Gå til innhold

President Bidens regjeringstid


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Subara skrev (På 16.11.2020 den 17.46):

Stamming gjennom et langt liv har formet Biden som person.

Håper han tar med verdier som toleranse, respekt og empati inn i presidentgjerningen.

Men biden har jo ikke disse verdiene selv?

Jeg mener, hvor stor toleranse, respekt og empati har man når man ber en latinamerikansk velger å stemme på Trump fordi vedkommende stiller et kritisk spørsmål om Bidens innvandringspolitikk?

Lenke til kommentar
jjkoggan skrev (På 16.11.2020 den 18.51):

Mcconnell lærte når Obama var presidenten at republikanerne ble mer populære jo mer de blokkerte alle Obamas tiltak uanset hvor mye empati og respekt Obama prøvde å vise til republikanerne.  Så lenge det lønner seg å demonisere den andre siden blir det vanskelig for Bidens empati/respekt til å endre konflikten mellom amerikanere.  Temperaturen går ned litt pga Biden, men jeg er sikkert forakten mot demokratene fortsetter med Trump som leder med enda mer utrolige konspirasjonteorier og fantasier.

Før Obama mente de fleste politikere at velgerne ville straffe partiet som ikke gjorde noe annet enn å stanse det andre partiet.  Jeg tror desverre er at det ikke tar lenge før demokratene spiller det samme spill som republkanerne og  setter fokuset på kjernegruppen sin og det blir ingen nye lover, bare executive orders og forakt mot hverandre,  

Hvis Demokratene faktisk setter fokuset på kjernegruppen sin så vil de fullstendig ødelegge Republikanerne videre, litt som FDR som var så populær at han bare vant og vant, med det resultat at Republikanerne fikk til å innføre begrensninger på antall perioder en president kan sitte.

For kjernegruppen til Demokratene er jo de som vil ha Green New Deal, Medicare for All, og alle disse programmene som er ufattelig populære blant demokratiske velger, men også andre.

Går Demokratene til valg på disse programmene så vil de knuse Republikanerne.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
xRun skrev (På 16.11.2020 den 20.02):

CNN US nå (direktesendt):
Breaking:
Pentagon skal ha fått instruks om å planlegge uttrekking av et vesentlig antall styrker i Afghanistan og Irak, slik at det kun er 2500 mannskaper i hvert land, og ha dette fullført pr. 15. januar.

Ifølge omtalen vil dette kunne vippe balansen i styrkeforholdet i favør av Taliban og Al Qaida i Afghanistan, og ISIS-rester i Irak. Militære ledere skal være bekymret for en rekke konsekvenser av en slik uttrekking.
Timingen tyder ifølge omtalen også på at Trumps hensikt med uttrekkingen, som skal være ment å fullføres 5 dager før Biden overtar WH, kan være å skape vansker for neste administrasjon, ved å overlate slagmarken til fiendtlige styrker, og destabilisere de to landene.

Hvilke konsekvenser er det de frykter egentlig?

USA burde ha trukket seg helt ut for lengst. De har ingenting i disse landene å gjøre.

Endret av hekomo
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Oddvardm skrev (På 17.11.2020 den 21.39):

Nettopp kommet inn. Er dette sant lever vi på randen av sammenbrudd. Jeg kan ikke verifisere dette enda men kilden er NYT og navngitte personer er nevnt. Trump er på randen av å angripe Iran påstås det. Vi har ogå påstander om tilbaketrekking fra Afghanistan og Irak. Er det kaos og villskap i det hvite hus nå?

 

Jeg tenker at Trump bør arresteres, eventuelt avrettes for å hindre ham i å ødelegge mer.

Lenke til kommentar
Oddvardm skrev (På 18.11.2020 den 22.38):

Nå kan vi se hvordan forskjellene er mellom Trump og Biden. Biden blir forsvart med en gang det er noe som kan ligne på en feiltolkning, mens Trump derimot ble hengt ut for den minste ting som han sa. Litt skjevhet i den måten didde blir behandlet på mener jeg da. xRuns kommentar er ikke under kritikk, men jeg peker på noe som vi alle bør se nærmere på. Forskjellsbehandling.

Forskjellen er kanskje at Trump faktisk sier ting og det er åpenbart at det ikke er noen feiltolkning, men at han faktisk er så komplett idiot?

Ikke at Biden alltid sier så fantastiske ting, men akkurat dette var et veldig dårlig eksempel fra din side.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
hekomo skrev (42 minutter siden):

Går Demokratene til valg på disse programmene så vil de knuse Republikanerne.


Ikke nødvendigvis.

Når de blir spurt, svarer de fleste amerikanere at de er for disse programmene, men når de så blir spurt om de vil betale for de med høyere skatt, så svarer flertallet "nei".

Med andre ord, amerikanere flest er for klimaet og helsehjelp til alle, men de ønsker ikke å betale for det med høyere skatt.

De som har gått til valg på disse programmene de senere årene, blant annet Bernie, har stort sett tapt, ettersom det både for velgerne og partiene blir litt for langt ute på venstresiden, å litt for likt sosialisme, som amerikanere frykter som pesten.

Amerikanere ønsker ikke høyere skatt, å de ønsker enda mindre noe som er i nærheten av sosialisme, det er en av hovedgrunnene til at demokratene valgte en mer sentrumsorientert presidentkandidat.

 

Endret av 0laf
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
hekomo skrev (1 time siden):

Hvilke konsekvenser er det de frykter egentlig?

Flere ting, men for å nevne en; erfaringene fra Obamas uttrekking fra Irak iht. en avtale inngått mellom Bush og Iraks regjering v/statsminister Nuri Al-Maliki kjent som "U.S.–Iraq Status of Forces Agreement", etter å ha prøvd å reforhandle bla. fordi situasjonen ikke var tilstrekkelig stabil, samt politisk press. Det er alltid politisk press, omtrent som en bakgrunnsstråling. Også på Irakisk side, og Al-Maliki nektet plent å endre avtalen på noen som helst måte, og ville bla. begynne å kjøre amerikanere i landet gjennom det irakiske rettssystemet for alle overtramp etter den avtalte uttrekkingsdatoen. Alt fra fyllakjøring til whatever, rett i irakisk fengsel. Dette var helt uspiselig på Capitol Hill, så tross alle forsøk på å reforhandle ble uttrekingen gjennomført iht. avtalen inngått av Bush.

Kort tid etter uttrekkingen var fullført i desember 2011 utnyttet ISIS vakumet etter USA's uttrekking og Iraks mangelfulle forsvar og ledelse, noe Obama fikk massiv kritikk for på hjemmebane, også av Trump som hevdet at Obama hadde kunngjort sine planer på forhånd og argumenterte at Obama var grunnleggeren av ISIS siden han hadde gitt dem muligheten til å utvide sitt kalifat inn i Irak, og bla. overta militær utrustning etterlatt av USA.

Erfaringene fra dette, som det er advart mot gjentagelse av. Også republikanerne i senatet under McConnell's ledelse har advart mot en hastig uttrekking, senest denne uken, av flere grunner, inkludert den over.

Pulling US troops out of Afghanistan would be as 'humiliating' as Vietnam War defeat, top Republican says
https://www.businessinsider.com/mitch-mcconnell-withdrawal-from-afghanistan-humiliating-2020-11?r=US&IR=T

Sitat

"The consequences of a premature American exit would likely be even worse than President Obama's withdrawal from Iraq back in 2011, which fueled the rise of ISIS and a new round of global terrorism," McConnell added.

 

 

Endret av xRun
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar
Oddvardm skrev (1 time siden):

Det er mye bedre forklart i videoen av journalister med god kjennskap til saken enn meg. Og hvis jeg prøver å fortelle noe så får jeg som regel svar fra 'blåsere'. Se videoen du og kom med spørsmål så skal jeg svare deg.

Det du sier er at du ikke vet hva du snakker om, og mangler kildekritikk. Det minste en kan forlange i en diskusjon er at du kommer med argumentasjonen selv.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
  • Uderzo låst og gjenåpnet denne emne

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...