Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Salg av leilighet


alperose

Anbefalte innlegg

Jeg prøver meg igjen siden forrige spørsmål ikke var helt korrekt. I desember 2019 kjøpte jeg en leilighet i Oslo, som sønnen min skulle bo i.

Dette var en sækunderbolig siden jeg eier min egen bolig her i Bergen. 

Nå er sønnen min blitt arbeidsledig og ønsker å flytte tilbake til Bergen. Siden det er så langt borte vil jeg ikke leie ut til en ny person.

Så jeg ønsker altså og selge boligen selv om det ikke er gått et år. Jeg tviler på at det blir noen gevinst av betydning siden meglerutgifter regnes inn og det er helt i orden.

Det jeg lurer på er om det har noen andre konsekvenser ved å selge en sækunderbolig

Om jeg må betale noe mer/ andre konsekvenser ved å selge en sækunderbolig før det er gått et år.

Jeg tenker å cashe pengene inn i ny leilighet her i Bergen vil det bli et problem tro?

 

 

 

 

 

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
21 hours ago, alperose said:

Så jeg ønsker altså og selge boligen selv om det ikke er gått et år. Jeg tviler på at det blir noen gevinst av betydning siden meglerutgifter regnes inn og det er helt i orden. Det jeg lurer på er om det har noen andre konsekvenser ved å selge en sækunderbolig. Om jeg må betale noe mer/ andre konsekvenser ved å selge en sækunderbolig før det er gått et år.

Det spiller ingen rolle om du selger en primærbolig eller sekundærbolig, reglene er de samme. Nå du selger en bolig som du har eid i mindre enn 1 år eller som du har bodd i selv i mindre enn 1 år i løpet av de to siste år, utløses skatteplikt for ev. fortjeneste og skattefradrag for ev. tap. P.t. er det 22 % av fortjeneste/tap som er grunnlaget for skatteendringen.

Lenke til kommentar
knipsolini skrev (7 minutter siden):

Jeg har faktisk planer om å flytte tilbake til Oslo minst et år hovedsakelig for å bo i leiligheten jeg eier og leier ut der. Men i motsetning til TS har jeg eid leiligheten mye lengre, over flere år, og den har snart doblet seg i verdi. Ville kostet meg rundt 400.000kr i skatt om jeg skulle solgt boligen uten å ha bodd der minst et år før salg. 

Du skatter kun av overskudd. Din situasjon er irrelevant for OPs.

Til OP: Du ville aldri fått solgt denne boligen skattefritt uansett. Det er helt irrelevant om du eier den mer eller mindre enn 1 år da du aldri har bodd der. Skatteforplitelsen din vil være lik. 

Men som sagt er skatten kun av overskuddet. Det er snakk om mindre enn et år. Er ikke sikkert du kommer ut av det med noe særlig overskudd uansett. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...