Gå til innhold

Mye plast-emballasje går til forbrenning. Nå skal Norske Skog og Borregaard utvikle sterkere og mer resirkulerbar plast [Ekstra]


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Plast tilsmusses under transport, på byggeplassen, ved håndtering og i skitne søppelkontainere. I tillegg kan sorteringen være så som så, særlig på byggeplasser dominert av utlendinger. Resirkulert plast er noe svineri som utsondrer sannsynligvis svært usunne avgasser, mangler styrke og har begrenset bruksområde. I tillegg krever det ekstremt mye transport over lange avstander siden man ikke kan ha avanserte plastfabrikker i hver by. Norsk plast sendes for eksempel til Tyskland for gjennvinning. Tyskland har begrenset gjenvinningskapasitet så hvert tonn vi sender dit blokkerer tilgangen for ett tonn Tysk plast, som dokumentarer har vist sendes til blant annet Fillipinene, der søpla flyter og slett ikke gjenvinnes.

Det er fint og flott med idealisme, men noen ganger bør man innse at det ikke fungerer like bra i praksis som på et flytskjema og heller ta en praktisk tilnærming som er mindre skadelig for miljø og samfunn. Plast bør i hovedsak brennes, der varmeenergien brukes til fjernvarme og CO2 fanges og brukes til noe.

Endret av Simen1
kjemiske -> omformulert
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...