Gå til innhold

Nord-Korea viste fram kjempemissil


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Simen1 skrev (30 minutter siden):

Angående smittespredning så ser det ut som de lykkes godt med strategien streng grensekontroll og god sosial avstand til alle naboer. Dersom påstanden er sann så er det lite risiko ved å gjennomføre et så stort arrangement.

Tror mer at nordkoreanerne takler korona bra. De er slanke og drikker nok ikke cola og eter sjokolade og chips slik som resten av verden gjør. Røyker lite gjør de også. Slik unngår de diabetes og underliggende sykdommer som er farlig når folk får korona. Det er bra mye handel over grensen med Kina og at smitten har kommet inn fra Kina er nok å regne som svært sannsynlig. Tror nok korona i nord Korea fungerer i samfunnet på samme måte som lett influensa. Derfor sier de at de ikke har fått korona inn i landet. 

Lenke til kommentar

Nå det er litt av et monster. Ifølge Norbert Brügge i hans site er diameteren på missilet trolig omlagt 3 meter - "lillebroren", Hwasong-15, har en diameter på 2,4 meter. Aktuelt minner monstermissilet som kan være Hwasong-16, om en forstørret variant av HS-14 ved det første inntrykket av utseendet på det. Slike ICBM i denne størrelsesklassen som regel er silobasert pga. størrelse, logistikk og problemet med flytende brensel som må påfylles før avfyring. Russerne, kineserne og amerikanerne mente ICBM med flytende brensel bare kan brukes i rakettsiloer som tillatt rask handling med færreste mulige komplikasjoner. USA har ikke lenge så store ICBM som før, men Russland har fremdeles de største - "Satan 2" som vil tre i tjeneste i det neste året, har en diameter på 3,5 m.

Militærparaden kom med den ene avsløring etter den andre om at den nordkoreanske krigsindustrien ikke er langt bak resten av verden, blant annet gigantiske flerrørs rakettartilleri (som minner om jernbanekanonen for rørartilleri...), en ny stridsvogn og en motorisert stridsvognødelegger med frittstående stridsvognkanon. Monstermissilet bare overgikk dem alle.

Lenke til kommentar
On 10/10/2020 at 8:38 PM, ACYBN18O said:

Nord-Korea må jo ha ett tett samarbeid med en større makt for å få til noe slikt,Kina er nærliggende å tro.. 

Det er en vanlig oppfatning i Norge at Nord Korea er et teknologisk tilbakestående land, men det stemmer ikke helt. At landet  er totalitært og dermed undertrykker forbrukerteknologi, gjør at det kan se slik ut på overflaten. Landets statseide forsvarsindustri derimot er rimelig kurant.

Nord Korea har vært en rimelig stor eksportør av ballistiske missiler og deler til ballistiske missiler, til f.eks Yemen, Iran, Libya og flere. Rakettene som haglet over Saudi Arabia fra Yemen var i hovedsak fra Nord Korea.

De har selvproduserte atomvåpen. De har produsert og testet ballistiske missiler skutt fra ubåter, og de tilhørende ubåtene. De er en av en håndfull land i verden som har produsert og testet interkontinentale missiler. De har plassert en satelitt i bane.

De har ikke en enormt stor industri, men akkurat rakett-teknologi kan de.

Endret av likferd
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...