Gå til innhold

Terrorangrep i Nice


Anbefalte innlegg

Tåkefyrste skrev (8 timer siden):

Å skylde på unge menn er ekstremt snevert og naivt. Imamene som rekrutterer til terroren er vel sjelden unge. Religionen der er så gjennomsyret av hat at det enkelt og greit bare har blitt normen.

En mulighet er at dette ikke handler om Vesten i det hele tatt. En religiøs-politisk leder på den andre siden av jorden har behov for å framstå som «sterk, uredd» ovenfor sine følgere, og iscenesetter drap på sivile lærere og kirkeverger for å vise sin makt.

Ikke totalt ulikt det Bush junior gjorde i Irak.

-k

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
knutinh skrev (42 minutter siden):

Interessant eksempel. Et forslag til endring:

En lærer i Frankrike våger å vise et bilde av en rusten Harley Davidson. Etter at han har gitt de som elsker HD sjansen til å forlate klasserommet. Det fører til et ramaskrik, og en HD entuasiast halshugger læreren.

Og appologetene i samfunnet greier ikke å fokusere på at en lærer har mistet hodet over uenighet om fagplanen. De fokuserer heller på hvordan samfunnet alltid snakker ned lærkledde korpulente 50-åringer med tynt hår og MC med gammeldags motorteknologi. At vi har skylda selv for at vi ikke greier å la dem holde på med sitt uten å kommentere deres virksomhet. At de nok er vokst opp i trange kår med få bøker i heimen og dermed ikke kan forventes å forstå at det er uheldig å skjære hodet av folk.

-k

Mulig du misforsto meg, men jeg unnskylder ikke ugjerningene. Gjerningspersonene må selvsagt straffes i tråd med loven. Jeg sier bare at det går an å gå litt varsomt frem med karikaturer og normalisere det over tid, slik at man unngår en voldsbølge.

Jeg tror ikke det er i noens interesse å bombardere muslimer med karikaturer på hver lyktestolpe og tro de skal gi seg og akseptere det. Man må jobbe systematisk og ta tida til hjelp for å endre holdningene til ytringsfrihet, i stedet for å egge opp til motreaksjoner.

For å spille videre på MC-klubb eksemplet: Hadde man heller snakket varmt om hvor behagelig den nye kolleksjonen dressbukser fra dressmann er, og lagt til at de tilfeldigvis er på halv pris akkurat nå, så får man nok større suksess med å få noen til å kjøpe og på sikt endre klesstilen i klubben, uten å få juling. Ros for "riktig adferd" under veis forsterker bare aksepten og overgangen.

Lenke til kommentar
Simen1 skrev (2 timer siden):

Mulig du misforsto meg, men jeg unnskylder ikke ugjerningene. Gjerningspersonene må selvsagt straffes i tråd med loven. 
 

Jeg tror ikke at jeg misforstod deg i så måte. Min rant var rettet generelt mot de som knapt får ventet til blodet av uskyldige sivile har tørket før de vil pense diskusjonen inn på hvor galt det er av Frankrike og lærere å bryte religiøse tabu.

Det er ikke drapsmannen som har skyld i at han dreper, det er kirkevergen som har samme hudfargen eller kulturbakgrunn som en lærer som prøvde å gjøre jobben sin.

Sitat

Jeg tror ikke det er i noens interesse å bombardere muslimer med karikaturer på hver lyktestolpe og tro de skal gi seg og akseptere det.

Jeg lurer på om det kanskje er den eneste oppskriften. Det er ikke sikkert at alle kristne liker Life of Brian. Eller at homofile kler seg i rosa og danser i gatene. Eller at folk sover ut lørdagsrusen heller enn å gå i kirken. Men de godtar at andre tuller med religionen og bryter sine dogmer uten å hogge hodet av oss. Kampen er vunnet (for nå - jfr USA) og det er lite givende å vifte med et oppned-kors foran en kirke så lenge man bare blir møtt av hoderysting.

Ved å møte muslimer med kombinasjonen av frykt (for terrorister) og dårlig samvittighet (for rasisme) så lar man dem leve i en tro på at de er i en særstilling. At alle andre må vise spesielle hensyn fordi det er spesielt synd i dem og fordi noen er villige til å drive med terror.

Det er ikke oppskriften på en fungerende relasjon, det er å umyndiggjøre alle muslimer når de aller fleste er voksne, fungerende individer med styrker og problemer som oss andre. Alle som bor i dette landet må tåle at det tulles med overbevisningene deres. At man kan stille spørsmål ved det meste og være uenige. Det er et gode som kommer muslimer, kristne og ateister til gode.

Hvis sorgen ved at noen ikke er ærbødig ovenfor din religion blir for stor så tror jeg at Norge er feil sted å bosette seg - det finnes en haug av land med blasfemilover. Jeg sier ikke dette fordi jeg ønsker at noen skal flytte (jeg vil heller at folk lever i fordragelighet) men jeg påpeker det paradoksale i å oppholde seg i et land som setter retten til å tulle med religion så høyt - hvis man ikke tolererer at det tulles med religion.

Det bør være mulig å ikke slutte med muhammed-karikaturer men å gjøre det på en moden måte, og forklare at dette er en viktig prinsippsak som må kjøres helt ut fordi terrorister er uønsket i vårt land og vår politikk, mens våre muslimer er akkurat like verdifull som alle andre borgere. At det å krenke uskyldige er en utilsiktet bi-effekt, ikke formålet.

Hvordan man skal trekke opp grensene mellom et klart standpunkt for ytringsfrihet og mot vold og ufrihet på den ene siden, og krefter som utnytter disse hendelsene for å diskreditere islam, asyl og innvandring generelt er interessant. På samme måte som islamistiske terrorister skygger for en nyansert debatt fra islamsk ståsted angående hva det skal være «greit», og hva det skal være lovlig å si offentlig, så kan man si at rasistene, anti-islamistene og sjåvinistene skygger for en nyansert debatt fra majoritetsståstedet om hvilke holdninger og handlinger vi forventer av våre muslimer.

-k

Endret av knutinh
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Jo mer provokasjoner, jo fortere vil muslimer flest begynne å tolerere at folk bruker sin ytringsfrihet. 
Å sensurere seg selv for å "skåne" muslimene er ikke en god løsning. 
Denne Stortingsmeldingen ordlegger det godt i forbindelse med brenning av en Koran. 

Quote

Vi kunne i Filter Nyheter lese om SIANs koranbrenning. Politiet stoppet dem, og deler av begrunnelsen viste seg i ettertid å være bekymring for hevnangrep. Dette er en meget farlig begrunnelse, da man lar kriminelle og terrorister definere grensene for vår ytringsfrihet. Vi har i de senere år også sett eksempler på kommuner som forsøker å hindre organisasjoner de færreste av oss liker, i å demonstrere. 



 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...