Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Leilighet med skjevheter i gulv og annet i "TG2"


Anbefalte innlegg

Jeg ser på en leilighet nå (førstegangs), og det er en del i salgsoppgaven som har fått "TG2". Spørsmålet mitt blir om det i grunn er best å holde seg unna, eller om det kanskje ikke er så ille?

Det som har fått TG2 er:

Hovedbad:

Overflater gulv det ble registrert "bom" under flis ved sluk. Årsak er ikke vurdert. (hva er "bom"?)

Membran, tettesjikt og sluk (i gulv og vegger) inkl. rørgjennomføringer: anbefalt brukstid er overskredet, dermed er det usikker restlevetid. Tiltak bør påregnes. Membran/tettesjikt er fra 1991.

Fall: Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 5mm. Dette er vurdert til ikke å være tilfredsstillende med tanke på lekkasjesikkerhet. Lokale fallforhold rundt sluk er tilnærmet flatt og tilfredsstiller ikke dagens krav.

 

Kjøkken:

Ventilasjon: Kullfilter, og ikke eget utkast ut av bygget. Anbefaler at avtrekkskanal føres ut gjennom vegg.

Varmtvannsbereder: Varmtvannsbereder på 116 liter fra år 1991. TG2 er valgt på grunn av alder og tilstand. Det kan ikke utelukkes behov for reparasjoner/utskiftning innen rimelig tid. I tillegg er varmtvannsberederen plassert i hjørneskap noe som vanskeliggjør og fordyrer utskiftningsprosessen.

 

WC/toalettrom:

Stedvis sprekker i vertikal fuge på kasse ved toalett. Årsak er ikke vurdert.

 

Etasjeskiller:

Stue:
Stue er målt fra vinduer til motstående vegg ved ildsted: Den totale nivåforskjellen ble målt til 45 mm. Største nivåforskjell mellom 2 målepunkter (ca 2 meter) er målt til 25 mm. Årsak er ikke vurdert. Derav TG2
 

Kjøkken er målt fra induksjonstopp til motstående vegg mot soverom:
Total nivåforskjell er målt til ca 10 mm og er å anse som normalt.

 

Så... Er det idioti å begi seg ut på, når selve leiligheten er tett opp mot maks av hva jeg klarer, sånn rent pengemessig? Setter stor pris på alt av svar :)

Endret av d'espresso
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
8 minutes ago, kremt said:

Skal du gjøre noe av dette selv? Uansett er dette noe som tar mye tid, arbeid og penger å fikse. Alt kan nok ikke fikses heller, noe må man bare leve med.

Både ja og nei. Det skal ikke stå på arbeidslysten - det er mer ferdighetene det skorter på.

 

Jeg kan godt leve med en del, men om det for eksempel er slik at skjevhetene i gulv skyldes setningsskader o.l er vel det litt skummelt.

Lenke til kommentar
13 minutes ago, mobile999 said:

Litt informasjon om bygget hadde vært kjekt:

Hvor gammelt?
Hvor man leiligheter (ved siden av hverandre, over hverandre og hvor i dette er denne leiligheten)?

Bygget er fra 1991.

Det er 10 leiligheter totalt i bygget, og denne ligger i tredje etasje (altså både med noen over, under og ved siden). Leilighetsbygget består av fire etasjer med to leiligheter på hver.

Lenke til kommentar

Det høres ut for å være ganske mye til at det er bare 30 år gammelt. Hadde det vært fra 1890 ville de fleste godtatt litt sånn som sjarm, men nyere er det verre å akseptere. Må isåfall være til en meget god rabatt. Det er mulig å flytstøpe så det blir jevnt gulv, men krever at det er sterk nok bæring i gulvet da slik støping fort blir mange tonn på ett rom. Man mister også noe takhøyde selvsagt på denne måten.

Lenke til kommentar

Ganske irriterende med takstmenn og meglere egentlig. Her har de inne en fagperson for å vurdere bygget teknisk. Og det eneste de klarer å uttale seg om er at gulvet er skjevt, men årsak ikke vurdert. Akkurat det kan enhver klare, inkludert bloggere. "Gulvet er skjevt!" Sprekker i fliser kan alle se, at det høres hult ut bak flis kan alle finne ut. Man vil vite hvorfor! Hvorfor har ikke takstmann vurdert potensielle årsaker? 

Det er ikke akkurat enklere for førstegangskjøpere å finne ut hva årsaken er... 

Endret av newman221
Lenke til kommentar

Ingen hus/boliger er perfekte, selv om de er helt nye. Så lenge man har god oversikt over mangler ved kjøp av en bolig, er det opp til hver enkelt å vurdere om man ønsker å kjøpe den, og hva som er riktig pris(fradrag) for summen av mangler. Hvis man gjør mye selv, er det ikke nødvendigvis store kostnader med å utbedre noe av dette, og vurdere å la resten være som det er. 

Du må regne med å pusse opp badet rimelig snart, og det kan komme på 2-300.000 dersom du ikke gjør noe selv. Både elektro- og rørleggerarbeider bør settes bort, og dersom du gjør noe av andre arbeider selv må dette koordineres med den som skal ha totalansvaret for jobben.

Å installere kanal fra kjøkkenviften bør være en ganske enkel sak, men det spørs hvor viften er plassert i forhold til ytterveggene, og hva borettslaget/sameiet sier om at du installerer ventil på ytterveggen (som i prinsippet er en fasadeendring). Ellers funker kullfilter greit, så lenge filteret byttes ofte nok.

Et fall på 25 mm på 2 meter gir merkbar nedoverbakke, så dersom man er typen som lar seg irritere over skjevheter bør man finne noe annet, for dette er omfattende å rette opp. Med såpass mye svikt i konstruksjonen bør det undersøkes hva dette kommer av, og om det kan utbedres (eller forverres).

Varmtvannsbereder fra 1991 bør byttes snart. Man regner med at vvb holder 15-30 år, og anbefaler bytte etter ca 20 år. Dersom dere bor flere i boligen, blir en benkebereder fort for lite, slik at den som dusjer sist får kaldt vann. Her bør man se på andre løsninger, enten en større bereder (200 l) som for eksempel installeres ved oppussing av badet, eller (hvis det er nok strøm tilgjengelig) se på en løsning som varmer vannet mens det tappes, for eksempel https://www.clage.no/produkt-kategori/dusj/230-v-dusj/

Endret av zanta
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...