Gå til innhold

Epics søksmål mot Apple kan få alvorlige konsekvenser for Sony, Nintendo og Microsoft


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Og det vil vere positivt for forbrukaren om det får konsekvenser. For jo nærare me kjem det heildigitale salet av spel, jo nærare kjem me med dagens ordning at Microsoft, Nintendo og Sony har heilmonopol på sal. Det er berre positivt for forbrukaren om det ikkje er slik.

For eksempel er det billigare å kjøpe Crash Bandicoot 4 fysisk på Elkjøp enn på Playstation Store. Dette til tross for at det må koste ein del å fysisk lage spela, og å shippe dei ut til butikkane. Ja til opne plattformar.

Lenke til kommentar

Godt mulig at dette ikke var en tilsiktet effekt fra Epic sin side# men det er kjempepositivt at det bli vurdert. Det bør gjøres en juridisk betraktning i forhold til plikter og rettigheter som følger med det å drive butikk i eget økosystem. I hvilken grad man har mulighet til å lukke systemet for 3.parts produkter, samt differensiere systemene i større grad. Det at Sony og Nintendo blir nevnt i samme åndedrag som Apple og MS viser jo at det er fornuftig med en drøfting her ja.

Lenke til kommentar

Jeg mener det er en betydelig forskjell på en spesialisert maskin som en spillkonsoll og en datamaskin (inkludert mobiltelefoner) og at det er dette som gjør at Sony, Microsoft og Nintendo muligens ikke vil bli berørt av denne rettssaken, men det er bra de gjør en grundig juridisk vurdering av dette på forhånd.

Dersom de kommer frem til det samme som jeg mener vil det fremdeles ha konsekvenser. Det vil slik jeg ser det bety at konsollprodusentene må være forsiktig med hva slags tjenester utover spill (og media?) de tilbyr i sine konsoller.

Lenke til kommentar

En stor forskjell er at økosystemet rundt konsoll er en symbiose mellom utvikler og økosystemtilbyder. MS, Sony og Nintendo legger massevis av penger ned i å nå ut til så mange spillere som mulig, med en så lav innstegs pris som mulig. De tjener ikke akkurat penger på å selge konsoller for å si det sånn. De jobber veldig aktivt mot bransjen med utvikling av maskinvare og API utelukkende for å gi utviklerne bedre verktøy. Dette gagner til slutt alle parter, og derfor har utviklere heller ikkenoe problem med denne modellen. Og det er noen flere forskjeller også som Epic påpeker i sine rettsdokumenter.

Apple derimot er ikke i en symbiose med utviklerne på samme måte. De har mange brukere, men her har utviklerne gitt Apple deres store fortrinn med apper, samtidig som Apple tar seg veldig godt betalt for maskinvaren, og så aktivt velger ut produkter og tjenester som passer deres modell og formål, for så å rippe funksjonaliteten og lansere egne tjenester. Man har fått et avhengighetsforhold mellom Apple og Utviklerne, men det er ikke noen symbiose. Det er en streng eier med en flokk hunder, mange hunder er fornøyd med litt mat, men mange av dem hadde levd bedre som ulver frie i skogen.

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...