Gå til innhold

USA og fem andre land ber teknologiselskaper om å bygge inn bakdører i krypteringen


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Sitat

– Selv om kryptering er svært viktig og datasikkerhet må beskyttes, bør ikke dette gå på bekostning av politimyndigheters og teknologibransjens egne muligheter til å kunne handle mot det mest alvorlige, ulovlige innholdet og den mest alvorlige aktiviteten på nett, heter det i pressemeldingen.

Jo absolutt. Selv om du ikke frykter dagens myndigheter så kommer du kanskje til å frykte morgendagens myndigheter.

Dette svekker bare sikkerheten i de populære mainstream programmene, og flytter folk med ondsinnede intensjoner over på de programmene som ikke adlyder denne ordren. Det er inkompetanse og et tyranni etter min mening.

  • Liker 5
Lenke til kommentar

Verken the Verge eller Digi.no ser ut til å notere seg at landene som krever dette, er kjent som "The Five Eyes". Dette er altså vennegjengen som i 2013 ga deg hits som PRISM, XKeyscore, Tempora, MUSCULAR og STATEROOM.

Tror man fortsatt på julenissen, så for all del... men Five Eyes var vel ikke kjent for å følge lovverket selv.

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Sitat "Det trues altså ikke med rettslige skritt eller tvangsmessige tiltak i denne omgang, og landene sier de først og fremst ønsker å innlede dialog og samarbeid med aktørene i bransjen for å få på plass løsninger for innsyn i informasjon uten at personvernet skal rammes." 

Men i neste omgang...  Hvorfor innfører de det bare ikke krav til bakdør ved lov hvis et skulle være så enkelt. Å nei, grunnlovene i de forskjellige landene hindrer dem ja... Og helvete bryter løs hver gang disse totalitære ondskapsfulle jæ...ne førsøker å endre lovverket i totalitær retning.

PS! om en nasjon har nøkkelen til pandoras eske, hvor lenge går det før andre land disse landene ikke ønsker å sammenligne seg med får tilgang til nøkkelen. For en ting er sikkert. Hvis bakdøren først er laget, så er det bare et spørsmål om tid !

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...