Gå til innhold

President Bidens regjeringstid


Anbefalte innlegg

Nå har altså Frankrike kallt hjem ambasadørene fra Whasington & Canberra. Statsministrene i UK og Australia + Blinken i USA står frem og lovpriser sammarbeidet de har med Frankrike. Noe som er blank løgn. Storbritania har mistet  (sist jeg sjekket) over 11% av sitt GDP og trenger desperat penger. Australia er fristet med rabatter fra USA (som vil presse Kina) så da ryker Frankrike ut av hele dritten. Jeg synes ikke noe særlig om hele greia, men mener at Australias avgjørelse om å bli en Atom makt er forferdelig. Vi ser høyre kreftene i sving igjen. Hva det vil føre med seg av økt konflikt nivå og hvilke økonomiske konsekvenser det vil ha er vanskelig å spå, men følg aksjekursen til australias største mineral selskaper. For Europa (EU) er dette et spark i ræva. USA er misfornøyd med Nord Stream 2 og vil øke spenningen med våpensalg til Ukraina og dermed splitte Europa. Passer fint for Biden og hans gjeng med barnemordere (det er det de er). Hører på Jen Psaki som sier at dette ikke er spredning av atomvåpen. Herregud. Atom ubåter og Tomahawk raketter. Kinaputter (he he) sier de.  USA er drapsnasjonen over alle nasjoner. De dreper alle og alt de vil. Jen Psaki snakker om drone drapene av barn og hjelpearbeidere og hva hun sier skremmer vettet av meg. Hus sier at det var en beklagelig hendelse hvor tidsnød tvang frem handling hvor sikkerhets rutinene ikke ble fulgt. Men, sier hun, generalstaben sier at USA's dronepolitikk vil fortsette 'unchanged' fremover. Drap på barn, salg av atomubåter og raketter som kan bære kjernefysiske stridshoder til Asia. Salg av avansert infanteri våpen og Israelsk 'iron dome' bakke til luft raketter til Ukraina samt $500M våpensalg til Saudia Arabia er hva Biden administrasjonen nå bidrar med til verden. Og vi har vår alles kjære Jensemann på toppen av Arsenalet. Thorvald må snu seg i graven over sønnens gjøremål.

Endret av Oddvardm
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Dere har alle hørt Joe Biden stå på telerstolen og snakke om å få tilbake godt betalte fagorganiserte jobber. Han snakker varmt om fagforeninger og gjennreisingen av middelklassen. Vel, som dere har skjønnt så er jeg ikke noen fan av mannen. Ikke i det hele tatt. Hvis dere er intressert så kan dere se Jordan Charlton interjue en streikende kull gruve arbeider i Alabama. Han forteller hvordan det virkelig er på arbeidsmarkedet i USA nå, og  hvilket press arbeiderklassen er under. Det som trygt kan sies er at det er langt mellom talerstolen til Joe Biden og virkeligheten.

Endret av Oddvardm
Lenke til kommentar
On 9/20/2021 at 11:48 AM, Simen1 said:

Det er helt sykt at ikke Norge tar opp slike drap i utenriksministersamtaler på samme måte som vi tar opp brudd på menneskerettigheter og uhyrligheter med andre land.

Jeg håper det er en seriøst fakta-sjekker-publikasjon som dokumenterer og oppsummerer slike uhyrligheter i en samlet oversikt. Skulle ikke forundre meg om amerikanske statsautoriserte terrorister har drept flere uskyldige i Afghanistan enn det ble drept uskyldige amerikanere i 911-angrepene.

Norge vet hva de gjør. Hvis de spør om dette, så virker de bare enda dummere.

IS-K har ikke vært aktiv på over tre år før dette angrepet de vistnokk utførte, samtidig som hele verden var sjokkert over hvor dårlig jobb USA gjorde - og da de (IS-K) var aktiv - så var de heller ikke aktive i hovedstaden i Afganistan, de var alltid i provinsen på grensa mot Pakistan, med untak av ett angrep i hovedstadsprovinsen.

Hvis du ville peke ut nærmeste døde terror-gruppe som ikke kunne nekte for å ha begått angrepet, så tipper jeg mange ville sagt IS-K.

Derfor så snart jeg hørte om at USA hadde straffet IS-K terroristene med drone-angrep, så svarte jeg:

On 8/28/2021 at 4:55 PM, KongRudi said:

Kanskje de drone-bomber hovedkvarteret til IS-K i gulf of Tonkin. 😕

 

og refererte til falsk-flagg operasjonen for å få USA inn i Vietnam-krigen, der militæret i USA fingerte ett angrep på sitt eget skip, slik at presidenten og kongressen skulle gå inn i Vietnam-krig'en, brukte gulf of Tonkin eksempelet, for det er deklassifisert.

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Daniel Elsberg snakker til Paul Jay om hvor nære vi har vært atomkrig. Med referens til Gen Milley telefon til Kina. Tenk over hva som nå holder på å skje. Hypersoniske raketter som korten ned responstiden til nesten ingenting. Vi må ta dette opp i sikkerhets rådet for å forby dem. Biden er ikke sterk nok til å få det til.

Endret av Oddvardm
Lenke til kommentar
1 hour ago, Oddvardm said:

Retorikk i revers.

Nei, jeg var relativt sikker på konspi-teorien min, og sa det noenlunde samme dag som drone-angrepet ble kjent - hvis jeg skulle virke etterpåklok, om jeg forstår retorikk i revers utsagnet ditt - så måtte jeg vente til i dag, når det er klart at det ikke var terrorister som ble angrepet av dronen, før jeg begynnte med sammenligningen med Gulf of Tonkin.

Norge har/hadde egne styrker i Afganistan alliert med Amerikanske styrker - Norges utenriksminister bør være oppdatert på hva som foregår der nede av de norske styrkene, uten å måtte spørre Amerikanerene om dette. 

Grunnen til at Norges utenriksminister ikke vil protestere på slik maktmissbruk, så er det fordi også Norske styrker ønsker å kunne kalle inn allierte luftangrep når de føler det er nødvendig, uten at det kommer en mann på linjen og spør, er du sikker på dette? - mens de kanskje blir beskutt.. Og hvis våres politikere ikke går stille i dørene med kritikken når vi ser opplagt maktmissbruk av allierte - så er dette noe de vil måtte bekymre seg for.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
7 minutes ago, Oddvardm said:

Dette må du hjelpe meg med å forstå. Mener du at vi ikke skal protestere på drap av barn?

Jo, jeg vet bare ikke hva som er beste måte å gå frem.

Kanskje vi bør foreslå en slags Nato-resulasjon (tror jeg det heter) at det blir mulig for politikerene å kalle generalene inn på teppet for å forklare seg offentlig om mislykkede Nato-operasjoner med sivile ofre. 

Lignende den de har i USA hvor de kaller bedriftsledere som må forklare seg foran kongressen, bare her må de foklare seg for Nato-politikerene. Rimelig sikker på at en slik ide ville blitt Veto'et, men beste ideen jeg har, for å få bukt/nedgang på problemet.

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
KongRudi skrev (7 timer siden):

Jo, jeg vet bare ikke hva som er beste måte å gå frem.

Kanskje vi bør foreslå en slags Nato-resulasjon (tror jeg det heter) at det blir mulig for politikerene å kalle generalene inn på teppet for å forklare seg offentlig om mislykkede Nato-operasjoner med sivile ofre. 

Lignende den de har i USA hvor de kaller bedriftsledere som må forklare seg foran kongressen, bare her må de foklare seg for Nato-politikerene. Rimelig sikker på at en slik ide ville blitt Veto'et, men beste ideen jeg har, for å få bukt/nedgang på problemet.

 

Tror ikke at det virker sånn. Det er to rettssystemer i alle samfunn. Militær rett og sivil rett. Militæret kan ikke dømmes i sivil rett og sivile kan ikke dømmes i militær rett (hvis du ikke er palestiner da. Da er du under IDF's militær rett med alt det fører med seg). Derfor må det reageres på høyt nivå. Regler må opprettes som er direkte straffbare under militær rett. Eller forby det via internasjonale regler slik Geneve konvensjonen er. 'Kuler og krutt' Big Erna har fått oss inn i sikkerhetsrådet og der kan vi reise spørsmålet. Men 'lille Norge' vil ikke gynge båten tenker jeg. Vi har fått ny regjering, men ikke hold pusten...vi forblir nok greie og føyelige som om ingenting har skjedd siden andre verdenskrig tenker jeg...verden vil bli satt på en viktig prøve i tiden fremover.

Endret av Oddvardm
Lenke til kommentar

Siste fra Glenn Greenwald. Her kritiserer han CIA, media og DNC for løgn og fanteri i 2020 valget. Intressang lesing.

     
 

New Proof Emerges of the Biden Family Emails: a Definitive Account of the CIA/Media/BigTech Fraud

An axis of the CIA, Big Tech and the DNC-allied wing of the corporate media spread an absolute lie in the weeks before the 2020 election. We now have definitive proof.

   
   
CNN's Wolf Blitzer warns that emails and other documents reported on by The New York Post about Joe Biden's activities in Ukraine and China may be "Russian disinformation,” Oct. 16, 2020.

A severe escalation of the war on a free internet and free discourse has taken place over the last twelve months. Numerous examples of brute and dangerous censorship have emerged: the destruction by Big Tech monopolies of Parler at the behest of Democratic politicians at the time that it was the most-downloaded app in the country; the banning of the sitting president from social media; and the increasingly explicit threats from elected officials in the majority party of legal and regulatory reprisals in the event that tech platforms do not censor more in accordance with their demands.

But the most severe episode of all was the joint campaign — in the weeks before the 2020 election — by the CIA, Big Tech, the liberal wing of the corporate media and the Democratic Party to censor and suppress a series of major reports about then-presidential frontrunner Joe Biden. On October 14 and then October 15, 2020, The New York Post, the nation's oldest newspaper, published two news reports on Joe Biden's activities in Ukraine and China that raised serious questions about his integrity and ethics: specifically whether he and his family were trading on his name and influence to generate profit for themselves. The Post said that the documents were obtained from a laptop left by Joe Biden's son Hunter at a repair shop.

From the start, the evidence of authenticity was overwhelming. The Post published obviously genuine photos of Hunter that were taken from the laptop. Investigations from media outlets found people who had received the emails in real-time and they compared the emails in their possession to the ones in the Post's archive, and they matched word-for-word. One of Hunter's own business associates involved in many of these deals, Tony Bobulinski, confirmed publicly and in interviews that the key emails were genuine and that they referenced Joe Biden's profit participation in one deal being pursued in China. A forensics analyst issued a report concluding the archive had all the earmarks of authenticity. Not even the Bidens denied that the emails were real: something they of course would have done if they had been forged or altered. In sum, as someone who has reported on numerous large archives similar to this one and was faced with the heavy burden of ensuring the documents were genuine before risking one's career and reputation by reporting them, it was clear early on that all the key metrics demonstrated that these documents were real.

Despite all that, former intelligence officials such as Obama's CIA Director John Brennan and his Director of National Intelligence James Clapper led a group of dozens of former spooks in issuing a public statement that disseminated an outright lie: namely, that the laptop was "Russian disinformation.” Note that this phrase contains two separate assertions: 1) the documents came from Russia and 2) they are fake ("disinformation"). The intelligence officials admitted in this letter that — in their words — “we do not know if the emails are genuine or not,” and also admitted that “we do not have evidence of Russian involvement.Yet it repeatedly insinuated that everyone should nonetheless believe this:

   
Letter from 60 former intelligence officials about the New York Post reporting, Oct. 19, 2020

But the complete lack of evidence for these claims — that even these career CIA liars acknowledged plagued their assertions — did not stop the corporate media or Big Tech from repeating this lie over and over, and, far worse, using this lie to censor this reporting from the internet. One of the first to spread this lie was the co-queen of Russiagate frauds, Natasha Bertrand, then of Politico and now promoted, because of lies like this, to CNN. “Hunter Biden story is Russian disinfo, dozens of former intel officials say,” blared her headline in Politico on October 19, just five days after the Post began its reporting. From there, virtually every media outlet — CNN, NBC News, PBS, Huffington Post, The Intercept, and too many others to count — began completely ignoring the substance of the reporting and instead spread the lie over and over that these documents were the by-product of Russian disinformation.

On October 21 — exactly one week after the Post's first report — The Intercept published a false story under the melodramatic headline “We're Not a Democracy” about these materials from former New York Times reporter James Risen. This propaganda assault masquerading as "news” mindlessly laundered the CIA's lies about the laptop. This is what appeared in this outlet that still claims to do “adversarial” reporting:

Their latest falsehood once again involves Biden, Ukraine, and a laptop mysteriously discovered in a computer repair shop and passed to the New York Post….This week, a group of former intelligence officials issued a letter saying that the Giuliani laptop story has the classic trademarks of Russian disinformation.

Note that even the intelligence officials, who acknowledged they had no evidence to support this claim, were more honest than The Intercept, which omitted that critical admission. Days later, this very same outlet — which I co-founded seven years earlier to be adversarial, not subservient, to evidence-free assertions from the intelligence community, and which was designed to be an antidote to rather than a clone of The New York Times — told me that I could not publish the article I had written about the Biden archive because it did not meet their lofty and rigorous editorial standards: the same lofty and rigorous editorial standards that led to uncritical endorsement of the CIA's lies just days earlier. It was that episode, as Matt Taibbi recounted at the time, that prompted my resignation from the outlet I created in protest of this censorship, in order to report instead only on free speech platforms such as this one.

But the media disinformation about the Post's documents — obviously designed to protect Joe Biden in the lead-up to the election — were not the worst aspect of what happened here. Far worse was the decision by Twitter to prohibit any discussion of this reporting or posting of links to the story both publicly and privately on the platform. Worse still was the immediate announcement by Facebook through its communications executive Andy Stone — a life-long Democratic Party operative — that it would algorithmically suppress the story pending a "fact check” by "Facebook's third-party fact-check partners.” Despite multiple requests from me and others, Facebook never published the results of this alleged fact-check and still refuse to say whether it ever conducted one. Why? Because the documents they blocked millions of Americans from learning about were clearly true and authentic.

   

As indicated, there was ample proof from the start that these documents were genuine and that the only ones engaged in "disinformation" and lies was this axis of the CIA, corporate media, and Big Tech. Yet the most dispositive proof yet emerged on Tuesday — not from a right-wing news outlet that liberals have been trained to ignore and disbelieve but from one of the most mainstream news institutions in the country.

A young reporter for Politico, Ben Schreckinger, has published a new book entitled "The Bidens: Inside the First Family’s Fifty-Year Rise to Power.” To his great credit, he spent months investigating the key documents published by The New York Post and found definitive proof that these emails and related documents are indisputably authentic. His own outlet, Politico, was the first to publish the CIA lie that this was "Russian disinformation,” but on Tuesday — without acknowledging their role in spreading that lie — they summarized Schreckinger's findings this way: the book “finds evidence that some of the purported Hunter Biden laptop material is genuine, including two emails at the center of last October’s controversy.” In his book, the reporter recounts in these passages just some of the extensive work he did to obtain this proof:

A person who corresponded with Hunter in late 2018 confirmed to me the authenticity of an email in the cache. Another person who corresponded with Hunter in January 2019 confirmed the authenticity of a different email exchange with Hunter in the cache. Both of these people spoke on the condition of anonymity, citing fears of being embroiled in a global controversy.

   

A third person who had independent access to Hunter’s emails confirmed to me that the emails published by the New York Post related to Burisma and the CEFC venture matched the substance of emails Hunter had in fact received. (This person was not in a position to compare the published emails word-for-word to the originals.)

   

The National Property Board of Sweden, part of the Swedish Finance Ministry, has released correspondence between Hunter and House of Sweden employees to me and to a Swedish newspaper, Dagens Nyheter, under the country’s freedom of information law. Emails released by the property board match emails in the cache.

   
Excerpts from POLITICO reporter Ben Schreckinger's new book: "The Bidens: Inside the First Family’s Fifty-Year Rise to Power”, Sept. 2020

Given what I regard as the unparalleled gravity of what was done here — widespread media deceit toward millions of American voters in the weeks before a presidential election based on a CIA lie, along with brute censorship of the story by Big Tech — and given that so much of what was done here took place on television, we produced this morning what I regard as the definitive video report of this scandal. I realize this report is longer than the standard video — it is just over an hour — but I really believe that it is vital, particularly with the emergence of this new indisputable proof, to take a comprehensive look at how the intelligence community, in partnership with Big Tech and the corporate media, disseminated massive lies and disinformation, using censorship and other manipulative techniques, to shape the outcome of what was a close election. (We will very shortly institute our new feature of producing transcripts for all videos above ten minutes in length, but I really hope that as many people as can do so will watch this video report).

After observing what they did, I hope and believe you will have a similar reaction to the one I had after spending the day compiling and reporting it all. No matter how much you despise this sector of the corporate media, it is nowhere near close enough to the level of contempt and scorn they deserve.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-QB4VTZbn

Bra diskusjon, godt å se at folk får med seg hva som egentlig foregår, og ikke tar alt som kommer fra demokrat-klakørene i norsk presse for god fisk.

Først driver NRK og co med en årelang desinformasjonskampanje med løgner og konspirasjonsteorier mot forrige president (kritiser gjerne Trump, men hold deg til virkeligheten), og nå ser vi den ene store politiske blemmen etter den andre fra Biden (for å ikke snakke om hans åpenbare svekkede mentale evner) - og det blir knapt dekket, om i det hele tatt, av den norske presse. Dette gjelder også all korrupsjonen med hans sønn Hunter, og hans avtaler med selskaper og personer i Ukraina, Kina, Russland m.m. Nå selger Hunter "kunstverk" malt med sugerør for opptil 500 000 dollar per stykk, kun fordi pappa er presidenten - selve definisjonen på "pay-to-play".

Omtrent verst av alle er NRK, som afaik ikke en gang dekket at bombingen av en ISIS-K soldat etter terroraksjonen ved Kabul flyplass, var en tilfeldig, uskyldig familie - inkludert syv barn, som alle døde. Det samme gjelder den villede kollapsen av USAs sørlige grense av BIden-administrasjonen (som ødela immigrasjonsavtalen med Mexico av Trump-administrasjonen), og nå ser vi et kaos på grensen uten sidestykke i nyere tid - men det blir knapt nevnt i den mørkerøde norske pressen (men NRK var helt hysteriske om noen barn i såkalte "bur" under Trump - laget og innført av Obama-administrasjonen). Hvis noen tror at omfattende propaganda i media er kun noe som skjer i land som Russland og Kina, tro om igjen.

Endret av Slettet-QB4VTZbn
Lenke til kommentar
2 hours ago, Oddvardm said:

Tror ikke at det virker sånn. Det er to rettssystemer i alle samfunn. Militær rett og sivil rett. Militæret kan ikke dømmes i sivil rett og sivile kan ikke dømmes i militær rett (hvis du ikke er palestiner da. Da er du under IDF's militær rett med alt det fører med seg). Derfor må det reageres på høyt nivå. Regler må opprettes som er direkte straffbare under militær rett. Eller forby det via internasjonale regler slik Geneve konvensjonen er. 'Kuler og krutt' Big Erna har fått oss inn i sikkerhetsrådet og der kan vi reise spørsmålet. Men 'lille Norge' vil ikke gynge båten tenker jeg. Vi har fått ny regjering, men ikke hold pusten...vi forblir nok greie og føyelige som om ingenting har skjedd siden andre verdenskrig tenker jeg...verden vil bli satt på en viktig prøve i tiden fremover.

Jepp.. Ikke vansklig og se at det ikke virker sånn i dag.

Disse drone-angrepene er problematiske - også for oss Nato-medlemmer - og verst av alt, hver gang slik missbruk skjer, ser jeg ikke at det får noen konsekvenser, i etterkant - etteretnings-agentene som i dette tilfellet (tipper jeg) har kanskje fabrikert ett dokument som førte til ett drone-angrep på sivile, må ikke forklare seg offfentlig i en Nurnberg-lignende høring om hvorfor dette angrepet fant sted. 

Selv om det er en militær domstol, som skal bedømme evt. straff for dette, så kunne kanskje det være en god ide å la Nato-medlemsland kreve en offentlig høring, om enkelte operasjoner - slik at vi som finansierer våre militære med skatt - kunne se om vi kanskje kunne kanskje fått nedgang i militære angrep på uskyldige sivile - og hvis det var en fare for at de som kallte inn disse angrepene måtte forklare seg offentlig i etterkant, så vil jeg tro at de vil gjøre bedre jobb med å forsikre seg at målene var legitime - uten nødvendigvis å måtte forby dronene, som helt sikkert blir mye vanskligere å få gjennomført. 😕

  • Liker 1
Lenke til kommentar
KongRudi skrev (33 minutter siden):

Jepp.. Ikke vansklig og se at det ikke virker sånn i dag.

Disse drone-angrepene er problematiske - også for oss Nato-medlemmer - og verst av alt, hver gang slik missbruk skjer, ser jeg ikke at det får noen konsekvenser, i etterkant - etteretnings-agentene som i dette tilfellet (tipper jeg) har kanskje fabrikert ett dokument som førte til ett drone-angrep på sivile, må ikke forklare seg offfentlig i en Nurnberg-lignende høring om hvorfor dette angrepet fant sted. 

Selv om det er en militær domstol, som skal bedømme evt. straff for dette, så kunne kanskje det være en god ide å la Nato-medlemsland kreve en offentlig høring, om enkelte operasjoner - slik at vi som finansierer våre militære med skatt - kunne se om vi kanskje kunne kanskje fått nedgang i militære angrep på uskyldige sivile - og hvis det var en fare for at de som kallte inn disse angrepene måtte forklare seg offentlig i etterkant, så vil jeg tro at de vil gjøre bedre jobb med å forsikre seg at målene var legitime - uten nødvendigvis å måtte forby dronene, som helt sikkert blir mye vanskligere å få gjennomført. 😕

Jeg er enig i alt du sier her. Hvem er ikke det, men vi får nok ikke noe mer enn en unnskyldning fra Amerikanerne og ikke et pip fra vår regjering.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Oddvardm skrev (21 timer siden):
Alexander Mercouris er en engelsk-gresk advokat som har (mistenker jeg) et kanal til FSB. Hans analyser er gode og velinformerte. Her kan dere høre hans analyse av AUKUS avtalen mellom USA, Storbritania og Australia. En god analyse som viser litt av hvor lite gjennomtenkt denne avtalen er.

Samme mann har ny informasjon om hva Boris Johnson holder på med. Amerikanerne er ydmyket og rasende mens Australienerne 'scrambler' alt de kan for å få leget riften med sine allierte. For å si det slik; Boris Johnson er en amatør, og en farlig en. Han er så besatt av sin oppfatning om at han er Winston Churchill 2 at han igangsetter farlige og helt ugjennomtenkte oprasjoner.

Lenke til kommentar
Oddvardm skrev (23 timer siden):

Siste fra Glenn Greenwald. Her kritiserer han CIA, media og DNC for løgn og fanteri i 2020 valget. Intressang lesing.

     
 

New Proof Emerges of the Biden Family Emails: a Definitive Account of the CIA/Media/BigTech Fraud

An axis of the CIA, Big Tech and the DNC-allied wing of the corporate media spread an absolute lie in the weeks before the 2020 election. We now have definitive proof.

   
     
CNN's Wolf Blitzer warns that emails and other documents reported on by The New York Post about Joe Biden's activities in Ukraine and China may be "Russian disinformation,” Oct. 16, 2020.

A severe escalation of the war on a free internet and free discourse has taken place over the last twelve months. Numerous examples of brute and dangerous censorship have emerged: the destruction by Big Tech monopolies of Parler at the behest of Democratic politicians at the time that it was the most-downloaded app in the country; the banning of the sitting president from social media; and the increasingly explicit threats from elected officials in the majority party of legal and regulatory reprisals in the event that tech platforms do not censor more in accordance with their demands.

But the most severe episode of all was the joint campaign — in the weeks before the 2020 election — by the CIA, Big Tech, the liberal wing of the corporate media and the Democratic Party to censor and suppress a series of major reports about then-presidential frontrunner Joe Biden. On October 14 and then October 15, 2020, The New York Post, the nation's oldest newspaper, published two news reports on Joe Biden's activities in Ukraine and China that raised serious questions about his integrity and ethics: specifically whether he and his family were trading on his name and influence to generate profit for themselves. The Post said that the documents were obtained from a laptop left by Joe Biden's son Hunter at a repair shop.

From the start, the evidence of authenticity was overwhelming. The Post published obviously genuine photos of Hunter that were taken from the laptop. Investigations from media outlets found people who had received the emails in real-time and they compared the emails in their possession to the ones in the Post's archive, and they matched word-for-word. One of Hunter's own business associates involved in many of these deals, Tony Bobulinski, confirmed publicly and in interviews that the key emails were genuine and that they referenced Joe Biden's profit participation in one deal being pursued in China. A forensics analyst issued a report concluding the archive had all the earmarks of authenticity. Not even the Bidens denied that the emails were real: something they of course would have done if they had been forged or altered. In sum, as someone who has reported on numerous large archives similar to this one and was faced with the heavy burden of ensuring the documents were genuine before risking one's career and reputation by reporting them, it was clear early on that all the key metrics demonstrated that these documents were real.

Despite all that, former intelligence officials such as Obama's CIA Director John Brennan and his Director of National Intelligence James Clapper led a group of dozens of former spooks in issuing a public statement that disseminated an outright lie: namely, that the laptop was "Russian disinformation.” Note that this phrase contains two separate assertions: 1) the documents came from Russia and 2) they are fake ("disinformation"). The intelligence officials admitted in this letter that — in their words — “we do not know if the emails are genuine or not,” and also admitted that “we do not have evidence of Russian involvement.Yet it repeatedly insinuated that everyone should nonetheless believe this:

     
Letter from 60 former intelligence officials about the New York Post reporting, Oct. 19, 2020

But the complete lack of evidence for these claims — that even these career CIA liars acknowledged plagued their assertions — did not stop the corporate media or Big Tech from repeating this lie over and over, and, far worse, using this lie to censor this reporting from the internet. One of the first to spread this lie was the co-queen of Russiagate frauds, Natasha Bertrand, then of Politico and now promoted, because of lies like this, to CNN. “Hunter Biden story is Russian disinfo, dozens of former intel officials say,” blared her headline in Politico on October 19, just five days after the Post began its reporting. From there, virtually every media outlet — CNN, NBC News, PBS, Huffington Post, The Intercept, and too many others to count — began completely ignoring the substance of the reporting and instead spread the lie over and over that these documents were the by-product of Russian disinformation.

On October 21 — exactly one week after the Post's first report — The Intercept published a false story under the melodramatic headline “We're Not a Democracy” about these materials from former New York Times reporter James Risen. This propaganda assault masquerading as "news” mindlessly laundered the CIA's lies about the laptop. This is what appeared in this outlet that still claims to do “adversarial” reporting:

Their latest falsehood once again involves Biden, Ukraine, and a laptop mysteriously discovered in a computer repair shop and passed to the New York Post….This week, a group of former intelligence officials issued a letter saying that the Giuliani laptop story has the classic trademarks of Russian disinformation.

Note that even the intelligence officials, who acknowledged they had no evidence to support this claim, were more honest than The Intercept, which omitted that critical admission. Days later, this very same outlet — which I co-founded seven years earlier to be adversarial, not subservient, to evidence-free assertions from the intelligence community, and which was designed to be an antidote to rather than a clone of The New York Times — told me that I could not publish the article I had written about the Biden archive because it did not meet their lofty and rigorous editorial standards: the same lofty and rigorous editorial standards that led to uncritical endorsement of the CIA's lies just days earlier. It was that episode, as Matt Taibbi recounted at the time, that prompted my resignation from the outlet I created in protest of this censorship, in order to report instead only on free speech platforms such as this one.

But the media disinformation about the Post's documents — obviously designed to protect Joe Biden in the lead-up to the election — were not the worst aspect of what happened here. Far worse was the decision by Twitter to prohibit any discussion of this reporting or posting of links to the story both publicly and privately on the platform. Worse still was the immediate announcement by Facebook through its communications executive Andy Stone — a life-long Democratic Party operative — that it would algorithmically suppress the story pending a "fact check” by "Facebook's third-party fact-check partners.” Despite multiple requests from me and others, Facebook never published the results of this alleged fact-check and still refuse to say whether it ever conducted one. Why? Because the documents they blocked millions of Americans from learning about were clearly true and authentic.

     

As indicated, there was ample proof from the start that these documents were genuine and that the only ones engaged in "disinformation" and lies was this axis of the CIA, corporate media, and Big Tech. Yet the most dispositive proof yet emerged on Tuesday — not from a right-wing news outlet that liberals have been trained to ignore and disbelieve but from one of the most mainstream news institutions in the country.

A young reporter for Politico, Ben Schreckinger, has published a new book entitled "The Bidens: Inside the First Family’s Fifty-Year Rise to Power.” To his great credit, he spent months investigating the key documents published by The New York Post and found definitive proof that these emails and related documents are indisputably authentic. His own outlet, Politico, was the first to publish the CIA lie that this was "Russian disinformation,” but on Tuesday — without acknowledging their role in spreading that lie — they summarized Schreckinger's findings this way: the book “finds evidence that some of the purported Hunter Biden laptop material is genuine, including two emails at the center of last October’s controversy.” In his book, the reporter recounts in these passages just some of the extensive work he did to obtain this proof:

A person who corresponded with Hunter in late 2018 confirmed to me the authenticity of an email in the cache. Another person who corresponded with Hunter in January 2019 confirmed the authenticity of a different email exchange with Hunter in the cache. Both of these people spoke on the condition of anonymity, citing fears of being embroiled in a global controversy.

     

A third person who had independent access to Hunter’s emails confirmed to me that the emails published by the New York Post related to Burisma and the CEFC venture matched the substance of emails Hunter had in fact received. (This person was not in a position to compare the published emails word-for-word to the originals.)

     

The National Property Board of Sweden, part of the Swedish Finance Ministry, has released correspondence between Hunter and House of Sweden employees to me and to a Swedish newspaper, Dagens Nyheter, under the country’s freedom of information law. Emails released by the property board match emails in the cache.

     
Excerpts from POLITICO reporter Ben Schreckinger's new book: "The Bidens: Inside the First Family’s Fifty-Year Rise to Power”, Sept. 2020

Given what I regard as the unparalleled gravity of what was done here — widespread media deceit toward millions of American voters in the weeks before a presidential election based on a CIA lie, along with brute censorship of the story by Big Tech — and given that so much of what was done here took place on television, we produced this morning what I regard as the definitive video report of this scandal. I realize this report is longer than the standard video — it is just over an hour — but I really believe that it is vital, particularly with the emergence of this new indisputable proof, to take a comprehensive look at how the intelligence community, in partnership with Big Tech and the corporate media, disseminated massive lies and disinformation, using censorship and other manipulative techniques, to shape the outcome of what was a close election. (We will very shortly institute our new feature of producing transcripts for all videos above ten minutes in length, but I really hope that as many people as can do so will watch this video report).

After observing what they did, I hope and believe you will have a similar reaction to the one I had after spending the day compiling and reporting it all. No matter how much you despise this sector of the corporate media, it is nowhere near close enough to the level of contempt and scorn they deserve.

Dette er viktig informasjon, som norske demokrat-medier aldri vil røre. Greenwald lagde samtidig en timelang film om saken, med dels samme stoff, dels mer detaljer og kilder. Jeg fant en kort, årgammel NTB-notis i Dagbladet og Aftenposten, ingenting i VG, DN, eller andre større aviser. Beundringsverdig har Nettavisen flere artikler og Document.no har også dekket saken.

Det norske folk skal ikke vite at  vår nærmeste allierte (og vasallherre) har en korrupt president (og før noen begynner å hitle med Trump, han var garantert like ille).


 

Endret av Aiven
Lenke til kommentar
KongRudi skrev (20 timer siden):

vi prøver:

 

 

Så får vi se..

Det  er bra med handling. Problemet er at det ikke handler om at de ikke vet bedre, men at de ikke har noe hjerte. De vil du skal tro at de ikke vet bedre, for da kan det lettere tilgis all faenskapen de driver med for mer penger og makt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...