Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Donald Trump smittet av coronaviruset


xRun

Anbefalte innlegg

Siste:

Flere medier melder at Trump-assistent Hope Hicks har testet positivt for COVID-19. Hun skal ha vært med Trump og i nær kontakt med ham hele uken, inkl. debattforberedelser for tirsdagen, og onsdagens rally i Minnesota, hvor hun reiste sammen med Trump ombord i både M1 og AF1.

Hicks er den nærmest Trump som har testet positivt til nå. Hun skal ha testet positivt onsdag kveld, etter å ha reist med Trump, og skal ha symptomer. Vanlig testrutine for stab i vestfløyen hevdes å være hver morgen, som gjør tidslinjen noe uklar da hun neppe ville ha sluppet ombord i AF1 eller kommet nær presidenten med positiv test. Flere opplysninger ventes.
 

Top Trump aide Hope Hicks tests positive for coronavirus after traveling with president to debate
https://www.cnbc.com/2020/10/02/hope-hicks-coronavirus.html

Hope Hicks, a White House adviser who traveled with the president on Air Force One on Wednesday, tests positive for coronavirus.
https://www.nytimes.com/2020/10/01/us/elections/hope-hicks-coronavirus.html

Trump aide Hope Hicks was on Air Force One with president before testing positive for coronavirus, reports say
https://www.independent.co.uk/news/world/americas/us-politics/trump-hope-hicks-coronavirus-positive-minnesota-rally-b744551.html

 

Update:
Flere medier melder at Trump (både herr og fru) i kveld venter på resultat av COVID-19 test. Dette er trolig en PCR-test, ikke POC-testen fra Abbott som pleier å ta rundt 15-20 minutter men er mindre nøyaktig.
Under et telefoninterview med Hannity på Fox torsdag kveld forteller Trump at han ikke vet om han er smittet.

Coronavirus live news: Trump awaits Covid test result after close aide Hope Hicks catches virus
https://www.theguardian.com/world/live/2020/oct/02/coronavirus-live-news-paris-faces-being-placed-on-maximum-alert-as-india-nears-100000-deaths

 

Update:
Flere medier omtaler at Trump melder via twitter at han og Melania fortsatt venter på resultat av testen, og starter karanteneprosessen. Dette er forøvrig første gang det er kjent at Trump har gått i karantene for COVID-19.


Update:
Flere medier melder at Trump og Melania har testet positivt for COVID-19. Det betyr at en rekke tiltak iverksettes, dersom det ikke allerede har skjedd, for å sikre kontinuitet i den nasjonale ledelsen i tilfelle presidenten skulle bli inkapasitert, ting som ligger i grunnloven og eksisterende planverk.
Dette inkluderer varsling til speaker i kongressen, kabinettet, og ikke minst visepresidenten som er første person i kontinuitetsrekken.

Trump Tests Positive for the Coronavirus
https://www.nytimes.com/2020/10/02/us/politics/trump-positive-coronavirus.html
"The president’s result came after he spent months playing down the severity of the outbreak that has killed more than 207,000 in the United States and hours after insisting that “the end of the pandemic is in sight.

Endret av xRun
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Siste:

Markeder reagerer på nyhetene, først da Trump meldte om at han gikk i karantene, og deretter da han testet positivt.

U.S. stock futures extend losses after Trump says going into quarantine
https://www.reuters.com/article/us-global-markets/u-s-stock-futures-extend-losses-after-trump-says-going-into-quarantine-idUSKBN26N009.

Dow futures plunge more than 400 points after Trump says he tested positive for coronavirus
https://www.cnbc.com/2020/10/01/stock-market-futures-open-to-close-news.html

 

Lenke til kommentar
Laffe skrev (34 minutter siden):

Hvorfor gå i karantene? Viruset er jo bare en mild influensa/hoax 😄 nå har han muligheten til å vise tillhengerene sine at dette er bare scam

Kommentarfeltet til Resett - der har du Norges største Trump-fanklubb. Der er de aller fleste(97% eller noe slikt) hjertens enige om at covid er en scam skapt av sosialister og at Trump er det beste som har skjedd verden.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Det er også nå et åpent spørsmål vedr. både Trumps stabssjef Mark Meadows, VP Pence, Mitch McConnell, og høyesterettsnominerte Amy Coney Barrett, som alle var i møter med hverandre og andre siden tirsdag, samme dag Pence også var i møte med Trump sist, og innenfor tidsrammen for når Trump sannsynligvis har vært smittet for å teste positivt to dager senere. Meadows har forøvrig vært i tett og hyppig kontakt med Trump resten av uken frem til i går.

Fra møtet på Capitol Hill tirsdag:

Spoiler

d44b2400-1047-4075-a2cd-8aa87b6d2188-GTY

 

Hope Hicks sammen med Stephen Miller, Jared Kushner m.fl. på vei til Marine 1 på sørplenen utenfor WH da de reiste til Minnesota onsdag, få timer før hun viste symptomer og testet positivt:

Spoiler

33884624-8796793-image-a-17_160159893349

 

Endret av xRun
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Pallehysa skrev (4 minutter siden):

fposter,small,wall_texture,product,750x1

 

Kva vil eventuelt skje om Trump får komplikasjoner og ikkje kan stille til valg i November? Håper at han kjem seg raskt og Amerika stemmer han ut fra kontoret.  Gudane veit kva konspirasjons teorier folk der borte vil spinne om han skulle dukke under for nåke dei tror er "hoax".

Om han dør er det så godt som ET HUNDRE PROSENT sikkert at YT og andre plattformer vil flomme av konspirasjonsteorier om at han har blitt forgiftet og myrdet av den onde globale sammensvergelsen ledet av Rockefeller, Bezo og Bill Gates.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Karantene var vel før han testet positivt, med påvist smitte er det isolasjon i 10 dager fra symptomer oppstår, eller 10 dager totalt dersom symptomer ikke oppstår. Sammen med kona, som også testet positivt. Det kan skje i residensen, hvor de også er tilgjengelig for livlegen.
Trolig ny testing etterhvert, som skjer daglig for personell i vestfløyen (Abbott hurtigtest).

Utdrag fra CDC:

Sitat

Recommendations

  1. Duration of isolation and precautions
    • For most persons with COVID-19 illness, isolation and precautions can generally be discontinued 10 days after symptom onset1 and resolution of fever for at least 24 hours, without the use of fever-reducing medications, and with improvement of other symptoms.
      • A limited number of persons with severe illness may produce replication-competent virus beyond 10 days that may warrant extending duration of isolation and precautions for up to 20 days after symptom onset; consider consultation with infection control experts.
    • For persons who never develop symptoms, isolation and other precautions can be discontinued 10 days after the date of their first positive RT-PCR test for SARS-CoV-2 RNA.

Kilde: https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/hcp/duration-isolation.html

Endret av xRun
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
JTHammer skrev (9 minutter siden):

Retningslinjene der borte er 10 dager.

Så han rekker det nok akkurat.

Men det kan se mørkt ut for videre debatering fremover.
Ikke det at det ikke så mørkt ut fra før av, etter sist "debatt" opptreden han gjorde. 😛

Trump er jo relativt utsatt for å bli alvorlig syk. Over 70 og overvektig. Er vel 3-4% sjanse for at han dør. 

Lenke til kommentar
1 minute ago, xRun said:

Karantene var vel før han testet positivt, med påvist smitte er det isolasjon i 10 dager fra symptomer oppstår, eller 10 dager totalt derson symptomer ikke oppstår. Sammen med kona, som også testet positivt. Det kan skje i residensen, hvor de også er tilgjengelig for livlegen.
Trolig ny testing etterhvert, som skjer daglig for personell i vestfløyen (Abbott hurtigtest).

Utdrag fra CDC:

 

Kilde: https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/hcp/duration-isolation.html

Når Trump ikke bryr seg om lover så er det vel ingen som for alvor venter at han skal ta hensyn til retningslinjer? Med mindre han blir alvorlig syk kan jeg ikke se at dette kommer til å endre så mye.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
ism_InnleggNO skrev (Akkurat nå):

Når Trump ikke bryr seg om lover så er det vel ingen som for alvor venter at han skal ta hensyn til retningslinjer? Med mindre han blir alvorlig syk kan jeg ikke se at dette kommer til å endre så mye.

Alle de har kontakt med etter påvist smitte må også bruke PPE ila. perioden, og det vil bli passet på at ingen går inn i residensen uten. Det er høy smittefare for disse uten.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...