Gå til innhold

150 kilometer langt isfjell på kollisjonskurs med britisk øy


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

– Det er helt enormt. Det er det største i Sør-Atlanteren, sa Sue Cook, en isiolog ved det australske Antarctic Program Partnership, til The Guardian.

Sue Cook er nok, heller glasiolog enn "isiolog", med mindre det har begynt å regne nye titler i det siste…

  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Sivert Sæterbø skrev (1 time siden):

Det er mange måter å spre klimaskremsler på.. Dette isfjellet nermer seg nå en posisjon der det vil sprekke opp å forsvinne.

Hadde isfjellet vært mindre, ville det allerede vært borte. Problemet her er den massive størrelsen, så man vet ikke om dette vil skje, eller om det fremdeles er massivt nok til at det vil krasje med øya, og  hvilke effekter det vil gi. Men det er jo nevnt som en av mulighetene.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Sivert Sæterbø skrev (12 timer siden):

Det er mange måter å spre klimaskremsler på.. Dette isfjellet nermer seg nå en posisjon der det vil sprekke opp å forsvinne.

Kansje Du har rett, for årsaka til at det blir dannet isfjell er da vitterlig kulde i følge verdenskjente forskere.

 

Men noen ny istid er det neppe, det er bare statistiske verdslige hendelser forårsaket av kulde. Men at dagens forskere rykker inn i Antarktis og tar med seg is til UiO (Universitetet i oslo) forskyver jo den naturlig balanse av is litt, men det er det jo mykje som gjær.

 

På tide med forbud mot Isbrytere, avfolking av Alaska, Sibir og Grønnland. Og forsåvidt Svalbard, om det er politisk mulig.

 

Hva om NATO tok å slepte dette isstykket inn i Persiabukta for å avkjøle noen Arabere, for en tid.

Obs ! Teoretisk frakt tid i henhold til formel for fart fortrengningsskrog kan neppe brukes. Det ville kreve for mange slepebåter, og dei ville neppe gå fort nok selv om det var planende slepebåter.

Ikke for det: Kansje «noen» F 35B + VTOL med elastiske slepestropper / stoppkrok kunne overta etter en vis tid så man ville oppnå teoretisk fart, og så renner man bare en VLCC oppå for etterfylling av parafin.

Endret av Halvor Sølvberg- the MOV
Lenke til kommentar
Xantippe skrev (2 timer siden):

"Det er mange måter å spre klimaskremsler på.. Dette isfjellet nermer seg nå en posisjon der det vil sprekke opp å forsvinne."

Dagens ekspertkommentar fra en mann med svært liten utdannelse.

Tja, det vil nok grunnstøte med den dybden det har. Og er det 750 ganger så langt som tykt, eller til dømes 1 meter langt og litt over en mm tykt så kan det hende, hvem med dannelse vet ?

Tja + grader I havet, det er så rart med det at is lager det ikke !

 

Man kan vel tenke så langt år og nesetipp rekker, det er ikke første gang en isbit legger seg på driv. Og smeltet ingen av dei hva da. Jesus ved dødehavet kansje....(Promotion, tørrfisk eller fake news) ?

Endret av Halvor Sølvberg- the MOV
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...