Gå til innhold

Presidentvalget 2020 - Valguken


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

xRun skrev (3 timer siden):

Live nå:

Michigan Board of State Canvassers med møte for sertifisering av valgresultatet.
Det er ventet at en av de 2 republikanske medlemmene på panelet kan nekte å stemme for sertifisering. Det vil ikke endre noe. Hvis begge nekter er det 50/50, og en videre prosess for å løse en slik tvist.

Live i nyhetskanaler og på nett:

 

 

Og der ble Michigans valgresultat offisielt sertifisert:

Trumps plan feilet igjen. Han lykkes ikke å få begge republikanerne til å stemme mot folkets vilje, bare én av de. Resultatet ble 3 for sertifisering, 1 mot.

Korrigert: Resultatet ble som det står i tweeten, 3-0 etter at Shinkle avsto fra å stemme.

Biden vinner staten med rundt 154.000 stemmer, 114.000 flere enn Trump vant staten med i 2016.

Endret av Snikpellik
  • Liker 6
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Bidens kabinett har fått flere navn. Her er de som er kjent så langt:

Stabssjef: Ron Klain
Utenriksminister: Antony Blinken
DHS-sekretær: Alejandro Mayorkas
Direktør for nasjonal etterretning (DNI): Avril Haines (første kvinne i stillingen)
Nasjonal sikkerhetsrådgiver: Jake Sullivan
FN-ambassadør: Linda Thomas-Greenfield
Finansminister: Janet Yellen (første kvinne i stillingen)
Klima-ambassadør: John Kerry  (ny stilling med sete på nasjonalt sikkerhetsråd)

 

Kilde: https://www.chicagotribune.com/election-2020/ct-joe-biden-cabinet-20201123-6p6m62t5dnfixp3ovj2pumkyu4-list.html

Endret av xRun
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

CNN nå:

GSA-administratoren forteller Biden at overgangsarbeidet kan formellt begynne.
Direktøren for General Services Administrasjon, Emily Murphy har nå akseptert kunngjøringer av valgresultater fra tilstrekkelig stater til at hennes kontor nå offisiellt anser Biden som President Elect, og åpner for samarbeid mellom Bidens overgangsteam og føderale etater.

First on CNN: GSA tells Biden that transition can formally begin
https://edition.cnn.com/2020/11/23/politics/transition-biden-gsa-begin/index.html

Dette innebærer bla. at Biden straks kan motta daglige sikkerhetsbriefinger, såkalte PDB, og innhente informasjon om tilstanden i etatene vedr. pågående saker, bemanning etc, og forberede starten på arbeidet i etatene under den nye administrasjonen. Det blir også frigjort midler til å fasilitere dette arbeidet og bemanning/andre nødvendige ressurser.

Brevet fra GSA til Biden:
http://cdn.cnn.com/cnn/2020/images/11/23/gsa.biden.pdf

 

Edit:
I respons til dette brevet har lederen for Bidens overgangsteam, Yohannes Abraham kommentert utviklingen. I hans uttalelse heter det bla:

Sitat

"This final [GSA] decision is a definitive administrative action to formally begin the transition process with federal agencies," said Yohannes Abraham, Biden-Harris Transition executive director. "In the days ahead, transition officials will begin meeting with federal officials to discuss the pandemic response, have a full accounting of our national security interests, and gain complete understanding of the Trump administration’s efforts to hollow out government agencies."

.

Endret av xRun
  • Liker 4
Lenke til kommentar

Ganske få stemmer igjen som ikke er telt nå. Det er flest igjen spesielt i New York samt Ohio, Maryland og D.C. slik jeg har forstått det. Bare av statistisk signifikans, men i New York er det faktisk mange hundre tusen stemmer igjen, tre uker etter valgdagen.

De begynner ikke å telle poststemmer der før en uke etter valget, og i år er det mange av dem. Demokratene vil reformere systemet i staten slik at det går fortere, og det er ventet at de endelig vil få reformen på stemmeseddelen til midterms i 2022.

Endret av Snikpellik
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
14 minutes ago, Espen Hugaas Andersen said:

Han er en gammel mann som sliter litt med med å snakke rent i offentlig. Det betyr ikke at hans mentale evner er på noen slags måte svekket, noe han viste ganske klart i valgkampen.

Men ser ikke på det som negativt at Biden vil høre på fagpersoner.

Jeg sier ikke at Biden er dum, men han er ikke skikket til å være president når det er tydelig at han er dement. Dette viser bare enda mer tydelig at personen som har den rollen som president, er bare en frontfigur. Makten sitter andre steder.

Lytte til fagpersoner i 2020 er for meg dobbeltsnakk for å lytte til teknokrater, byrokrater og andre som folket ikke har valgt.

Endret av Betroz
Lenke til kommentar
1 minute ago, Betroz said:

Jeg sier ikke at Biden er dum, men han er ikke skikket til å være president når det er tydelig at han er dement. Dette viser bare enda mer tydelig at personen som har den rollen som president, er bare en front figur. Makten sitter andre steder.

Det er ikke tydelig at han er dement. Han snubler over ordene nå og da. Det er noe som ikke en gang er et symptom på demens.

1 minute ago, Betroz said:

Lytte til fagpersoner i 2020 er for meg dobbeltsnakk for å lytte til teknokrater byrokrater og andre som folket ikke har valgt.

Du sier det som det er negativt. Jeg tror de fleste ønsker at man lytter på fagpersoner i stedet for synsingen til Trump og andre idioter. F.eks:

- Nei, det er ikke en god idé å drikke eller injisere klor.

- Nei, corona kommer ikke til å magisk forsvinne.

*Heldigvis* har Trump enkelte fagpersoner i sin regjering. Men dessverre er de fleste nært Trump ukvalifiserte slektninger og andre idioter som har innyndet seg hos Trump. De som våger forholde seg til virkeligheten får sparken nesten øyeblikkelig.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
43 minutes ago, Betroz said:

Jeg sier ikke at Biden er dum, men han er ikke skikket til å være president når det er tydelig at han er dement.

Biden har talevansker og har slitt med stamming hele sitt liv.

Jeg trodde vi, i det minste her til lands, for lengst var kommet over tanken at mennesker som har talevansker er dumme eller demente.

Det er uansett et lite relevant poeng så lenge alternativet var Donald Trump. Biden kan være dement og helt hjelpeløs og han vil uansett gjøre langt mindre skade for USA og verden enn hva Trump har gjort og ville fortsatt å gjøre.

Endret av Zork
  • Liker 8
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...