Gå til innhold
Spørsmål om koronaviruset? Still spørsmål her ×

Dere som tror på covid-konspirasjoner


Morromann

Tror dere coronapandemien er en iscenesatt bløff?  

722 stemmer

  1. 1. Tror dere coronapandemien er en iscenesatt bløff?

    • Ja
      55
    • Nei
      585
    • Nei, men myndigheter verden over har en hemmelig agenda
      56
    • Vet ikke
      25


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Simen1 skrev (1 time siden):

@Morromann Det florerte en hel del bakterier før pandemien, som ga lette plager som løs mage, som nesten alltid forblir udiagnostisert. Så vidt jeg forstår har dette omtrent bråstoppet sammen med vanlig influensa under pandemien, på grunn av generelt bedre hygiene. Hyppigere håndvask hadde sikkert gjort ennå bedre nytte, men antibac er kanskje mer lettvint på vei inn og ut av butikken. Særlig det sosiale presset av at man blir observert av alle andre handlende når man går inn og ut av butikken hjelper nok på. Vi er tross alt flokkdyr. Statistikk fra før pandemien viste at skremmende mange droppet håndvask etter bruk av offentlige toaletter. Det har blitt veldig mye mer sosialt uakseptabelt nå.

Jeg tror bedre håndhygiene har kommet for å bli og det er en bra ting selv om det hjelper lite mot covid19.

Fikk du med deg det at DE FLESTE bakterier er godartede og er nødvendige for liv på planeten? Fikk du med deg det med immunforsvar? Å sprite hender til blods er ikke håndhygiene, det er meget skadelig skal jeg si deg. Antibac skiller ikke mellom gode og dårlige bakterier. Antibac bør kun brukes i omgivelser som er ment å være helt sterile, som laboratorier og sykehus hvor det er nødvendig at veldig skjøre pasienter ikke får infeksjoner. Men i daglilivet er det noe man stort sett bør unngå. Nei, jeg kommer IKKE til å sprite hendene mine til blods og ødelegge immunforsvaret mitt for å slippe noe så harmløst som "løs mage". Jeg har faktisk noe som heter immunforsvar.

Endret av Morromann
  • Liker 1
Lenke til kommentar

@Morromann Det er massevis av bakterier som har null og niks innvirkning på immunsystemet. Bakterier som man blir like syke av uka etter dersom man blir utsatt på nytt. Også har vi en del bakterier som gjør uopprettelig skade. Det har ingen hensikt å bli utsatt for de heller. Vær også obs på at håndvask ikke kan sammenlignes med antibiotika. Håndvask reduserer eksponeringen for bakterier slik at immunforsvaret klarer å takle de dårlige bakteriene, mens antibiotika utrydder både gode og dårlige bakterier og lager mye ugagn for fordøyelsen og åpner opp muligheter for infeksjoner som hindres av de gode bakteriene. God håndvask er noe helt annet og bra. Helst såpe og vann.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Javel, men jeg vil på stående fot slå fast uten noe forbehold om at jeg ikke har tenkt å spille russisk rulett med eget immunforsvar og egen hud på grunn av l frykt for noe så naturlig som løs mage som alle mennesker går gjennom i løpet av livet. 

 

Endret av Morromann
Lenke til kommentar
4 minutes ago, Morromann said:

Javel, men jeg vil på stående fot slå fast uten noe forbehold om at jeg ikke har tenkt å spille russisk rulett med eget immunforsvar og egen hud på grunn av irrasjonell frykt

Jeg kan bruke samme argument, bare om Covid vaksinen :)

 

Lenke til kommentar
44 minutes ago, Benbjo said:

Godt poeng. FHI/WHO har tatt svært mye feil så langt i pandemien 

Men på langt nær like mye feil som konspi-gærningene stadig tar. Fakta handler om å kunne ta til seg kunnskap og så regulere sin oppførsel deretter. Konspi-gærningene har bestemt seg for et standpunkt, som de nekter å gi slipp på. Det har blitt religion for dem.

Lenke til kommentar
Simen1 skrev (1 time siden):

Spør heller om jeg vasker hendene etter besøk på offentlige toaletter.

- Ja, definitivt. Vil påstå jeg har normalt god hygienestandard uten OCD/Hazmat-drakt. Ingen vits å fremstille meg som fobisk mentalt forstyrret.

OK, jeg beklager om jeg fikk det til å fremstå slikt for det var virkelig ikke meningen. Jeg spissformulerte kan du si og påvirker inkonsekvensen av overdreven bekymring for bakterier som man kan få like lett på eget bad som ute i butikken og lignende. Jeg vasker hender etter totalettbesøk både hjemme og ute jeg og det har jeg alltid gjort.

Forøvrig funker immunforsvaret mot bakterier. Det er jo en grunn til at nordmenn ofte får "reisediare" kort etter ankomsten til et sydligere land hvor man fort blir eksponert for bakterier i maten som innfødte har immunitet mot. Derfor anbefales alltid å ta piller mot slikt på forhånd så man slipper en slik ubehagelig start på ferien. Og det gjør jeg alltid også.

Men jeg mener denne overdrevne spritingen av hender med antibac er en uting og ganske skadelig. Forøvrig skulle jeg ønske alle butikker hadde håndvask med såpe foran flaskeautomater. Utrolig irriterende å pante masse flasker og ikke ha noe å vaske hendene på etterpå. Blir fort veldig grisete det der. Og antibac er ingen god erstatter.

Lenke til kommentar
Betroz skrev (1 time siden):

Husker du tilbake i starten av 2020 da vi måtte IKKE ta oss i ansiktet med hendene fordi da kunne vi få Covid på oss? Eller hva med at INGEN håndhilser lenger? :p

Da visste man veldig lite om viruset og snakket i panikkmodus. Nå vet vi mye mer men jeg har inntrykk av at noen ønsker å gi inntrykk av at man vet like lite nå som i mars 2020. Frykt selger må vite. Og noen er redd for å miste plassen i rampelyset når ingen bryr seg om corona lenger og det er den kommende økonomiske krisen som vil prege mediebildet. Og der vil vi være mot slutten av dette året. For mange vil det være en mager trøst at man slipper munnbind og sosial avstand når man oppsøker Fattighuset, Frelsesarmeen og NAV, noe det blir eksplosivt mye mer av de kommende årene. Selv når pandemien er avsluttet og tiltakene med den vil mange småbedrifter, kaffeer, puber etc. gå konkurs rett og slett fordi de ikke makter å ta igjen inntjeningen som gikk tapt under måneder på måneder med nedstenging. Og der hvor skiltene til "Mor og Fars kafe" og "Kåre på hjørnet" taes ned dukker skiltene til Starbucks, McDonalds, Hard Rock Cafe og Burger King opp.  *grøss*

....men det er kanskje planen?;)

 

Endret av Morromann
Lenke til kommentar
Betroz skrev (2 timer siden):

Hvorfor sier de samme expertene at vi skal fortsette med håndsprit da?

Prestisje. Det sitter tungt inne å innrømme at man var i overkant alarmistiske da pandemien brøt ut. Det er menneskelig å ikke ville innrømme feil. I Norge har det også sittet tungt inne hos FHI å innrømme at de undervrurderte det faktum at covid spres via lufta og at de var avvisende til munnbind, derfor har de fortsatt med "men det viktigste er fortsatt avstand OG håndhygiene". Håndhygiene er bra for mye det men har veldig lite å si for et luftveivirus som ikke lever lenge utenfor verten. At det er rester igjen på et håndtak betyr ikke at man selv blir smittet slik med mindre man kanskje tar ut tunga, slikker på dørhåndtaket og så svelger dersom det er meget ferske smittedråer der. Men ellers - nei.

Lenke til kommentar
8 hours ago, Hugo_Hardnuts said:

 

Men kjenner du ikke på et visst ansvar knyttet til samfunnet for øvrig? Jo flere som tar det standpunktet, dess lengre tid vil verden bruke på å vende tilbake til normalen. Ikke alle kan ta vaksinen, ubeskyttede individer gir større muligheter for nye mutasjoner, osv.

Da mener du i praksis at jeg også har det samme ansvaret når det er snakk om influensa også? Influensa er et virus som kommer igjen og igjen og muterer. De færreste har vaksinert seg mot dette. Og mennesker har dødd av influensa også.

Lenke til kommentar
1 hour ago, hfthomas said:

Da mener du i praksis at jeg også har det samme ansvaret når det er snakk om influensa også? Influensa er et virus som kommer igjen og igjen og muterer. De færreste har vaksinert seg mot dette. Og mennesker har dødd av influensa også.

Mennesker har dødd av influensa ja. Men på ingen måte i samme grad som av korona. Du skjønner forskjellen?

  • Liker 2
Lenke til kommentar
4 hours ago, graavik said:

Mennesker har dødd av influensa ja. Men på ingen måte i samme grad som av korona. Du skjønner forskjellen?

Jeg forstår forskjellen i virusene, men jeg forstår ikke forskjellen i type tiltak. Er det greit om "bare noen" dør av influensa så lenge "ingen" dør av corona? Hvor mange må dø av influensa før den får samme status som covid? 

Er det ok at man smitter folk i faresonen, slik vi har gjort i alle år med influensa bare fordi den er mindre farlig enn covid?

 

Sett at vi klarer å oppnå 0 dødsfall av covid, når er det ok at folk begynner å dø av influensa igjen? Hvorfor stoppe med covid? Hva med å fortsette til alle smittsomme sykdommer som folk dør av er utryddet eller vaksinert bort?(tror det er umulig)

 

Hvorfor er det ok å vaksinere kun risikogruppe mot influensa, men vi MÅ vaksinere hele befolkningen mot covid?

Hvorfor skal alle kjenne et visst ansvar når det gjelder covid, men ikke influensa? Folk har dødd av influensa, og jeg har ikke følt på det ansvaret

Dere som belærer meg om samfunnsansvar, har dere tidligere vaksinert dere mot influensa hvert eneste år? Dere kan jo smitte andre, så da burde dere ha tatt vaksinen?

 

Hvorfor slutte på covid/influensa? Folk dør av mange ting. Når er det ok at en person dør? Kun alderdom? 

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...