Gå til innhold

Knekt skateboard?


SaJo

Anbefalte innlegg

Hei

Jeg har en sønn som har klart å knekke et nyinnkjøpt skateboard. Han er nybegynner (og veldig forsiktig av seg), så han har garantert ikke forsøkt seg på noen halsbrekkende stunt. Ifølge han selv skjedde dette når han tråkket ned på brettet for å ikke falle.
Kan også nevne at han veier rundt 45 kg.

(Nett)butikken mener at skateboardet må ha blitt overkjørt eller på andre måter "misbrukt" for å kunne knekke sånn - de antyder at dette er gjort med vilje.

Er det noen som har erfaring og kan vurdere om dette er sånt som skjer, eller om dette brettet har en svakhet der det knakk? Ser at lagene har skjøter ganske nær hverandre, men kjenner ikke til hvor langt det er mellom skjøtene vanligvis.
Mønsteret i strekene på oversiden av brettet stemmer godt overens med mønsteret under skoene hans.

Flytt gjerne til en annen kategori, jeg var usikker på hvor jeg skulle plassere denne.

Skateboard_01.jpg

Skateboard_02.jpg

Skateboard_03.jpg

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Om det er dårlig treverk så kan du jo ta eksisterende del og se om du kan knekke dette opp noe mer. 

Men har en mistanke om at sønnen har en liten hvit løgn eller at noe annet han selv ikke var klar over skjedde. Feks at skaden var der fra tidliger, så gjorde han det lille som skulle til før det gav etter. 

Tror det skal godt gjøres at man får sette igjennom på reklamasjon. 

Hvor mye kostet det? 

Lenke til kommentar
KriZZ skrev (13 minutter siden):

Er dette et "billig" brett ?

Ser ut som et brutalt brudd!

Skal ganske mye til for å knekke et kvalitetsbrett på denne måten, så dette må være enten være veldig dårlig treverk eller så er det noe i historie som skurrer.

 

 

Sampson skrev (6 minutter siden):

Jeg og vil nok foreslå at det er mulig noen har knekt brette til poden med vilje? Selv billige søppelbrett til 500,- burde være vanskelig å knekke med normal bruk.

Jeg opplevde faktisk noe veldig lignende når jeg var barn med en "flex" sparesykkel. Noe ala dette:

10 Best Micro Pro Scooters [ 2019 Reviews ] – MyProScooter

Var definitivt produksjonfeil. Skjedde første dagen etter ikke engang 2 timers bruk. Butikken prøvde seg med at man ikke kunne hoppe med den og slik. Noe jeg ikke engang hadde rukket å gjøre. Og dette til tross for at det var en fyr 3 meter i lufta på den i en half-pipe på eksen. Fikk til slutt kranglet til oss pengene tilbake.

Lenke til kommentar

Takk for svar!

Brettet (komplett) kosta rundt 800.

Det var ingen "vitner" til hendelsen, men ser ikke helt for meg at han skal ha gått inn for å knekke brettet med vilje. Var andre turen ute på brettet også, så det hadde ingen skader eller andre merker fra før.

Stusser bare litt på de klare "skjøtene" der det har knekt. Tenkte det ville være et mer "clean cut" om lagene hang godt nok sammen. Og/eller at det er en skjøt i et "langsgående" lag midt på brettet en plass.

Lenke til kommentar

Jeg er tidligere skater og har knekt mer enn ett brett i alle mine år, men aldri så rent og pent som dette.

Dette er gammelt og sprø kryssfinér. Dem bruker B-vare på billigbrett og tynnere og mindre lag. En grunn til at når jeg kjøpte brett som 14åring, på tidlig 2000-tallet, så ga jeg over 2000kr for mine brett.

 

Edit: Solide skateboards tåler ett par-tre hundre kilo før dem i det hele tatt lager "knekke-lyd". Årsaken til at mine brett knakk var at dem ble mørbanka over tid, landet mye med begge ben på midten  + jeg var en del tyngre enn din sønn. 

Endret av TwoFace
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Jeg tenker at i utgangspunktet så burde brettet tåle 45 kg som lander på det nesten uansett? Forutsatt at brettet står på hjulene og at man ikke hopper ned på brettet fra en viss høyde?

Derimot er det vanskelig å bevise at brettet ikke har blitt brukt feil - og all den tid butikken nekter reklamasjonen så er vel bevisbyrden min.

Lenke til kommentar
10 hours ago, SaJo said:

Jeg tenker at i utgangspunktet så burde brettet tåle 45 kg som lander på det nesten uansett? Forutsatt at brettet står på hjulene og at man ikke hopper ned på brettet fra en viss høyde?

Derimot er det vanskelig å bevise at brettet ikke har blitt brukt feil - og all den tid butikken nekter reklamasjonen så er vel bevisbyrden min.

De første 6mnd har butikken bevisbyrden, faktisk.

 

"Selgeren har etter forbrukerkjøpsloven § 18 annet ledd bevisbyrden for at mangelen ikke var der ved risikoens overgang de første 6 månedene etter et kjøp. " -http://jusinfo.no/index.php?site=default/721/1186/1192/1196

Lenke til kommentar

Du står en del sterkere siden brettet er under 6 måneder gammelt.

Forbrukerkjøpsloven

§18 - Forbrukerkjøpsloven

Hvis ikke noe annet bevises, skal en mangel som viser seg innen seks måneder etter risikoens overgang, formodes å ha eksistert ved risikoens overgang. Dette gjelder likevel ikke dersom formodningen er uforenlig med varens eller mangelens art.

Selger har bevisbyrde i dette tilfellet.

Lenke til kommentar
  • 6 måneder senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...