Gå til innhold

Presidentvalget 2020 - Valguken


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
3 minutes ago, cacb said:

Nei, det er valgmennene som bestemmer, og det kreves 270 for flertall. Ingen har det pr. nå. Det strides om mange stater, der det er flust med rapporter om fusk, hunder som har stemt og mye rart.

Alt er som normalt da. Det er nesten umulig at alt blir gjort helt riktig i et valg med over 140.000.000 stemmer som skal telles. Men om man går igjennom alle feil med valget, så kan det like gjerne bli slik at Biden kommer ut med flere stemmer, som at Trump kommer ut med flere stemmer, og marginene er ikke små. Biden har vunnet med ca like stor margin som det Trump gjorde for fire år siden.

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar

Et youtube-klipp, ja. God kilde. Jeg skal heller velge å tro på det der når amerikanske domstoler har anerkjent det som reelt.

 

In other news,

utenriksminister Mike Pompeo bekrefter at det vil bli en smidig overgang etter valget......til en ny Trump-administrasjon.

Hva skal en si, liksom?

https://www.adressa.no/nyheter/utenriks/2020/11/10/AFP-Pompeo-lover-«smidig-overgang»-til-en-ny-Trump-administrasjon-på-tross-av-Bidens-valgseier-22974637.ece

  • Liker 5
Lenke til kommentar
cacb skrev (15 minutter siden):

Nei, det er valgmennene som bestemmer, og det kreves 270 for flertall. Ingen har det pr. nå. Det strides om mange stater, der det er flust med rapporter om fusk, hunder som har stemt og mye rart.


Nei, det er Kongressen som offisielt bestemmer hvem som har vunnet, det skal gjøres 6. januar 2021.

Et amerikansk presidentvalg begynner offisielt i Oktober, når nasjonalarkivaren sender ut brev til guvernøren i hver enkelt stat, med instruksjoner om deres ansvar under valget osv.

Selve valget skal avholdes den første tirsdagen i November, hvert fjerde år.

Når valget i hver stat er avgjort, og resultatet av de opptelte stemmene foreligger, vil guvernøren i hver stat skrive en offisiell uttalelse om hvilke valgmenn som er valgt til å representere staten.

Disse valgmennene velges av hvert parti i den enkelte stat, å står også på stemmeseddelen.
Det er altså "winner takes all", som gjør at det partiet som får flest stemmer i en stat, får alle statens valgmenn.
Guvernørenes uttalelser om hvilke valgmenn som er valg, sendes tilbake til nasjonalarkivaren, som altså har en viktig rolle i valgsystemet.

Den første mandagen, etter den andre onsdagen i Desember, som i år blir 14. Desember, skal valgmennene møtes for å avgi sin stemme.

Dette er i stor grad ingen overraskelse, hver valgmann har allerede skrevet under på et løfte om hvem de skal stemme på, å må altså generelt holde det løftet.

Det betyr at når man vet hvor mange stemmer hvert parti fikk i en stat, så vet man også hvilken vei valgmennene vil stemme, å man kan egentlig uoffisielt erklære en vinner, slik mediene gjør.

Igjen må guvernørene sende offisielle dokumenter til nasjonalarkivaren om hva valgmennene stemte, samt til presidenten for Senatet, som er visepresidenten, nå Mike Pence.

Den 6. januar vil Kongressen samles for å telle stemmene, å godkjenne valgresultatet.
Dette er tidspunktet valget offisielt blir godkjent og vedtatt, av det amerikanske senatet, ved at presidenten for Senatet leser opp antall stemmer, hvem som har vunnet, og spør om det er innvendinger før resultatet offisielt godkjennes.

Så jo, det er Kongressen som offisielt bestemmer hvem som vant valget, ved å godkjenne resultatet av stemmegivningen til valgmennene.

Presidenten for Senatet vil så sende inn dokumentene til nasjonalarkivaren, som gjør alle valgdokumentene åpne i ett år fremover, slik at de som ønsker å se hvordan valget foregikk, hvem som stemte hva osv, enkelt kan gjøre det.

Slik foregår et amerikansk presidentvalg.

Endret av 0laf
  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar
Sitat

Trump skal innsettes på nytt

USAs utenriksminister Mike Pompeo lover en «smidig overgang», men insisterer på at Donald Trump innsettes på nytt som USAs president, ifølge AFP. Joe Biden vant presidentvalget i USA for én uke siden, men Trump nekter å erkjenne valgnederlaget.

Statskupp? Støtte fra Kina og Russland?

 

Endret av Pc Lynet
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Pc Lynet skrev (23 minutter siden):

Statskupp? Støtte fra Kina og Russland?

 

Det virker på tonefallet som at Pompeo spøker. Og det håper jeg han gjør.

Ikke at det gjør det et gram bedre, dette er ikke noe Pompeo skal spøke med. Eller være useriøs med, eller ta lett på.

Det sitatet fra Pompeo er livsfarlig. Bokstavelig talt. Utenriksministeren står og sier at administrasjonen han er del av skal utføre statskupp.
 

 

Endret av Snikpellik
  • Liker 4
Lenke til kommentar

Til dem som tror at Trump ikke kan "vinne" valget, vær obs på at det fins et pent lite smutthull han kan bruke. Hvis det kan såes nok tvil rundt resultatet av valget, har statlige myndigheter rett til (etter Artikkel 2 i Grunnloven) å gå inn og ta over utnevnelesen av valgmenn. I stater som har flertall av republikanske legislators, som f.eks Pennsylvania, Arizona og Georgia, kan state legislators altså gå utenom Biden's utpekte valgmenn og sende Trump sine i stedet.

Jeg tror alt oppstyret er laget med dette for øye, og han kommer til å prøve på dette. Det er den eneste måten han kan "vinne" på, siden ingen rettssaker vil kunne flippe noen stat slik det ser ut nå.

Donald Trump jr. retweetet f.eks på torsdag Fox New's mark Levin : "REMINDER TO THE REPUBLICAN STATE LEGISLATURES, YOU HAVE THE FINAL SAY OVER THE CHOOSING OF ELECTORS.”

Det ville i så fall være å kuppe valget, men DT mener nok han er "i sin fulle rett" til å gjøre dette, pga. alt "jukset"..

 

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
×
×
  • Opprett ny...