøp og salg av narkotika var dagligdags, politiet var ved sameiet så ofte at de hadde fått egen nøkkel til fellesdøra. Selv med dette tok det år før eier av leiligheten klarte å bli kvitt han, ikke før han tilslutt fikk en dom på seg med betydelig fengselsstraff klarte utleier å kvitte seg med han. Det funker ikke bare å si at nå skal broren min bo her, uten at broren faktisk flytter dit en periode. At mange leietakere ikke vet om sine rettigheter og lar seg bli overkjørt er en annen sak.

2. Jeg trivaliserer ingenting, jeg sier bare at jeg tror det blir vanskelig å få et 7 år gammelt barn til å støye mindre, å at det situasjonen sådan er uløselig å en kanskje bør se seg etter annen bolig dersom den typen støy ikke er tålbart. 

3.Nå vet vi veldig lite i hva som står i leiekontrakt eller hva prisen er. Jeg har selv leid sokkel leilghet i noen år, og støy er det uansett når det bor en hel familie over deg i et vanlig hus med utleie leilighet, såfrem det er stille mellom 11 og 7 som er husreglene i de fleste sameier og borettslag så har en rett og slett ikke så mye klage på.  

Endret av Evil-Duck
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Evil-Duck skrev (11 minutter siden):

1. Det er ikke så enkelt nei, i sameiet jeg bor i og sitter som styreleder i hadde vi et stort problem med en leietaker i en av leilighetene, han hadde store problemer med rus og kjøp og salg av narkotika var dagligdags, politiet var ved sameiet så ofte at de hadde fått egen nøkkel til fellesdøra. Selv med dette tok det år før eier av leiligheten klarte å bli kvitt han, ikke før han tilslutt fikk en dom på seg med betydelig fengselsstraff klarte utleier å kvitte seg med han. Det funker ikke bare å si at nå skal broren min bo her, uten at broren faktisk flytter dit en periode. At mange leietakere ikke vet om sine rettigheter og lar seg bli overkjørt er en annen sak.

2. Jeg trivaliserer ingenting, jeg sier bare at jeg tror det blir vanskelig å få et 7 år gammelt barn til å støye mindre, å at det situasjonen sådan er uløselig å en kanskje bør se seg etter annen bolig dersom den typen støy ikke er tålbart. 

3.Nå vet vi veldig lite i hva som står i leiekontrakt eller hva prisen er. Jeg har selv leid sokkel leilghet i noen år, og støy er det uansett når det bor en hel familie over deg i et vanlig hus med utleie leilighet, såfrem det er stille mellom 11 og 7 som er husreglene i de fleste sameier og borettslag så har en rett og slett ikke så mye klage på.  

1) Eksemplet ditt er sikkert gyldig, men vi disktuerer støy. Og jeg mener at dette med bevissthet rundt rettigheter er en veldig stor del av saken, for folk flest vil ikke risikere rettssak på grunn av utgifter. Men det skulle vært interessant å sett antall prosent rettssaker som omhandlet støy og dokumentasjon rundt støy, og i hvilken favør majoriteten av rettsdommen falt. Det burde finnes et lett tilgjengelig og ikke minst lettlest register rundt dette, som alle enkelt kunne søke opp. Å få det inn som fag fra ungdomsskolen av hadde heller ikke vært dumt.

2) Så får vi bare være uenige. En høy prosentsjans er det nok for at dét blir utfallet, men det burde ikke være den selvsagte løsningen.

3) Er vel ikke direkte uenig, men det var det med forståelse og tilpasning da, fra utleierne.

Ett krav jeg mener burde vært innført var for alle utleiere er å ha bodd i utleieleilighet i lengre periode selv, før de fikk leie ut. Det er nesten så jeg begynner å tenke at den eneste måten å utvikle empati for et emne på er å gå igjennom det selv. Noen mennesker har evnen til å sette seg inn i svakerestiltes situasjon, men ikke alle.

Lenke til kommentar

Jeg hadde samme problem. Tok meg kanskje et halvt år før jeg ga beskjed. Jeg skulle gjort det mye tidligere. Men det er typisk norsk å være konfliktsky på denne måten. 

Dette skrev jeg ordrett på tekstmelding:

"Hei. :) Det er veldig mye lyd som går ned til soverommet mitt når guttungen deres herjer og springer oppe. Skapdørene mine rister så det merkes veldig godt her nede. Det er litt kjedelig å våkne tidlig av det hver morgen. Jeg merker at guttungen deres blir større. For det blir mer og mer lyd og risting for min del... Men jeg forstår at lek og aktivitet er viktig. Kunne kanskje forsøkt å unngå å springe rett over der jeg sover? Jeg vet ikke. Hilsen xxx"

Fikk til svar:

"Hei xxx. :) Veldig bra du skriver til oss om dette. Jeg visste ikke at det var så høylydt hos deg. Vi vil naturligvis forsøke å være mer stille om morgenen fremover. Men kan naturligvis ikke garantere at det ikke kommer litt lyd engang imellom. Mvh xxx"

Det ble merkbart mindre bråk etter at jeg ga beskjed. Men jeg skulle ønske jeg gjorde det mye tidligere. 

Jeg tenker at at handler om hvordan du formulerer deg. Siden et er en utleier bør man gjerne være litt ydmyk og politisk korrekt av seg - følge den typiske norske janteloven med "unnskyld at jeg er til bry". Det kommer man ofte lengst med. 

Edit: Etter å ha lest andre svar i tråden måtte jeg bare legge ved en liten videosnutt. 

 

Endret av Kris85
tillegg
Lenke til kommentar
Taurean skrev (9 timer siden):

1) Eksemplet ditt er sikkert gyldig, men vi disktuerer støy. Og jeg mener at dette med bevissthet rundt rettigheter er en veldig stor del av saken, for folk flest vil ikke risikere rettssak på grunn av utgifter. Men det skulle vært interessant å sett antall prosent rettssaker som omhandlet støy og dokumentasjon rundt støy, og i hvilken favør majoriteten av rettsdommen falt. Det burde finnes et lett tilgjengelig og ikke minst lettlest register rundt dette, som alle enkelt kunne søke opp. Å få det inn som fag fra ungdomsskolen av hadde heller ikke vært dumt.

2) Så får vi bare være uenige. En høy prosentsjans er det nok for at dét blir utfallet, men det burde ikke være den selvsagte løsningen.

3) Er vel ikke direkte uenig, men det var det med forståelse og tilpasning da, fra utleierne.

Ett krav jeg mener burde vært innført var for alle utleiere er å ha bodd i utleieleilighet i lengre periode selv, før de fikk leie ut. Det er nesten så jeg begynner å tenke at den eneste måten å utvikle empati for et emne på er å gå igjennom det selv. Noen mennesker har evnen til å sette seg inn i svakerestiltes situasjon, men ikke alle.

Jo men sånn er det ikke...

Et krav jeg synes burde være innført er at vi tåler mere av naboene våre. En 7 åring som tramper litt klokka 7 på kvelden?

Dette er livet, aksepter det eller flytt til Svalbard.

Vi har vært inne på rusnabo, jeg har nevnt langvarig høy musikk.. Det finnes mye å velge mellom, jeg har en nabo som tusler konstant fram og tilbake på natta.

De naboer har garantert noe de irriterer seg på av trådstarter også. Men ikke klag, unger er unger. 

Og folk må få lov til å gå, løpe og hoppe ved Dagsrevyen tid. 22.00-23.00 skal det være lite støy... Det er regelen.

Kanskje leieboer burde spurt om det er barn hos naboen? For er det barn, så vil det automatisk være støy, unntak er barn som ikke er helt friske..

Eller synes dere en 7åring som sitter stille i 4 timer og smiler høres psykisk trygt ut??

 

 

Endret av Gouldfan
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...