Gå til innhold

Ubiquiti Dream Machine Pro mot Altibox' fiber?


javr

Anbefalte innlegg

Hei,

Jeg skal totalrenovere huset mitt og har i så måte tenkt å gjøre nettverket litt mer sofistikert. Jeg har lest så øyet blir stort og vått om Ubiquitis Secure Gateway og Edgerouter 4, men finner ingenting her om Dream Machine Pro. Virker som sistnevnte har en del mer hestekrefter enn de to førstnevnte og er bedre rustet til å kjøre IDS/IPS på tykke nettlinjer. Er det noen som har noe erfaring med å koble denne rett i fiberen og ikke gå via Altibox' utstyr? Tenker å parre den opp med en UniFi 16-150W svitsj samt et knippe AP-AC Pro for WiFi. Videre ned linjen planlegger jeg å sette opp et og annet kamera, så Dream Machine Pro virker jo i så måte også som et godt alternativ. Også er disse dingsene i rackstørrelser, som passer meg godt.

Er det noen som har noen tanker om dette? TV-biten til Altibox er i utgangspunktet uinteressant, jeg mener.. hvem bruker egentlig lineær TV i 2020? Men hvis det funker å få de to VLAN distribuert på et fysisk nett, så er det strengt tatt ikke en ulempe. Kan jo hende jeg finner en bedre halvdel en gang i fremtiden som ikke deler mitt syn på lineær TV.

 

Disclaimer: Jeg står på helt bar bakke når det kommer til kunskap om ting som dette, men et sted må man vel gjerne starte?

 

Hans Olav

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Nå vil jo andre svare på om de har fått dette til å fungere, jeg har en UDM-Pro men ikke koblet opp da jeg er i rehabiliteringsmodus. Jeg mangler en 48 port switch med 2 sfp+ porter og må utvide med flere PoE porter. Venter på at Amazon åpner i Sverige også da jeg har lyst på Trend Micro Home Security å. Men dette har mindre prioritet og særlig fra min bedre halvdel. Så fungerer pfSense helt ok ennå.

Men min erfaring er at det begynte i det små his meg med UniFi og utvidet etterhvert, summerer en blir det en god slump penger som er puttet inn i hos Ubiquiti.

UniFi.PNG

Endret av Lindsay
Lenke til kommentar

Nei, jeg aner ikke, har bare lest her på forumet at hvis man hopper over hele altibox sin hardware eller setter den i bridge mode så får man ikke tv og nett på samme fysiske nett med USG(pro) eller EdgeRouter 4.

Men som jeg skriver, det er i utgangspunktet ikke et problem for meg. Har ikke hatt lineær TV i hus de siste ti åra og har ikke tenkt å starte med det nå. Spør igrunn mer for å future proofe i tilfelle det skulle flytte inn noen significant other i fremtiden som svært gjerne vil ha det.

Lenke til kommentar
1 hour ago, trrunde said:

det vil nok ikke blir et problem, men når jeg google litt så jeg at Lindsay har nok rett i at du ikke vil få til iptv med denne boksen. Så ut som de rett og slett manglet multicast støtte i kernelen. 

Ja, temaet har vel også vært oppe i tråder her tidligere også - av en noe snodig grunn ser det ut som det ikke er IGMP-støtte på dette produktet. 

Lenke til kommentar

De tester ut flere ip på samme kabel( dog fra samme ISP) i beta delen, men om det da blir for UDM-Pro eller bare for UXG som kun er for US/EU (early adopters). IGMP er der, det er nok json støtten som ikke kommer på UDM-Pro som kan være problemet, men at det blir en løsning på det vil jeg tro, Firmware/controller er på langt nær fullt ut utviklet eller stabilt nok, men leser kun beta delen hos ui.com.

Lenke til kommentar

Hei jeg har akkurat bytta til Dreammachine Pro fra usgpro , og har fiber rett inn i dreammachinepro. På usgpro`en måtte jeg programere inn alt for å få tven til å funke-. Disse funksjonene mangler i DMP og har som tidligere nevnt ingen jason fil. jason filen trenger mann bare til å lagre det du har programert- slik at instillingene skal overleve en resett- strømbrudd

Jeg har ikke prøvd å få tven til å funke enda, men ser ut som det er muligheter for å få det til i interfacen, Om noen får det til kanskje de kan legge ut en guide?

Skal prøve meg litt frem når jeg får tid. går i appletv med altibox app frem til da---.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...