Gå til innhold

AMD RDNA2 (Radeon RX 6xxx)


ExcaliBuR

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Kyrre S. skrev (21 minutter siden):

Ser det er noen forumbrukere som klager på cw i skjermkort, bare for å finne ut at problemet var PSU.

Og vedr spill så spiller jeg litt, men merker at det blir mer og mer vanskelig å finne noe som jeg syntes er fett .. 

Har en psu fra 2007. Burde den byttes ut automatisk? Tror den er på 650 w. Har et 6800XT

Lenke til kommentar
kjeLL// skrev (36 minutter siden):

virker som om dere som faktisk kjøper disse kortene ikke spiller spill?

Halve moroa er 3DMark 😁

Haeven skrev (2 minutter siden):

Har en psu fra 2007. Burde den byttes ut automatisk? Tror den er på 650 w. Har et 6800XT

😲

Vet ikke om det skjer automatisk at den byttes ut akkurat, men jeg ville ansett en 13 år gammel PSU som godt moden for utbytting. Når den er så gammel ville jeg ikke blitt overrasket om den ikke klarer å møte ATX-spesifikasjonene lengre, i så tilfelle blir nok stabilitet et problem.

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
7 hours ago, Haeven said:

Jeg oppdaterte pcen som sist. Får BSOD og denne feilmeldingen. Jeg som tidligere spurte om dårlig fps med 6800 XT 

 

IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

Reinstallasjon på blank disk. Du bør sette deg inn i enten "how to delete master boot record windows 10", og innstallere så vil Windows-innstallasjonen automatisk sette opp disken uten spor.

Alternativt så må du få forståelse for hvordan slette partisjonene og reformatere disken. En in-place innstallasjon vil ikke en gang utslette en gammel Windows. Det kan du stole på meg ift., da jeg nettopp har vært igjennom en måneders lang selvpining ved å la være å reinstallere, men har testet in-place innstallering uten suksess. Ny SSD og nyinstallasjon gjorde at Windows'en min ikke oppfattes som en korrupt innstallasjon lengre.

Gjentar, en "in-place innstallasjon vil ikke en gang utslette en gammel Windows", og ihvertfall så vil ikke en Windows Update fikse noe som helst på det planet. Så det er skivebom i såfall. Gitt at du er ute etter en clean install da vel og merke.

Jeg prater om en in-place innstallasjon der man velger å beholde personlige filer og sånn. Man skulle jo tro at Windows får ryddet i registeret og foldere da. Men, nei.. - og det er så patetisk laget at man kan få mark i magen av det. Microsoft har så mye dårlig design på mye siden Windows'en sin første versjon atte.

Det er et tredje valg som påstås å være det enkleste. Men da bør du har tunga rett i munnen for å si det sånn. Det må man jo uansett når man bedriver reinnstallasjon av Windows 10. F.eks. så er det lurt å dra ut ledning eller dra ut SSD fra å ha kontakt med hovedkortet/kontrollerkortet på lagringsenheter du ikke ønsker å påvirke ved uhell:

 

Endret av G
Lenke til kommentar
34 minutes ago, Haeven said:

Hvilken PSU anbefales? Takker for all hjelp! 

EVGA og mange andre merker har ekstra lav rippel. Det er digg, for da kan du tyne mer utav maskinen din uten å støte på problemer. PSU-er som er av eksepsjonellt høy kvalitet kan fort koste over 3 tusen og faktisk enda høyere. Noe av det som bestemmer prispåslaget er nettbutikken du velger deg ut i kombinasjon med merket, hva slags sertifisering det har Titanium, Platinum, Gold, (Silver), Bronze, samt ikke minst hva slags strømtrekk du har behov for oppgitt i Watt. Det er også store forskjeller på oppbyggingen mellom kvalitetsmerker og budsjettmerker. De fleste merkene har noen rimeligere varianter, men en del merker går ikke på bekostning av å gi fra seg middelmådige greier. Da for å bevare sitt renommé som de har jobbet en del for å få seg.

Proshop er et av bankersvalgene dersom det f.eks. var EVGA du var ute etter. For det merket selger ikke Komplett i PSU'er. Ellers så er det alltid lurt å sjekke med prisjakt.no og prisguiden.no for best pris der og da. I enkelte kampanjesammenhenger så virker det som om de prissammenlikningssidene ikke alltid får det med seg. Men, ofte så er det oppdaterte priser å finne.

Endret av G
Lenke til kommentar
Just now, Dragavon said:

Men en god PSU gjør jobben i mange år, mens maskinvaren blir byttet ut flere ganger. En god PSU er grunnlaget for en god og stabil PC 👍

Det er nok få som er uenig med deg i det. Var mer for å sette en prislapp rundt omkring når eksepsjonelle PSU-er starter i prislistene. Kan jo omtrent navigere etter at de skal starte på 3 tusen i våre dager, med de dyre prisene for hardware. Men, disse PSU-ene har vel alltid vært forholdsvis dyre og smertefulle for lommebøkene til folk. Da det spiser innover oppgraderingsbudsjettet :laugh:

De er bare relativt dyre nå i forhold til før. Men folks lønninger har sikkert også steget de siste årene. Er bare oss eldre som virkelig vet hva en bussbillett kostet for mange mange år siden og sliter med å fordøye hvor dyrt alt er blitt kanskje? Men, jeg er enig i de som sier at Apple og Samsung med sine mobiltelefoner kanskje ikke har gjort teknologiverdenen en tjeneste prismessig for forbrukere. Tror mange produsenter ønsker å ta en Apple-Samsung, og late som om de er eksepsjonelle på kvalitet.

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...