Gå til innhold

Så havnet ikke hele Telenor på hjemmekontor likevel. Arbeidslivet post-korona er fortsatt i støpeskjeen


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Skulle tro kundestøtte hadde gode forutsetninger og grunner for å gjøre jobben sin hjemmefra. All kundekontakt er på telefon, oppfølgingsverktøy er på pc. I tillegg sitter de og snakker hele dagen, og da er det faktisk større risiko for smittespredning enn om man sitter stille.

I tillegg måles både antall kunder de snakker med pr time, lengden på samtalene og kundetilfredsheten, så muligheten for å fange opp de som trenger å være fysisk på arbeidsplassen for å gjøre en god jobb er tilstede og vel så det.

Det er mulig at det er en utfordring å finne gode løsninger for telefonsentral og slike ting, men skulle jo tro at akkurat Telenor klarte å finne en løsning der. Når det gjelder uformell kommunikasjon, kan jeg ikke se at ikke whereby.com (Telenor-utviklet videokonferanseløsning) og en meldingstjeneste kan kompansere litt for den kommunikasjonen også.

Jeg ser rett og slett ikke noen god grunn til at ikke kundeservice skulle kunne bruke hjemmekontor og samtidig ha nytte av det. Skjønner reaksjonene fra de ansatte på kundeservice dersom det blir krevd at de må være tilstede på kontoret.

Mvh

Per Gunnar Hansø

Lenke til kommentar

Som kundeservice ansatt selv og blir nektet hjemmekontor, så kan jeg bekrefte det er fullt mulig å ha hjemmekontor. 

 

Problemet er at ledelsen i kundeservice ikke vil gi alle hjemmekontor pga det koster penger å gi alle hjemmekontor pga brukertilganger og de har ikke tillit til oss. 

 

Ledelsen i kundeservice gjemmer seg bak dårlige unnskyldinger på hvorfor vi ikke kan få hjemmekontor, bl.a sier de at våre arbeidsoppgaver er så samfunnkritisk og viktig at de MÅ utføres på kontoret. De trekker også frem viktigheten å hjelpe nordmenn som har feil på bredbånd og mobil, spesielt nå under pandemien, som er selvfølgelig viktig, MEN det kan vi også gjøre hjemmefra. Det er ikke problematisk i det hele tatt, som ledelsen prøver å fremstille det. Våre arbeidsoppgaver er å hjelpe kunder via telefon og det kan vi også gjøre hjemmefra.

 

 

Ledelsen i Kundesevice sier også at vi må følges tett opp og veiledes av ledere, derfor MÅ vi være på kontoret, men det stemmer ikke. Jobben vår er enkelt og greit å svare på enkle kundespørsmål (faktura, bestilling, enkel feilsøking av bredbånd og mobil) og det trengs ikke tett oppfølging. 

Vi hjelper kunder på telefon og svarer ca 4-5 ulike kundeproblem gjentagende hver dag, og det trengs ikke tett oppfølging å svare på samme spørsmål hver dag, som vi har svart tusenvis av ganger før. Og de få gangene vi trenger hjelp så spør vi hjelp på skype. 

Dessuten er våre ledere enten gjemt i møterom eller har hjemmekontor selv, så hvis vi trenger hjelp er hjelpen like langt unna som på kontoret og hjemmekontor. Artikkelen har helt rett i at dette har noe med klasseskille. Ledelsen vil spare penger og har ikke tillit til oss.Det er tilogmed vært flere smittede personer her og de vil fortsatt ikke sende alle i hjemmekontor. 

Dette burde få mer søkelys og oppmerksomhet hvordan ansatte i kundeservice blir behandlet. Det er hårreisende hvor dårlig vi blir behandlet. Det er helt utrolig hvordan ledelsen fronter hjemmekontor, samtidig er de sterkt imot hjemmekontor. Dette gjør store Telenor under en pandemi og skal melke i media hvor flinke de er å gi ansatte hjemmekontor. Vi er over hundre ansatte som må pendle til Fornebu hver eneste dag og risikere smitte, også er det mulighet for hjemmekontor.

 

Det mest provoserende er at flere ansatte i kundeservice har fått hjemmekontor (som uten problem gjør jobben hjemmefra), tiltross ledelsen sier det er utfordrende, men det er kun gitt til ansatte som allerede er smittet eller er svært redde. Også er det svært umoralsk av ledelsen som har fra dag 1 sendt en hel avdeling i kundeservice på hjemmekontor, fordi de er «verdifulle» og må beskyttes fra smitte. Dvs ansatte som jobber med alle ordre, porteringer og bestillinger inn til Telenor. Disse må beskyttes og da er det null problem å gi hjemmekontor, men vi andre.. vi er ikke viktige nok og kan bli smittet. 
 

Her er det snakk om en ledelse i Kundeservice som er mer opptatt av kostnader og lyver til media om sannheten. Ledelsen bryr seg ikke om ansatte på gulvet, men skal samtidig høste skryt på hvor flinke Telenor er som gir «alle» hjemmekontor og bidrar i dugnaden.

Endret av Karianne Thompson
Lenke til kommentar

Telenor er jo kjent for å ha komplette idioter i toppen da. Var det ikke de som tvang på de ansatte åpent kontorlandskap uten faste plasser? Begge deler ting som har vist seg å gi lavere produktivitet, lavere tilfredshet blant de ansatte, og høyere sykefravær?

Åpne kontorlandskap og "empty desk" burde vært forbudt ved lov, og så måtte et selskap som ønsket denne løsningen søke om dispensasjon i helt spesielle tilfeller.

Endret av hekomo
Lenke til kommentar
Karianne Thompson skrev (På 29.9.2020 den 20.46):

Ledelsen i Kundesevice sier også at vi må følges tett opp og veiledes av ledere, derfor MÅ vi være på kontoret

 

Karianne Thompson skrev (På 29.9.2020 den 20.46):

Dessuten er våre ledere enten gjemt i møterom eller har hjemmekontor selv, så hvis vi trenger hjelp er hjelpen like langt unna som på kontoret og hjemmekontor

?

Det handler vel til syvende og sist bare om tillit. Jeg vet ikke hvordan det er hos Telenor, jeg har aldri jobbet der, men på kundeservice pleier det å være en del unge folk. Kanskje ledelsen tror at hjemme blir det bare Netflix & Chill. Men det burde jo være enkelt å følge med på hvor mye hver enkelt leverer, hvis det er det som er kua, så det er bare bortforklaringer. Synd at det skal være sånn. Enda en grunn til å komme seg vekk fra kundeservice, man blir sett på som null.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...