Gå til innhold

Flere personer skal være drept i et angrep ved en synagoge i Wien


Anbefalte innlegg

MetalAndy92 skrev (6 timer siden):

Hvor mange drepte ETA og IRA kontra drapstallene til islamske terrorister. Palestinerne var ikke akkurat lite aktiv med terror i Europa de heller for å s det sånn.


Det er riktig at palestinere sto for mye terror, særlig på åttitallet med Abu Nidal, et militant utskudd fra Fatah / PLO.

Dette var dog ikke "muslimsk" terror, som nevnt ovenfor var flere at terroristene ikke en gang muslimer, å målet var heller ikke religiøst, men frigjøringen av Palestina og utslettelse av staten Israel.
 

aomt skrev (1 time siden):

Du må ikke blande epler og pærer. Kva har f.eks Ukraina med terror å gjøre? 
1. Det er ikkje fastsatt hvem som gjorde det.
2. Det er nokså sikkert at det var feil (uansett kven som skaut den ned). Ingenting med terror å gjøre.


Nedskytingen av Malaysia Airlines Flight 17 regnes som et terrorangrep, altså et organisert angrep som var ment å skape frykt osv.
At de trolig skjøt ned feil fly, endrer ikke det faktumet.

Det er antatt at samme gruppering separatister sto bak angrepet som drepte 12 mennesker på en buss noen måneder senere, nær Volnovakha.

Ingen har tatt ansvar for disse to handlingene, eller er straffet for de, så det er vanskelig å si akkurat hvem som sto bak, men separatistene tok først ansvaret for angrepet på kontrollpunktet ved Volnovakha, for deretter å dementere dette når nyhetene om at de døde var sivile på en buss kom ut, altså nok en gang traff de feil mål.

Og igjen, de er ikke muslimer !

aomt skrev (1 time siden):

Eg snakker om siste 10-15 år.  Nå (siste tia) har Europa tatt imot mange flyktinger frå muslimske land. Tallet på muslimer i Europa er opp i 44 millioner - ca 5% av befolkningen. Nå skjer det terror med "Allah Akhbar" tilrop. 


Ser man på siste 10 år, er det av bekreftede større terrorangrep nesten bare den Islamske Staten som har vært aktiv av muslimske terrororganisasjoner.

Av de 6-7 angrepene IS tok ansvar for rundt 2016/2017, var så å si alle sammen utført av forvirrede unge menn, som enten var født i Europa, eller vokste opp her, og som siden ble radikaliserte og sluttet seg til den Islamske Staten.

Terror er alltid problem, uansett hvem som utfører den, men de mindre knivangrepene og drapene som har vært den siste tiden, som er gjort av islamske ekstremister, utgjør en forsvinnende liten del av terrorangrep, og som du selv skriver, det er 44 millioner muslimer i Europa, de ytterst få ekstremistene som utfører slike angrep utgjør en lite promille.

Endret av 0laf
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Morromann skrev (16 timer siden):

Jihadister er høyreekstreme.

Å koble alle muslimer til djevlene i Wien er som å koble alle kristne til Breivik. Du liker kanskje ikke på høre det men slik er det.

Dette er i beste fall ignoranse og du har ført dette svada greiene dine i flere innlegg nå. De store muslimske landene som Pakistan, Indonesia, Saudi Arabia, Iran, Irak ja hele Midtøsten og mange andre land utgjør store deler av islam. Det er ikke alle der som støtter terrorisme direkte, langt i fra. Derimot kritikk av islam tåles ikke og det blir fort vold om slik kritikk fremsettes. Det har vi sett flere ganger og det er i seg selv "terror" ved at de krever underkastelse og respekt for sin religion. Om ikke kommer volden.

Det var ikke noe ved Breivik som tilsa at han var kristen, ikke et eneste fiber. Han ble erklært sinnssyk av to psykiatrikere, men det ble omgjort av to andre fordi man så godt forstod at da ville han fort kunne slippes fri innen alt for kort tid. Så en slik sammenligning er så kunnskapsløs så den kan få blitt. Det finnes knapt islamske områder som tåler kritikk av profeten og religionen. Da blir det vold eller trussel om vold og det er så langt ifra kristendommen som det kan få blitt. Alle muslimer er ikke terrorister, men veldig mange av de er direkte antidemokratisk anlagt, der religionen og ideologien Islam går foran alt annet. Det frontkolliderer med hele den vestlige verden sitt demokratiske tankesett, som mer og mer utvannes for  tekkes islam og "skape ro".

Fakta er at det er de utålmodige Islamistene som står bak terroren, resten av islam vil i fred og ro jobbe for at de overtar verden og underlegger seg den. Det vil medføre at alle land som blir underlagt islam over tid vil miste trosfrihet, ytringsfrihet og demokrati. De er bare uenig om midlene for og oppnå akkurat det samme.

Endret av En Gedi
  • Liker 3
Lenke til kommentar
2 hours ago, leifeinar said:

Mange former for perspektiv. i 2014 brukte Israel 2 uker på å drepe over 500 barn, skade over 3300 barn og 1000 barna av disse skadet for livet.

Ja, det er dessverre fakta at krig går mest utover sivile. Og alltid er det palestinerne som starter konflikten. 

Quote

2014 Israel–Gaza conflict

 was a military operation launched by Israel on 8 July 2014 in the Hamas-ruled Gaza Strip.[note 4] Following the kidnapping and murder of three Israeli teenagers by Hamas members, the IDF conducted Operation Brother's Keeper to arrest militant leaders, Hamas fired rockets into Israel and a seven-week conflict broke out

 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
debattklovn skrev (6 minutter siden):

Ja, det er dessverre fakta at krig går mest utover sivile. Og alltid er det palestinerne som starter konflikten. 

 

Ja slik har det vært så lenge mennesker har ført krig, og de som fører krig fører den inne blant sivile fordi de er for feige til og gjøre det i åpent lende. Rett og slett fordi de er militært underlegne. Sovjeterne gjorde dette i Stalingrad og mange andre byer,  nazistene gjorde dette i Tyskland da de ble tvunget på retrett. Da kan sivile ofres, og det gjøres over en lav sko i alle kriger.

Lenke til kommentar
KalleKanin skrev (6 timer siden):

Enig, men hvor realistisk er dette?
Kristendommen og dermed reformasjonen bygger på en person som brukte kjærlighet som basis og at det kun er nåden dvs troen på Jesus som frelser og at alle påbud i det gamle testamentet ikke er avgjørende for frelsen. Reformasjonen innenfor kristendommen var bare en pressisering av at det var troen som står i sentrum og at Jesus sto for nestekjærlighet.

Islam bygger derimot på en krigsherre som halshugget og drepte og blir fremstilt som en ufeilbarlig person i tillegg til at alt i koranen er definert som hellig.
Det siste kan man kanskje gjøre noe med, men det første er utfordrende og vil dermed vanskeliggjøre en reformasjon av Islam. Toner man ned hva Muhammed sa og hans gjerninger river man vekk det meste av det som er grunnlaget for religionen, nemlig at han handlet på vegne av Gud. For meg fremstår reformasjon av Islam som noe utopisk. 
Muslimer kan velge å sekularisere seg og fjerne seg fra kjerneverdiene til Islam, men Islam som religion er vanskelig å reformere.

Europa har gått gjennom renessanse og opplysningstid. Det har ikke Midtøsten. Mange muslimer har et tankesett som i Europa tilhører middelalderen. Kløften mellom Vesten og Midtøsten blir dermed så stor at vi ikke forstår hverandre på enkelte områder. F. eks når det gjelder religion. 

Jeg tror heller ikke det vil komme en reformasjon innen Islam. Man ser jo hva som skjer når disse landene skal holde valg. 60 til 90% av stemmene går til sharia-partier. 

 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Red Frostraven skrev (På 3.11.2020 den 7.30):

Vestlig høyreekstrem terror registreres svært ofte som vold eller drap, ikke terror.

Krigshandlinger utført av muslimer får dog alle muslimer skylden for.

...

Hvor mange i tråden føler seg skyldige for utøya-terroren..?

Hvor mange holder kristne ansvarlige..? De burde holde muslimer til samme standard.

Ikke døm uskyldige individer på bakgrunnen av religionen til høyreekstremister.

Litt som at rasistiske angrep på hvite registreres som bare vold eller bare et simpelt voldelig ran, voldtekt osv.

Fordi bare å tenke at andre enn hvite velger ofre utifra hudfarge er jo galskap...

Lenke til kommentar
0laf skrev (På 3.11.2020 den 10.50):

Drapet av en lærer, og noen få personer her og der av gale islamister, selv om det er tragisk, registrerer nesten ikke på skalaen en gang når vi snakker om europeisk terror over litt lengre tidshorisont enn de siste ukene.

Terror er (heldigvis) forholdsvis skjeldne hendelser. Det gjør det vanskelig å si noe konklusivt om den "egentlige" bakenforliggende innsatsen. Når ABB drepte 78 personer så vil det forhåpentlig dominere Norsk terror-statistikk i mange år framover. Betyr det at pst tok feil når de i sin trusselvurdering for 2011 sa at:

"Enkelte ekstreme islamister fremstår i dag mer globalt orienterte, og det er i hovedsak disse som kan utgjøre en direkte trussel mot Norge i året som kommer... De høyre- og venstreekstreme miljøene vil heller ikke i 2011 utgjøre en alvorlig trussel for det norske samfunnet." [1, sakset]

Man kan si at som prediksjon så feilet denne vurderingen. Det betyr ikke nødvendigvis at estimatet var feil. Jeg kan vurdere at sannsynligheten for å bli truffet i hodet av en meteoritt på vei til jobb i dag er liten, og likevel bli truffet av en meteoritt. Vurderingen var antagelig god likevel - hvis jeg hadde gjentatt forsøket en million ganger så hadde det kanskje inntruffet 0 eller 1 ganger.

 

Terror er en mulighet for den underlegne og skruppelløse parten til å forårsake store endringer med lite innsats. Halshugg en lærer i Frankrike, ofre en 18-åring, og plutselig begynner skoleverket i en region med 500 millioner innbyggere å endre fagplaner og innføre restriksjoner på lærerene. Det taler for at vi skal behandle terrorisme på en fundamentalt annen måte enn familie-tragedier med mann som dreper kona. For den som blir drept og nærmeste familie så er det uansett tragisk. For samfunnet så har et terror-drap en helt annen påvirkningskraft enn partner-drap. 

-k

[1] https://www.pst.no/alle-artikler/trusselvurderinger/trusselvurdering-2011/

[2] https://www.pst.no/alle-artikler/trusselvurderinger/nasjonal-trusselvurdering-2020/

Endret av knutinh
Lenke til kommentar
0laf skrev (På 3.11.2020 den 17.52):


Det er riktig at palestinere sto for mye terror, særlig på åttitallet med Abu Nidal, et militant utskudd fra Fatah / PLO.

Dette var dog ikke "muslimsk" terror, som nevnt ovenfor var flere at terroristene ikke en gang muslimer, å målet var heller ikke religiøst, men frigjøringen av Palestina og utslettelse av staten Israel.
 


Nedskytingen av Malaysia Airlines Flight 17 regnes som et terrorangrep, altså et organisert angrep som var ment å skape frykt osv.
At de trolig skjøt ned feil fly, endrer ikke det faktumet.

Det er antatt at samme gruppering separatister sto bak angrepet som drepte 12 mennesker på en buss noen måneder senere, nær Volnovakha.

Ingen har tatt ansvar for disse to handlingene, eller er straffet for de, så det er vanskelig å si akkurat hvem som sto bak, men separatistene tok først ansvaret for angrepet på kontrollpunktet ved Volnovakha, for deretter å dementere dette når nyhetene om at de døde var sivile på en buss kom ut, altså nok en gang traff de feil mål.

Og igjen, de er ikke muslimer !


Ser man på siste 10 år, er det av bekreftede større terrorangrep nesten bare den Islamske Staten som har vært aktiv av muslimske terrororganisasjoner.

Av de 6-7 angrepene IS tok ansvar for rundt 2016/2017, var så å si alle sammen utført av forvirrede unge menn, som enten var født i Europa, eller vokste opp her, og som siden ble radikaliserte og sluttet seg til den Islamske Staten.

Terror er alltid problem, uansett hvem som utfører den, men de mindre knivangrepene og drapene som har vært den siste tiden, som er gjort av islamske ekstremister, utgjør en forsvinnende liten del av terrorangrep, og som du selv skriver, det er 44 millioner muslimer i Europa, de ytterst få ekstremistene som utfører slike angrep utgjør en lite promille.

44 millioner muslimer i Europa? Hvor kort tid kom de på? Det er bare snakk om 50 år. Bare tenk om 50 år fra nå hvor mange det er.

Vi ser store problemer med muslimsk innvandring i dag. Det er kun muslimsk og ikke-vestlig innvandring som byr på utfordringer.

Muslimer begår folkemord mot kristne i Nigeria og begår terror over hele den muslimske verden på daglig basis. Jeg står med ex muslimer som Shurika Hansen og Cemal Knudsen Yucel som har forlatt faenskapet og kjemper for menneskerettigheter og har omfavnet vårt samfunn.

Lenke til kommentar
En Gedi skrev (På 3.11.2020 den 18.12):

Ja slik har det vært så lenge mennesker har ført krig, og de som fører krig fører den inne blant sivile fordi de er for feige til og gjøre det i åpent lende. Rett og slett fordi de er militært underlegne. Sovjeterne gjorde dette i Stalingrad og mange andre byer,  nazistene gjorde dette i Tyskland da de ble tvunget på retrett. Da kan sivile ofres, og det gjøres over en lav sko i alle kriger.

Kontroll over byer er viktig i krig.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...