Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Sitter fast i tvangstanker


Gjest 0d849...135

Anbefalte innlegg

Gjest 0d849...135

Jeg har mer eller mindre blitt styrt av tvangstanker i flere år, og ikke egentlig overraskende har det bare blitt verre, selv om jeg hele tiden prøver å ikke la meg styre, så er angsten så sterk at jeg tør ikke gå i mot likevel. Jeg skjønner at det er meningsløst og galskap, men det har festet seg så hardt i hodet mitt at det føles kjempeviktig likevel. Altså at ting skal være på en bestemt måte, ting jeg kan gjøre og ikke gjøre osv. Litt vanskelig å forklare kjenner jeg. Men det (tvangstanker/OCD) hindrer meg i å gjøre det jeg vil og har behov for å gjøre. Noe helt ekstremt også. Har bestemt meg mange ganger for at jeg skal drite i tvangstankene og bare kjøre på, men … Har ikke klart det enda akkurat. I stedet har det jo bare blitt verre. Det er både skummelt og fortvilende.

Har liksom vært så fast bestemt nå i det siste på at nå MÅ jeg bare gjøre ting, men så ender jeg opp med å ikke klare det likevel, og jeg blir så innmari sliten, og ja … Begynner å lure på om det er en vei tilbake i det hele tatt, og blir på en måte fristende å gi opp, ikke at det er noe alternativ, men man blir så sliten og trenger en pause liksom. Skjønt det jeg faktisk trenger er å komme tilbake til livet. Og det oppnår man jo ikke ved å unngå alt, sånn som jeg har gjort nå i altfor mange år. Bare så vanskelig å dra/dytte seg selv ut av det.

Når pcen henger seg opp og ting går i krøll, tar man en restart. Eller tilbakestiller til en tid da ting fungerte. Skulle ønske hjernen hadde en sånn funksjon.

Anonymous poster hash: 0d849...135

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis jeg oppfatter det du skriver riktig, så tenker du mye på ting.

 

Begrensende ting som gjør at du ikke klarer å gjøre det du ønsker å gjøre og tenker på ting som går galt. Ting som ikke virker selv om du gjør alt du vil og prøver å gjøre, men får det ikke til da du har ting som begrenser dette.

 

Sliten, trøtt og klarer ikke. Det og det fungerer ikke.

 

Så da vil jeg spørre, er du syk/skadet på noe vis?

 

Slike tanker kommer ikke av seg selv - slike tanker oppstår kun dersom du er for syk til å gjøre det du vil gjøre, men som regel så oppfatter ikke folk selv at de er syke, men at de tenker... Tenker på begrensingene man har, og tror at dette er tankene som er begrensningen, mens egentlig er det fordi du er for syk så du klarer ikke dette..

 

Når du blir syk/skadet, så begynner du å tenke slik du beskriver. Har du smerter eller "ubehag", er du sliten og trøtt? I så fall så er du fysisk syk og da tenker man - dersom man er frisk så bare "gjør" man ting. Trenger ikke tenke og har ingen slike fysiske begrensinger, så da trenge man ikke å tenke slik.

 

Så jeg ville anbefalt å ikke tenke på alt det du tenker på, men heller tenke på at du har et fysisk problem på en eller annen måte – for så å finne ut av det også gjøre det du kan for å bli fysisk frisk, så skal du se at tankene bare blir borte av seg selv, plutselig.

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...