Gå til innhold

Denne flyvende bilen er godkjent for europeiske veier


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
7 hours ago, Roger Hansen said:

 

Realiteten er en helt annen. Jada, skaff deg flyvende bil, men alle lover og regler for luftfart vil fortsatt være gjeldende og skal man opp i luften med bilen så får man ha godkjente sertifikater på lik linje med de som flyr rundt i småfly.

Ja. Nå finnes det også mikrofly som har noe enklere regler enn småfly, men denne bilen vil ikke nok kvalifisere til mikrofly. Mikrofly kan kun veie opp til 472,5 kilo. Du kan ha opp til én passasjer i et mikrofly. 

7 hours ago, Snowleopard said:

Poenget er jo å kombinere funksjoner i ett kjøretøy. Skulle gjerne hatt noe jeg kunne kjørt ut på vannet om jeg bare skal krysse en fjordtarm eller et vann, fremfor å kjøre rundt.

Samtidig ville jeg hatt noe som kan fly, for strekker som er litt større, og der det er fjell og mark som hindrer meg i å ta den korteste ruta, i tillegg til å ha bedre oversikt og slippe å stresse med kø, kork og idioter som tror de er rallykjørere eller sinker som ligger og sperrer venstrefeltet.

(...)

Og selvsagt må man ha pilotutdanning for å føre et flyvende fartøy, men det er overkommelig for mange.

Jeg skjønner merverdien, men flyving av et småfly og/eller helikopter har mange krav til operasjon som gjør dette produktsegmentet upraktisk. Dette er ikke en ny idé for å si det sånn, og det ble demonstrert fiks ferdige flyvebiler på TV tilbake da NRK1 het NRK. Men det er rigorøse reguleringer på lufttransport. 

Du vil måtte fly i dagslys og godt vær uten risiko for isning, du vil måtte bruke radio aktivt for å melde dine bevegelser som et fly, du vil måtte melde inn flygeplaner som tar hensyn til værrapportene til myndighetene som et vanlig småfly, du må holde deg oppdatert på NOTAMs. Du vil nok måtte forholde deg til korridorer der det er lov å fly, og det er minimumshøyder du ikke har lov til å fly under. Bensinen vil muligens regnes som brannfarlig veske, i så fall blir du underlagt lovgivning for frakt av farlig gods. Dersom du finner deg i en situasjon med for dårlig sikt til å lande må du, hvis jeg forstår det riktig, lande med hjelp fra bakken over radio - altså på en flyplass. Og det vil jo ikke være lov å ta av eller lande på motorvei, så reelt sett er nok uansett det beste å lande på flyplassen. Men det er ikke bare å kjøre inn og ut fra flyplassen...

Denne bilen kan nok bli godkjent både til å kjøre på veien og til å fly. Men det betyr ikke at den får lov til å fly fra veien. 
 

Endret av tommyb
Lenke til kommentar
tommyb skrev (23 minutter siden):

SNIP

Og det vil jo ikke være lov å ta av eller lande på motorvei, så reelt sett er nok uansett det beste å lande på flyplassen. Men det er ikke bare å kjøre inn og ut fra flyplassen...

Denne bilen kan nok bli godkjent både til å kjøre på veien og til å fly. Men det betyr ikke at den får lov til å fly fra veien. 
 

Dette er jeg fullstendig inneforstått med, og har jo poengtert tidligere, at take off og landing må skje på en flystripe. Har og skrevet at man har soner man ikke har lov å fly i/over. og høyder man må være i.

Lenke til kommentar

En multifarkost med rotor , nedfellbare hjul og båtskrog er fullt mulig å utvikle og ville passa veldig bra for mange til mye bruk . Det er fks mulig å lage båreplass og bruke den som ambulanse . Med båtskrog har man store og sikre landingsmuligheter . Et gyrokopter med startdrevet rotor trenger kort avgangsbane og det bør være mulig å bære vekta av et vannpropellanlegg så man kan bruke den som planende båt og legge den i pan ved take off . Med båtskrog bør den kunne lande og ta av på vanlig snø eller is . . Forsvar og redningstjeneste ville ha stor nytte av en multifarkost som kan lande og ta av på alle underlag og brukes både som fly , bil og båt ...

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...