Gå til innhold
Noe nedetid og ustabilitet mellom 11:40 - 11:55 ×

Budbilsjåfør


Anbefalte innlegg

Det er sikkert noen som kan gi gode svar her...

 

Var nylig innom et budfirma i Oslo. De tok 43% av det innkjørte. Vet ikke hva som er "normalt".

ble fortalt en kunne tjene rundt 20-40.000 i måneden. Vet ikke hva som er "normalt" her heller.

Det jeg glemte å spørre, er om dette var netto (etter skatt). Eller om dette er lønnen til firmaet til sjåføren, som da må skatte av de 20-40.000.

I så tilfelle blir det ikke rare lønnen...

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg var selv inne på tanken for noen få år siden å starte opp et lite budbil firma, dog etter å ha regnet over alt av utgifter det faktisk er ved å drive egen bedrift så droppet jeg det. I Oslo så forsto jeg det slik at det er ganske vanlig (eller i hvert fall noen aktører) som tilbyr kjøring/oppdrag til de som har egen budbil, og firma registrert brønnøysundregisteret. Hva som er normalt at disse aktørene tar av det innkjørte vet jeg ikke, men jeg blir ikke overrasket om det er forholdsvis likt. Fordelen med å knytte seg til en slik "hovedtransportør" er at du lettere får oppdrag og inntjening, ulempen er at de skal ha noen prosent av det innkjørte.

Det beste sånn rent økonomisk vil nok være å prøve å få tak i oppdrag på egen hånd, men det kan kanskje være vanskelig. Her må man være litt kreativ. Uansett, om du kjører for en større aktør, eller skaffer deg oppdrag helt på egen hånd så blir det nok ikke mye penger av dette. Generelt sett så er transport bransjen knallhard, konkurransen er tøff. Du må nok regne med å jobbe lange dager og kjøre mye, for at det skal bli noe penger av dette.

Lenke til kommentar

Ikke glem risikoen det er ved å kjøre mye bil også. Ulykker skjer, og da kan det bli livsvarig ulykke. Skal man ha et yrke med høy fysisk og psykisk stress, og høy personlig risiko, bør lønna være tilsvarende også .. særlig når politikere og ymse bloggere tjener millioner hvert år. Så du bør vurdere å spare deg risikoen og heller jobbe med noe lettere og like bra betalt.

Endret av Taurean
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...