Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

Hvordan få seg kjæreste(r) som polyamorøs.


Anbefalte innlegg

On 4/12/2021 at 4:06 AM, SailorMoon said:

Hei TS her :) Har ikke vært inne på en stund, beklager det.

Jeg har nettopp begynt å date en mann og han er veldig hyggelig , fin flott , sexy , snill osv. 

Fortalte han på date nummer 2 hvordan jeg tenkte ang. alt dette. Og sier at til han at jeg vil ha et polyamorøst forhold eller ingen forhold. 

Han sier han vil bare  vente rundt til jeg blir "normal".

Han har virkelig ikke forstått det for meg er monogami unormalt. Føler at det å vente til man blir "normal" er som å si til en lesbisk kvinne at hun må bare bli hetro enten hun liker det eller ikke. Føler ofte at folk mangler litt innsyn i hva jeg egentlig vil.

Vil jo bare ha frihet og kjærlighet samtidig. Er det så fælt da?


 

Ikke fælt men man kan ikke tvinge andre til å ønske samme livsstil. Det er så enkelt. Mye i forhold handler om å finne likesinnede for å ha det best mulig.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
1 hour ago, Theo343 said:

Ikke fælt men man kan ikke tvinge andre til å ønske samme livsstil. Det er så enkelt. Mye i forhold handler om å finne likesinnede for å ha det best mulig.

Problemet er jo at man helst vil ha alt gratis. Innen forhold og generelt fungerer dette normalt veldig dårlig. Normale forhold fungerer sjelden godt over tid, og ingen gir deg noe generelt uten en tanke om å få noe tilbake. Sånn fungerer bare folk. Det å være polyamorøs er nok neppe for alle, så det at den andre parten en ønsker ikke vil være med på leken er ganske forståelig. Det som er litt interessant er at en kvinne ønsker dette konseptet. Det slår meg mer at menn er noen som mer kunne tenke seg det, da kvinner normalt har et større ønske om å binde seg langsiktig med tanke på barn. Om en tenker seg en situasjon uten barn er det lettere å forestille seg et polyamorøst konsept for å tilfredstille sine behov for et forhold. Jeg sier ikke at det umulig, bare at det nok er vanskelig utenfor et miljø som praktiserer dette og som er ok med filosofien.

Endret av vidor
Lenke til kommentar

Det er en vanlig misoppfatning at polyamori handler om flyktige og overfladiske, primært seksuelle relasjoner. Det trenger det ikke være. Jeg har vært gift med min kone i 13 år, og vi har hatt andre relasjoner på siden av som har vart i flere år.

Så klart finnes det noen som har lyst til å ha en mer flyktig og utsvevende livsførsel, men det kan jo like godt gjelde monogame som ikke-monogame.

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...
  • 5 uker senere...
SailorMoon skrev (På 2020-10-2 den 0.27):

Bor i en liten by og føler at om man er for åpen om slike ting er det mye fordommer og stigma. Ønsker ikke tvinge eller overtale noen inn i et forhold som er litt utenom "normalen" men finne noen som har samem grunntanke hvordan man skal ha det.

Kjenner meg veldig igjen i det du skriver der! Det er ikke enkelt å skulle "stå fram" på bygda uten å bli møtt med med mange fordommer. Sosial kontroll oppleves som sterkere på små plasser, og det er mindre anledning til å "gå under radaren".

Kanskje det vil komme en frigjøring på dette området også – akkurat som det langt på vei har gjort for ulike legninger og kjønnsuttrykk? Jeg tror (og håper)det!

Jeg er M38, i et lykkelig ekteskap, og partneren min og jeg tillater relasjoner med andre, og er åpne med hverandre og gleder oss over å se andre personer innimellom. Det hadde vært herlig og frigjørende om vi kunne gjort dette uten å "måtte holde det hemmelig", men at det var like naturlig og akseptert som å være heterofil.

Det finnes jo så mange spennende mennesker der ute, og tanken på å utelukkende skulle ha en eneste partner – seksuelt og følelsesmessig – resten av livet framstår som skremmende. Ikke rart mange er utro. Da er det mye bedre å være åpen og ærlig med hverandre om at man kan føle seg tiltrukket av andre innimellom, og heller gi partneren sin tillit og frihet.

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
KarvaBlad skrev (1 time siden):

Hvorfor brukes ordet 'polyamorøs' når det fins ord som 'promiskuøs' og 'kåt'?

Der illustrerer du på en glimrende måte hvorfor det kan være vanskelig for dem som ønsker å ha relasjonsmangfold å stå fram; det "normale" er å være heterofil og monogam, er man noe annet så er man "promiskuøs og kåt". Akkurat slik var det (og er det kanskje til dels fortsatt?) for homofile og vi har en lang vei å gå når det gjelder forståelse og aksept for andre kjønnsuttrykk.

Jeg tror ikke jeg er mer "promiskuøs og kåt" enn andre, og hva er galt med kjærlighet mellom voksne mennesker som samtykker til det? Det går jo ikke ut over noen at noen velger å ha flere partnere eller en poly-livsstil.

Det som faktisk går ut over mange, er utroskap. I undersøkelser svarer oppunder halvparten som lever i heterofile forhold at de er/har vært utro mot partneren sin. Da er det kanskje bedre å være ærlig med partneren sin, og ikke minst seg selv, om at man kan bli tiltrukket av andre innimellom. I stedet for å skamme seg over sine egne følelser, innebærer det å være polyamorøs å ha tillit og åpenhet om følelser og seksualitet overfor partneren(e) sin(e). Følelser for andre blir en mulighet – ikke en trussel.

 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
KarvaBlad skrev (12 minutter siden):

https://naob.no/ordbok/promiskuøs

Betydning: som omgås seksuelt med flere
 
Hva betyr polyamorøs?

 

https://naob.no/ordbok/polyamorøs

som har et forhold til to eller flere seksualpartnere samtidig

Fra samme ordbok. 

Det er altså forholdsbiten som er forskjellen, som polyamorøs så er det følelser med i bildet, som promiskuøs er det kun det seksuelle. Promsikuøs er også litt mer tilfeldig seksuelle relasjoner, mens jeg forstår det slik at hos polyamorøse så er det følelser inne i bildet. 

Man er altså i ett forhold, med mer enn en person. 

 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...