Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Vondt i hodet etter joggetur


Mannen1

Anbefalte innlegg

Pleier å jogge etter frokost i helgene. Men får altfor ofte hodepine utover ettemiddagen kvelden. Selvom jeg drikker nok vann. Jeg drikker nesten en liter vann underveis i joggeturen. Er problemet at jeg drikker for mye vann? Når jeg drikker lite vann i løpet av en arbeidsdag får jeg hodepine. Derfor drikker jeg mye for å unngå dette problemet. Og det virker. Men etter en joggetur får jeg hodepine selvom jeg bøtter inn på med væske under trening. I går drakk jeg også tre kopper med te og to glass brus etter trening, allikevel kom hodepinen snikende utover kvelden og er her fremdeles selv etter jeg stod opp noe som holder meg hjemme fra jobb idag. I går løp jeg ikke rett etter frokost, men kanskje sånn i 12-tiden(egentlig 13 da siden klokka var stilt 1 time tilbake)

Hva kan dette problemet skyldes, og hva kan jeg gjøre? Jeg løper ca 1 mil på ca 1 time hver gang, 1 gang i uka. Har ikke tid til annet. Er småbarnsfar, og det kan jo være at mye stress og bråk fra min unge kan være med på å bygge opp under hodepinen. Dette problemet skjedde ikke da jeg bodde alene. Kroppen er kanskje mer sårbar for hodepine etter en joggetur? For hodepiner forekommer som regel kun etter joggetur, og kanskje en gang i ny og ne etter en hard arbeidsdag. Jobber i barnehage.  

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
zanta skrev (35 minutter siden):

Får du hodepine kun den dagen du trener? Eller andre dager også? Kan du prøve med 2 løpeturer i uken, på 5 km hver gang, og se om det gjør forskjell?

For meg høres det mye ut med 1 liter vann for en times løpetur. Selv når jeg trener hardt, drikker jeg max 0,5 liter pr time.

Kun den dagen jeg trener. Det gikk egentlig greit igår, helt til utpå kvelden igår da den kom snikende. Hadde en litt tøff kveld i går, som gjorde at jeg la meg med hodepine. Og den er der enda. Aldri hatt det dagen derpå før før idag. 

Drikker vel ikke hele flasken med vann. Men kanskje 0,8 liter

Endret av Mannen1
Lenke til kommentar
Taurean skrev (9 minutter siden):

Kan jo være så mye rart. Hvor lenge har dette pågått? Har det hatt en brå start etter en periode med endringer i livsrutine? Spør fastlegen.

 

Før trente jeg på treningsstudio(1 time på mølle), og spilt fotball. Mer på kveldstid. Fikk ikke hodepine da så mye tror jeg. Det begynte vel som verst med at jeg begynte å jogge med bøff under lockdown. Sluttet med det, men har liksom ikke gitt seg helt.  

Lenke til kommentar
Mannen1 skrev (1 time siden):

Hva er dette? Salt mat? 

Tar du paracet? Føler jeg ikke kan gjøre dette hver gang jeg har hodepine heller. Er vel ikke bra for leveren over tid. 

Ja, mat med sodium. Vet det er noen som har litt bord salt i vannet sitt også. Man svetter jo en del ved å løpe/trene utholdenhet over lengre tid. Og svette inneholder en del salter.

Paracet tar jeg bare en gang iblandt, hvis inget annet fungerer. Mat og drikke etter trening er key.

Lenke til kommentar
fjs skrev (13 minutter siden):

Ja, mat med sodium.

Det finnes ikke noe som heter sodium på norsk. Natrium heter det.

Jeg ville dog ikke anbefale at man spiser natrium. Natrium vil man ikke ha i seg, klor vil man heller ikke ha i seg, men setter man dem sammen blir det et utmerket krydder og viktig for kroppens prosesser. Paradoksalt nok. 🤣

Endret av henrikwl
Lenke til kommentar
GiaMahan skrev (25 minutter siden):

Migrene? Jeg får selv migreneanfall om jeg presser meg hardt, for eksempel i løping. Da får jeg dunkende hodepine og kvalme, og av og til oppkast etter trening. Løsningen for min del er heller jogge lengre og roligere enn kort og intensivt, selv om høyintensiv trening er bra

Jeg jogger rolig. Ikke så intesivt. Og langt. Kun en hard bakke på slutten av økta men presser meg ikke spesielt hardt føler jeg. Man må jo trene og. Hodepinen kommer ikke før flere timer etter treninga 

Lenke til kommentar
henrikwl skrev (2 timer siden):

Det finnes ikke noe som heter sodium på norsk. Natrium heter det.

Jeg ville dog ikke anbefale at man spiser natrium. Natrium vil man ikke ha i seg, klor vil man heller ikke ha i seg, men setter man dem sammen blir det et utmerket krydder og viktig for kroppens prosesser. Paradoksalt nok. 🤣

😃 tror poenget kom frem uansett, men the more you know 👍

Lenke til kommentar

Setter også en knapp på mangel av litt mineraler/elektrolytter, slik som andre her påpeker. Forsøk med litt magnesium (kjøp gjerne en boks med ZMA på helsekosten) samt kanskje litt kalium. Salt maten med et kvalitetssalt, typisk Maldonsalt, havalt, bergsalt eller himalayasalt, unngå masse raffinert salt. Ta en kikk på det du spiser. Se om det hjelper deg litt over tid. Legg vekt på hydrering dagen før løpeturen samt etter, ikke mens du løper, i utgangspunktet så skal du ikke behøve en liter vann mens du jogger i en time 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...