Gå til innhold

NVIDIA RTX 30XX - Levering, forsinkelse, fortvilelse og forhåpninger


OddZen

Anbefalte innlegg

Robotix skrev (33 minutter siden):

Det merkes at det har blitt skjermkort tørke. Solgte 2 skjermkort på Finn i dag. 1-2 minutter tok det før meldingene haglet inn. Solgte et Asus 2080 TI til 7849,- og et Asus 1080 Ti Strix til 5149,-

Kunne sikkert tatt mer, men er fornøyd med handelen jeg 👍

Hadde vært interessant å sjekke hvor mye man faktisk kunne fått med så mange minere som tråler Finn. Har inntrykk av at de fleste av dem er mer interessert i å få tak i kortet enn å få det til en god pris, så jeg vil tenke meg det er mer å gå på. Er helt latterlig hvor mye enkelte klør etter å fylle opp mining-riggene sine, så det er best å bare bli kvitt dem før neste kryptokræsj 😂

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Artig dag. Bestemte meg for å selge 2 av mine 3060TI. Fortsatt i tenkeboksen ang de 3 siste. Fikk 12k per stk og byttet ut med 3060 til 5190, og erstatter også med et 3070 som kommer fra Elkjøp til uken til 9k. Kjøperen var en av Norges største EDM-artister, som jeg fikk vite var i gang med ganske heftig rigg i kåken (10 x 3090) :)

Lenke til kommentar
Neonex skrev (1 time siden):

Artig dag. Bestemte meg for å selge 2 av mine 3060TI. Fortsatt i tenkeboksen ang de 3 siste. Fikk 12k per stk og byttet ut med 3060 til 5190, og erstatter også med et 3070 som kommer fra Elkjøp til uken til 9k. Kjøperen var en av Norges største EDM-artister, som jeg fikk vite var i gang med ganske heftig rigg i kåken (10 x 3090) :)

Det var god pris. Jeg solgte 3070 suprim x for 12k. 

Lenke til kommentar
Dragonlove skrev (1 time siden):

Krasje når nylig Paypal gikk ut og sa at de aksepterer betaling i form av Kryptovaluta i Usa, Neppe, i tilegg er reisebransjen og mange andre aktører med på laget, at det skal krasje blir på en måte å si at i morgen er $ verdiløs, noe som neppe skjer med det første.

 

kremt skrev (1 time siden):

Hvorfor skal det krasje da? Det er forventet at profitt ved mining skal ca halveres, men samtidig reduseres eth i omløp, som vil løfte prisen ytterligere. Det man miner nå kan bli verdt ganske mye i løpet av et par år, bare man hodler.

Nja, hva som egentlig kommer til å skje er det ingen som vet. Det er stort sett synsing fra folk som allerede har investert tungt i kryptomining og kryptovaluta og som ønsker at dette skal lønne seg. Jeg vil påstå at en mer nøytral tilnærming vil være å anta at dette kan gå begge veier og spare på optimismen. Men dette blir for off-topic.

Det eneste vi vet er at det sannsynligvis vil flomme over med brukte grafikkort på Finn når det går mot slutten av mining-galskapen. Dem som selger sist vi garantert måtte forvente å få lite igjen for kortene sine, da det sannsynligvis vil være lansert nye grafikkort før Eth2. 

Så poenget er vel heller at om man kan selge et grafikkort man ikke trenger til en desperat miner, så er dette det gylne øyeblikket. 

Endret av Anszel
Lenke til kommentar

Jeg husker ikke situasjonen da, men skjermkort var lett tilgjengelig. De store vinnerne var nok de som minet jevnt og trutt og hodlet gjennom hele perioden, de kan sitte på litt verdier nå. Andre mineable coins fins allerede, med nesten like stor profitt som eth. Men profitten kan være veldig ustabil fra dag til dag. Og husk at global chip shortage fort kan vare ut 2022, så at det kommer nye store brikker med det første ser jeg ikke som veldig sannsynlig. Dagens kort selges vel for over 2x av msrp, og det sier jo sitt.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
QUiPS skrev (5 minutter siden):

Noen som husker hva som skjedde etter krasjen i 2018? Ble graffikkortene dumpet på finn når det krasjet?

 

Bare jeg som tror at det vil komme andre lønnsomme mineable coins, i tillegg til de som allerede eksisterer, når eth ikke lenger er profitabelt.

Ja, enorme mengder kort endte opp på bruktmarkedet. Resultatet var heller at grafikkort gikk for en slikk og ingenting. Jeg var ikke på utkikk etter et grafikkort på den tiden, men jeg husker tydelig at man kunne gå på ebay og se GTX 1070-kort liggende til under $100. Her til lands var det også relativt lett å skaffe seg et billig kort, og det var ikke noe mangel på GTX 1070 og 1080 på Finn. Mange ble trolig aldri solgt ettersom at prisene i nettbutikkene også gikk noe ned når salget av kort til minere sviktet. 

Så ja, vi har et referansepunkt for denne typen fenomener. Jeg tviler på at det vil bli profitabelt å mine andre coins med det første, men her kan vi kun spekulere.

En relativt negativ konsekvens av mining-kræsjen var at det kom mange slitne kort ut på bruktmarkedet. Med andre ord, mange kort endte opp med svake/ødelagte vifter en stund etter videresalg av minere. 

Lenke til kommentar

Jeg ser nærmere 10 andre coins jeg kan bytte til på dagen, og bare ned fra 5$ til 4$ per dag mot dagens eth mining. Jeg tror du bare vil spre litt frykt her og få folk til å avslutte mining og selge. Du miner vel ikke engang selv? Ingen vet hva morgendagen bringer, men inntil videre er mining profitabelt. Og interessant. At du ikke vet at andre coins er profitable sier jo litt om hvor lite du faktisk vet om dette.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...