Gå til innhold

Hvor mange fysiske utsalgssteder av CDer gjenstår egentlig?


Kinski

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

CDer har vel blitt ryddet bort av de fleste selgere for mange år siden, og det er vel ikke så mange selgere av det igjen. Her i byen var det noen som tok initiativ til å selge bare CD og DVD, men den sentrale butikken forsvant etter bare et par mnd. Siste jeg har sett nå er at butikker slutter helt med DVD og Blu-Ray også. Så det virker mest som tiden for fysiske media er begynt på utfasing p.g.a streaming. Er jo noen entusiaster igjen, men det blir stadig færre. Vi har f.eks Coop OBS!

For min del overlever jeg med streaming av lyd, men setter pris på kvaliteten en får med Blu-Ray i.o.m at selskapene som streamer kutter ganske mye i bitraten, noe som går ut over spesielt bildekvaliteten til tider. På disse har man alså større ulempe enn CD som har liten båndbredde og høy nok kvalitet for mange ved streaming.

Lenke til kommentar

Hva DVDer og Blu-Ray angår, så er de eneste kjedene jeg vet om Elkjøp, Coop og Europris, om man ser bort fra den eneste gjenværende Platekompaniet. Men utvalget er ikke all verden. I tillegg er det en bruktsjappe i nabobyen.
Det er ikke så mange år siden at man kunne slå ihjel tiden på en bensinstasjon mens man ventet på at hamburgeren skulle bli klar ved å kikke på tegneserier, CDer og filmer. I dag har man kun igjen et avisstativ og diverse matvarer å kikke på.

Dessverre finnes det mye på fysiske medier som ikke er tilgjengelige som streaming, og i alle fall ikke med norsk tekst. Og det som finnes kan plutselig forsvinne. Med fysiske filmer eier man dem, og kan se dem når det måtte passe.

Endret av Kinski
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Jeg savner det så innmari. Det beste jeg visste var å dra til Oslo og bruke hele dagen på å gå i platebutikker. Bla gjennom bunkene, finne et eller annet jeg hadde lest om på nett eller i magasiner, ta det med til lyttedisken, høre, handle, gå videre... Jeg pleide noen ganger å starte på Grønland (det var en fin en på t-banen) og ende opp på Majorstua. 

En etter en ble butikkene lagt ned. Nå er det vel bare Platekompaniet på Oslo City igjen, enn så lenge. Sound of Noise, Musikkhuset, Bennis... Borte, borte, borte. 

Det går an å få tak i vinyl, men samlingen min er cd. Har bare ikke motivasjon til å gå over til vinyl. Ikke har jeg spiller og ikke har jeg plass.

Bensinstasjoner er vel, ironisk nok, beste sjanse for å få tak i cd utenfor byene nå. Det er bare samleskiver og barnemusikk, da... 

Edit: Råkk & Rålls lever enda. Bruktbutikk med enormt utvalg. Sorteringen er heller dårlig, så det kan fort gå noen timer bare på å lete der inne. Men verdt et besøk for de av dere som ikke kjenner til det! 

Endret av :utakt
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
:utakt skrev (11 timer siden):

eg savner det så innmari. Det beste jeg visste var å dra til Oslo og bruke hele dagen på å gå i platebutikker. Bla gjennom bunkene, finne et eller annet jeg hadde lest om på nett eller i magasiner, ta det med til lyttedisken, høre, handle, gå videre... Jeg pleide noen ganger å starte på Grønland (det var en fin en på t-banen) og ende opp på Majorstua. 

For min del, pleide film og musikkturene ned til byen, å starte opp ved nasjonalteatret/stortinget t-bane, deretter ta turen innom Paleet (husker Avalon sjappa lå der en lengre periode, mye godt utvalg i bøker, tegneserier, film (eventyr, sci-fi, skrekk, kult etc) og klær, plakater/postere, tror jeg også kjøpte noen av de Conan the Barbarian lignende knivene/dolkene, sverda som var i enkelte tilfeller, enorme, ble nok litt vel dyre i pris.

Så dro man innom Free Record Shop, når de forsøkte å smelle til skikkelig, med ei 2 etasjer sjappe på Egertorget, kanskje ikke det mest imponerende utvalget, med  tanke på størrelse/areal, men rundt 2003, så fant jeg nå likevel flust av nye favorittskiver, ofte til ikke så gærne priser heller. 

Sten & Strøm kjøpesenter hadde jo et par bokforhandlere der også hadde mye utvalg av film, og flere av mine tidligste DVD innkjøp i 2002-03, ble gjort der, og de virket også å være meget rimelig i pris, gjerne gode tilbud og en visste aldri hva man kunne finne der.

Havna så kjapt innom Video Nova, husker ikke nøyaktig gatenavn, men den lå i ei sidegate i Karl Johans Gate, og her startet vel mye av filminteressen, med tanke på VHS slutten av 90/tidlig 00-tallet, og fant jeg ikke noe spennende der (tror jeg aldri forlot butikken, uten minst 4-5 filmer) så bar det rett ned til Stortorget, der det ofte var diverse utsalgsboder i helgene, og handlet masse CDer, VHS, DVD og tegneserier/bøker, til igjen, meget hyggelig priser.

Postkontoret, like ved, hadde også imponerende mye kule VHS 80-talls titler liggende i hyllene, og selv om det formatet gikk mot slutten i 2001-03, må jeg vel ha handlet inn minst et par handleposer (store) med videokassetter, da de ofte gikk for knapt 30-40 kroner stykket. Flesteparten virket å være SME (Star Media Entertainment), men de hadde et solid utvalg av ulike genrer, filmer og igjen, man visste aldri hva en kunne finne. 

Spaceworld sjappa lå jo ikke langt unna, og naturlig å stikke innom. Om ikke for tv-spill, så var jo det nok å bli fristet av, særlig med tanke på kult-filmer og skrekk, der The Toxic Avenger, Evil Dead 2, Frankenhooker, Brain Damage, Chainssaw Massacre, The Exterminator, Henry: Portrait of a Serial Killer, Mad Max osv, alle var å finne på VHS/DVD i disse "billig-tønnene" som pleide å stå utenfor butikken, eller svære langbord, med VHS/DVD som gikk for knappe 40-50 kroner stykk, og alle var ukuttet/uklipt av sensuren.

Så like bortom, lå jo DVDIN som senere ble om til Playcom Oslo, liten sjappe, men hyggelig folk, meget bra utvalg, særlig på kult, grøss, action, exploitation, splitter nye filmer (lå alltid ei bunke med helt nye utgivelser ved skranken, og ofte flere dager/1 uke før de andre filmsjappene fikk dem inn, i de fysiske butikkene og ble visst litt bråk om den slags). Eneste minuset, var nok prisene. Ganske stive, men gikk aldri ut av butikken uten en bunke med film der heller. Forsvant vel i vinter 2012, og var vel en av de aller siste, skikkelige filmbutikkene som stengte dørene, mens Bergen og Fredrikstad sine Playcom sjapper holdt ut et par år lenger, før de også forsvant.

Free Record Shop, Gunerius, igjen, før man ankom de, lå det jo også ei som gikk under navnet DVD 2000, hvor nå Thon Hotel holder til, og de hadde også enormt mye film, men veldig rotete og uoversiktlig og her måtte en ta seg laaang tid, om en ville finne noen perler, for de var der, ingen tvil, men igjen, tålmodighet lønte seg når man var innom der. Tror de stengte dørene i 2004-05, synd, for fant mange favoritter her også.

Tilbake til Free Record Shop, og den på Gunerius, det var her jeg først begynte å finne/samle manisk på danske Another World Entertainment sine utgivelser, da tilbake i sommer 2006, med de groteske kannibalfilmene som Cannibal Holocaust (utgitt for første gang i uklipt versjon i Norge) og de italienske Zombie filmene fra 70 og tidlig 80-tallet, og nei, skjønte at her var det et selskap som var verdt å følge nøye med på, og virket som Free Record Shop var tidlig ute med å satse tungt på den slags. De hadde også alltid mye tøffe 80-talls action og skrekk titler liggende på DVD, til meget billig pæng. John Carpenter, Sly Stallone, Arnie, Charles Bronson, Steven Seagal osv.

Platekompaniet var jo så og si over alt i en lengre tid,  men avsluttet alltid turene med et besøk hos den på Grønland T-bane stasjon, og igjen, liten butikk, men alltid noe nytt og spennende, hyggelige og informative folk og ble veldig skuffa når den stengte dørene tilbake i vinter 2006, men fikk slått til i siste liten, på et enormt musikkinnkjøp, da alt var satt ned med massiv prisreduksjon, og handlet prog-rock skiver i hytt og pine. 

Nei, på det verste hadde man vel 8-10 handleposer (føltes slik) med film, musikk, bøker, tv-spill og tegneserier, og kunne ikke vente med å åpne dem, og turene hjemover gikk alltid fort, da man fantaserte om hvor kule filmene/platene ville være, og ikke før man kom hjem, for man ned til byen for en tur innom 2-3 andre musikk/filmsjapper. 

Siste handleturene har jo vært innom Platekompaniet på Oslo City, som nå er kun ei etasje igjen, men bedre enn ingen ting selvsagt. Likevel litt trist, men hender man blir fristet i ny og ne, men håper da de vil holde ut litt til, for en storby uten en eneste musikk/film butikk på gateplan, det er jo bare leit, hvert fall for de som er glad i den slags underholdning, og er samlere.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
:utakt skrev (12 timer siden):

Bennis...

Var det sjappa til Christer Falk? 

Usikker på om det var der, eller ei lignende musikkbutikk, men husker det var en eller annen, som ble i en tid kjent (tror det også dukka opp noen artikler i mediene/avisene) for å være et sted hvor folk nærmest gikk inn, ikke for å handle, men for å fremprovosere en reaksjon hos eier/ansatte, da ved å bringe frem de aller verste og mest elendige skivene/artistene en kunne finne i butikken. 

:utakt skrev (12 timer siden):

Det går an å få tak i vinyl, men samlingen min er cd. Har bare ikke motivasjon til å gå over til vinyl. Ikke har jeg spiller og ikke har jeg plass

Ja, vinyl er jo spennende, og forstår at mange er hekta, særlig yngre mennesker, store fine cover, nostalgi osv, men har nå samlet cder siden midten av 90-tallet, og det å starte pån igjen, da med et "nytt" format, som attpåtil ofte ligger (eller virker nå slik) 100-200 kroner dyrere, og har vel heller aldri hatt noe særlig nært forhold til det, annet enn de nedstøva papp-coverne som ble igjen på loftet til foreldrene mine. Nei, da var nok en langt mer nært med tanke eldre format og da musikk kassetten (MC) men sånn ellers er nok cden et format jeg vil holde meg til, så lenge det er mulig.

:utakt skrev (12 timer siden):

Bensinstasjoner er vel, ironisk nok, beste sjanse for å få tak i cd utenfor byene nå. Det er bare samleskiver og barnemusikk, da... .

Ja, siste holdeplass for mange det. Men igjen, "utvalget" er deretter, og prisene er fortsatt meget stive, filmene ligger jo gjerne oppom 200-300 kroner, for 1 stykk DVD/Blu-ray, og slik er det altså flere steder enda. Siste cden jeg handlet på ei bensinstasjon, det var nok tilbake i slutten av 2003, og ei Ozzy samler, kalt Ozzy Osbourne The Essentials (2002), men utenom den, da har det vært ganske så stille på musikkfronten. Film derimot, da har man brent unna mye penger, men hendte jo at fant noen perler, liggende godt strødd mellom de nyere/mer kjente utgivelsene.

:utakt skrev (12 timer siden):

Råkk & Rålls lever enda. Bruktbutikk med enormt utvalg. Sorteringen er heller dårlig, så det kan fort gå noen timer bare på å lete der inne. Men verdt et besøk for de av dere som ikke kjenner til det! 

Virker å være populært sted for turister (gjerne utenlands) å besøke. Savner egentlig litt den som lå nærmere Stortinget, og der lå jo også blant annet Avalon i sin tid, samt Free Record Shop eller Akers Mic tidligere. Uansett, inntrykket er at de har "alt" men veldig sjeldent man har tid eller interesse til å lete gjennom tonnevis av film og musikk, som står hulter til bulter, gjerne dytta ned i pappesker (og vært slik i flere år nå) og inntrykket er at de som jobber der, vel, de oppdaterer ikke for mye i filmhyllene, og føles som de har bare "gitt den opp", og mulig det fokuseres mest på musikk, som kanskje ikke er så rart, med tanke på butikkens navn.

Men prisene er dessverre også noe av grunnen til at man ikke besøker de, så ofte som man skulle ha gjort. Flere ganger har man kommet over fristelser, og de er dyrere enn hva en helt ny utgave ligger til hos Platekompen, eller på andre nettbutikker. Og da blir det ikke så store handelen, for min del.

Stikker heller innom andre bruktsjapper, hvor et album/film ligger til 5-10 kroner stykk, kanskje ikke like "spennende" og svært som Råkk & Rålls, men for et par hundrelapper, og man kan forlate med nesten et "søppelsekk" med film og musikk, i stedet for å stå igjen med kanskje 2-3 filmer/album.

Men moro å stikke innom en gang i blant, se og lete i vei, om tiden og interessen er der, og eventuelt forsøke å bli litt bedre kjente  med hvor artistene/albumene man er interessert i, ligger hen, og da unngå å kaste bort unødig med tid på alt det andre.

Lenke til kommentar
Frank.N.Steen skrev (48 minutter siden):

Var det sjappa til Christer Falk? (Bennis)

Ja. Den lå på Aker brygge. Christer Falck er det sagt og skrevet mye rart om, men han er musikkinteressert til tusen og har masse kunnskap. Det var alltid artig å handle der. Han lå litt høyere i pris enn de store kjedene, men det var verdt å betale noen tiere ekstra for å holde liv i en liten nisjebutikk. Fin butikk og fin type, hvertfall i den settingen.

Frank.N.Steen skrev (51 minutter siden):

Savner egentlig litt den som lå nærmere Stortinget (Råkk & Rålls)

Det er samme butikken, de har bare flyttet litt rundt. De startet vel på hjørnet ved siden av Sentrum Scene (Arbeidersamfunnets plass) før de etterhvert flyttet til Akersgata og overtok lokalene etter Akers Mic. Nå er de i Stortingsgata, på "andre siden" av Stortinget. 

Her: https://goo.gl/maps/k9LkxtDKAQtsbpwh8

Free Record Shop savner jeg egentlig ikke i det hele tatt. De var kanskje store på film, det vet jeg ikke (har aldri vært noe veldig filminteressert), men på musikkfronten syns jeg det var labre greier. Mange hyller, ja vel, men det var aldri der jeg fant de mest interessante utgivelsene. De hadde stort sett det som lå øverst på listene, og masse annet ræl de sikkert hadde kjøpt for en billig penge og aldri ble kvitt igjen. 

 

At vi driver og mimrer om hvor bra utvalget var for ti-femten år siden hjelper jo i grunnen ikke TS noe særlig. :wee: TS, det er platemesse på Rockefeller to ganger i året, hvertfall før korona. Og sikkert til neste år også. Der er det mulig å plukke opp en del kult. I sidegaten til Rockefeller (Hammersborggata) finner du Platebutikken Tiger. For det meste er det vinyl det går i der også, men det er noe CD der. 

I Schweigaards gate finner du Neseblod Records (gjett hvilken sjanger de driver med). Jeg har aldri vært innom, men er ganske sikker på at du finner CD'er der. 

Det er vel det jeg vet om av musikkbutikker i Oslo per nå. Råkk & Rålls, Tiger, Neseblod og Platekompaniet på Oslo City.

Fyll gjerne på med tips i tråden, alltid kjekt å vite. 

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
:utakt skrev (24 minutter siden):

Ja. Den lå på Aker brygge. Christer Falck er det sagt og skrevet mye rart om, men han er musikkinteressert til tusen og har masse kunnskap. Det var alltid artig å handle der. Han lå litt høyere i pris enn de store kjedene, men det var verdt å betale noen tiere ekstra for å holde liv i en liten nisjebutikk. Fin butikk og fin type, hvertfall i den settingen.

Tror jeg har vært innom, men da snakker vi muligens 1999-2000, og da var blant annet også ei TV-Shop butikk i samme senter, handla noe ræl som gikk i stykker etter 2-3 forsøk, og aldri igjen. 

Nei, Christer kan nok sin musikk, og husker han kjempet godt fra seg, da for å holde butikken sin gående utover 00-tallet, men måtte vel til slutt som mange andre mindre aktører, til slutt gi tapt når CDen begynte å sakke utover, og de kunne ikke lengre henge med de mer billige prisene til Platekompaniet og Free Record Shop.

:utakt skrev (28 minutter siden):

Free Record Shop savner jeg egentlig ikke i det hele tatt. De var kanskje store på film, det vet jeg ikke (har aldri vært noe veldig filminteressert), men på musikkfronten syns jeg det var labre greier. Mange hyller, ja vel, men det var aldri der jeg fant de mest interessante utgivelsene. De hadde stort sett det som lå øverst på listene, og masse annet ræl de sikkert hadde kjøpt for en billig penge og aldri ble kvitt igjen. 

Når jeg først begynte å storhandle musikk, var nok Free Record Shop mer enn nok for hva man var ute etter, men klart, det gikk jo gradvis mer over mot Platekompaniet, med tanke på større handleturer og siste årene da Free Record Shop var i drift, var det så og si alltid filmer og tv-spill som ble kjøpt inn, der var de faktisk ganske stabile i utvalg og priser. Gamestop overtok vel nesten alt i etterkant, og nå er jo de også borte vekk. 

:utakt skrev (30 minutter siden):

At vi driver og mimrer om hvor bra utvalget var for ti-femten år siden hjelper jo i grunnen ikke TS noe særlig. :wee:

Nei, beklager TS, her ble jeg nok litt vel opphengt i alt det nostalgiske, og kanskje noe trist i samme slengen, for det er jo et stort kapittel, da med tanke på hobby/fritid/interesse som har gått med, og litt kjipt at nå må mesteparten gjøres over nettet, billigere og større utvalg osv, men savner de mange hyggelige og kunnskapsrike folka i butikkene, andre kunder som også kom med gode tips/prat med, og nei, det var mer enn kun handling, det var ei liten "happening", og ikke like lett å få til noe slikt via internettsjapper.

Angående bruksjapper som selger billig film (DVD, Blu-ray og tidvis VHS) musikk (CD, LP og tidvis også musikk kassetter) så kan jo de mange Fretex/Frelsesarmeen butikkene være av nytte, den i Ole Deviks Vei (Alnabru Oslo) er vel blant de største i Oslo og omegn, mens en ikke langt unna, på Helsfyr M&E Second Hand, åpnet vel opp i 2017 eller 18, og er meget stor og flott oversiktlig butikk, og ikke støvete og rotete, og de virker å ha alt mulig. Men selvsagt da også en god porsjon filmer, musikk, og ja det meste, om en har litt ekstra tid å sette av, og tålmodighet.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Lenge siden jeg har vært i Oslo nå, men ender nesten alltid opp med en tur innom Råkk og Rålls, Tiger og Neseblod. Ender vel opp med Katakomben også, neste gang jeg er innom byen. Sjeldent jeg drar hjem tomhendt.

Bor selv i Trondheim og er innom Crispin Glover, All Good Clean og Aftermath med jevne mellomrom, samt at jeg er på sånn ca. alt av platemesser. Koser meg med alle disse, men All Good Clean er utvilsomt favoritten. Liten, intim sjappe med mye fett, både brukt og nytt, samt salg av kaffe og noe søtt til. Jævlig hyggelig han som driver sjappa også. Gjør det lett å legge igjen litt penger der.

 

Men per i dag er det vel letter å finne platesjapper for metal og punk, enn andre sjangere, så det kommer jo veldig an på hva man liker. Hvis man bor i Oslo, Trondheim eller Bergen og liker metal og punk er det jo verdens minste problem å finne ei fet platesjappe. Verre med f.eks hip hop, noe som er synd. Skulle gjerne hatt noe ala Neseblod/Aftermath/Katakomben, som er dedikert til hip hop. Men er vel ikke er fult så stort fokus på fysisk media innen sjangeren, så da blir det vanskelig å skulle drive en butikk ala det.

Lenke til kommentar
  • 3 måneder senere...

Norge er ikke et kulturland på den samme måten. Mindre marked og miljøer tror jeg er årsaken...

I Sverige selv i lille Strømstad er det to film og musikksjapper. Er masse bruktmarked også.

Jeg liker å handle det jeg kan fra Ramjes musik, alt annet og det er ikke så mye bestiller jeg på CDON og Amazon.se.

Film foretrekker jeg å kjøpe på nett, dvd og Blu-ray.

I Sverige har de tilogmed store VHS marked der folk selger VHS eller bytter.

Endret av Gouldfan
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Råkk & Rålls og Platekompen, er fortsatt i drift, men til de prisene de opererer med, blir det stadig sjeldnere besøk. Joda, mye fristende, men når gjennomsnittsprisen for en bruktfilm, ligger oppom 80-90 kroner, og ei brukt CD er oppom 100 lappen, da blir det oftest, se litt, og deretter gjøre unna handelen over nett. Lett å si, når man først er i byen, og man lar seg lede ut i fristelse, men sist gang, var man nesten 3 store lapper blakkere, og sjokkerende lite film og musikk som man fikk ut av det, i ettertid. 

Importprisene hos Platekompen er jo elleville, enkelte ganger undrer man på om de i det hele tatt ønsker å selge filmene, med priser oppunder 1000 kroner, for en ræl gammal film, eller 400-500 kroner, for en potensielle møkkafilm. 

Holdt på å slå til, på et par av importfilmene, innen skrekk og kult genren, der Vestron Blu-ray serien, hadde noen kule titler, men til mellom 299 og 399 stykk, nei, det holdt med kikken, og så gikk man bare videre.

Endret av Frank.N.Steen
Lenke til kommentar
Gouldfan skrev (På 25.3.2021 den 18.10):

I Sverige selv i lille Strømstad er det to film og musikksjapper.

Ramjes har jeg aldri hørt om, men ikke vært i Strømstad sentrum, på flere år. Blir dessverre slik, når man reiser i hop med familie, og tja, er så den eneste med interesse for film og musikk, mens alle andre flyr som stressa høns, i matbutikker og pol. Likevel, en butikk jeg har fra tid og annen, gjort noen små-kupp i, er den som (glemt navnet), ligger på Nordby sentret, i første etasje, like ved en av de store matbutikkene. 

Her har jeg funnet en del interessante og meget gode kultfilmer, skrekk, spaghetti western, komedier, klassikere osv, og ofte til meget hyggelige priser. Får håpe den sjappa overlever tiden vi er inne i, for pleier alltid å stikke nesa innom, og bli der en stund, når man først er over svenske grensa. 

Lenke til kommentar
Frank.N.Steen skrev (1 time siden):

Ramjes har jeg aldri hørt om, men ikke vært i Strømstad sentrum, på flere år. Blir dessverre slik, når man reiser i hop med familie, og tja, er så den eneste med interesse for film og musikk, mens alle andre flyr som stressa høns, i matbutikker og pol. Likevel, en butikk jeg har fra tid og annen, gjort noen små-kupp i, er den som (glemt navnet), ligger på Nordby sentret, i første etasje, like ved en av de store matbutikkene. 

Her har jeg funnet en del interessante og meget gode kultfilmer, skrekk, spaghetti western, komedier, klassikere osv, og ofte til meget hyggelige priser. Får håpe den sjappa overlever tiden vi er inne i, for pleier alltid å stikke nesa innom, og bli der en stund, når man først er over svenske grensa. 

Ja kjøpte mye film der jeg også, GMJ tror jeg det het...

Ramjes musik ligger opp gata bak kaffekoppet ved stasjonen.

Raust utvalg for de fleste, både musikk bd, CDer og Lp og noe Sacd. Selger også musikkinstrumenter.

Endret av Gouldfan
Lenke til kommentar
Gouldfan skrev (3 minutter siden):

Ja kjøpte mye film der jeg også, GMJ tror jeg det het..

Ja, GMJ høres meget kjent ut. De er litt godt og blanda, om en kan beskrive dem slik. En del typisk harry/råner/ragger ting og tang, men er vel noe for alle og enhver. 

Noe av minuset med Nordby senteret, og de andre nærliggende sådan, er jo at det blir sjeldnere og sjeldnere til at den lille ekstra god turen, inn til Strømstad sentrum, blir liksom aldri noe av lengre. Har mye gode barndomsminner, om tiden da farmor (som var svensk) ville løpe ned, en av konditoriene, i søket etter Prinsessetårta, med marsipanlokk og det hele, og den kaka var alltid populær. Var en annen også, men glemt navnet. Ble alltid kjøpt inn, og dratt frem under familiebesøk. 

Tror Prinsessetårta, fortsatt er i salg i enkelte frysedisker, men tja, de på konditoriene er vel litt mer kvalitet over, eller så vil jeg tro.

Lenke til kommentar
Frank.N.Steen skrev (3 timer siden):

Ja, GMJ høres meget kjent ut. De er litt godt og blanda, om en kan beskrive dem slik. En del typisk harry/råner/ragger ting og tang, men er vel noe for alle og enhver. 

Noe av minuset med Nordby senteret, og de andre nærliggende sådan, er jo at det blir sjeldnere og sjeldnere til at den lille ekstra god turen, inn til Strømstad sentrum, blir liksom aldri noe av lengre. Har mye gode barndomsminner, om tiden da farmor (som var svensk) ville løpe ned, en av konditoriene, i søket etter Prinsessetårta, med marsipanlokk og det hele, og den kaka var alltid populær. Var en annen også, men glemt navnet. Ble alltid kjøpt inn, og dratt frem under familiebesøk. 

Tror Prinsessetårta, fortsatt er i salg i enkelte frysedisker, men tja, de på konditoriene er vel litt mer kvalitet over, eller så vil jeg tro.

Ja da vet du jo hvor Stasjonen og kaffedoppet er. Om grensen åpner tror jeg du kommer til å like å stikke innom Ramjes, han er trivelig og slår av en prat, også har han så mye forskjellige musikksjangre.. 

GMJ hadde best filmutvalg, de har noe musikk og samlerting også, men mest glad i filmhyllene deres.. 

Endret av Gouldfan
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...