Gå til innhold

NVIDIA RTX 30XX - Levering, forsinkelse, fortvilelse og forhåpninger


OddZen

Anbefalte innlegg

Ja, Komplett melker dette hardt pga. tilgjengelighet nå.

Når produksjonsvolumene bedrer seg og konkurransen tilspisses må prisene korrigeres både for styrket kronekurs sammenlignet med måneden etter launch, og at de generelt har økt egen profittmargin i perioden sammenlignet med andre butikker.

Endret av Saftis
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ok, så mens man venter (forgjeves) på å motta kort kan jeg jo dele mitt totalt håpløse forsøk på å kjøpe et RTX 3080 kort ved lansering. 

Jeg hadde på forhånd sett reviews og bestemt meg for at det var Founders Edition som jeg ville ha. Så satt klar klokken 15:00 på nvidia.no ved lansering og trykket F5 for harde livet. Samtidig så jeg at Komplett la ut AIB-kort, men det skulle jeg jo ikke ha, så selv om jeg så kort på lager trykket jeg ikke kjøp (TABBE). Nærmere 15:30 skjedde det endelig noe på nvidia.no. Jess, endelig skulle det kjøpes. WTF - Status direkte fra "Trykk her for varsel" til "Utsolgt" fra 1 sekund til neste. Følte meg lurt. Hadde de ingen kort tilgjengelig tenkte jeg. I mellomtiden hadde alt forsvunnet fra Komplett. I skuffelsen tenkte jeg ikke på å legge inn en bestilling hos komplett for å få en plass i køen. 

Først dagen etterpå kom jeg på at det kunne være lurt å legge inn en bestilling. La inn en bestilling hos komplett på Asus TUF siden det var det rimeligste de hadde. Jeg var sannsynligvis en av de siste som fikk bestilt dette før Komplett fjernet muligheten til å bestille dette. Har usikker leveringsdato på dette satt til 2. januar, men realistisk tar det nok veldig mye lenger tid. Er vel minst 1.000 stk. foran meg på ventelista.

Klok av skade var jeg mer på da 6800-serien ble lansert av AMD, men ikke rask nok denne gangen heller. 

Så, hva nå? Jeg så på Proshop sin liste over innkommende RTX3080 kort at kun 1 kunde hadde bestilt Gigabyte RTX 3080 Eagle OC. Jeg la inn bestilling på dette. Kanskje kan jeg være heldig at det kommer inn noen av disse?

Ja, ja, sånn kan det gå. Får prøve å se om det er mulig å få tak i et 6800-kort fra AIB-partnere når disse kommer. 

 

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
jokab skrev (15 minutter siden):

Tror du tar rimelig feil at det kun er 1 kunde som har bestilt Eagle OC. Jeg bestilte samme kort kl. 15.00 på lanseringsdagen, og har fortsatt ikke fått det. Fikk det til og med for 7999,-.

Baserte meg på hva Proshop rapporterer. Kanskje du er den ene kunden som har bestilt :)

Edit: Så nå at det ikke var OC versjonen, men standard-versjonen jeg bestilte.

proshop.PNG

Endret av Laffendo
Lenke til kommentar
tbfk skrev (7 minutter siden):

Bestillingen ble bekrefter 17.9 kl 16.43. Bestillte originalt non OC modellen rett ved launch, men fant ut at det kanskje var smart å legge inn en ekstra bestilling.

Lurt https://www.sweclockers.com/forum/post/18747097

Sitat

Vi levererar både OC och non-OC löpande till Norden. Norden har en historik av att sälja mera OC och därför får vi större andel OC av den "Globala allokeringen" av kort, det skiljer även lite vecka till vecka hur stor andel OC mot non-OC vi får. Vi har en lång backlog på båda modellerna så svårt att sia om vilken kö som går snabbast, det är ju dessutom väldigt många butiker med olika långa köer per kort. Jag tror fortfarande den som kan svara bäst här är respektive butik som ser hur lång kö dem har på vardera modell samt hur många dem ser att dem har på ingång från oss.

 

Lenke til kommentar
10 hours ago, Saftis said:

Spørs om det ikke er noen som også fikk litt god gammel "buyers remorse" rundt dyre techprodukter som Linustech og Jayztwocents ofte omtaler.

Endret av Theo343
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Theo343 skrev (10 minutter siden):

Spørs om det ikke er noen som også fikk litt god gammel "buyers remorse" rundt dyre techprodukter som Linustech og Jayztwocents ofte omtaler.

Nå har komplett gjenninnført 60 dagers åpent kjøp så om noen er desperate og frekke er det bare å kjøpe en av de tre demo brukte 3090 Trinity kortene. Jeg har ett selv og er veldig fornøyd.

Sitat

Åpent kjøp

Det er lov å ombestemme seg! Nå kan du trygt handle julegaver hos Komplett. Hvis du angrer kan du enkelt returnere varene gratis innen 60 dager. 

*Åpent kjøp i 60 dager gjelder for alle ordre fra og med 13. november og til og med 23. desember. Alle ordre før 13. november og etter 23. desember vli ha ordinært åpent kjøp på 14 dager.

https://www.komplett.no/kundeservice/åpent-kjoep/

Endret av Pc Lynet
Lenke til kommentar
tbfk skrev (1 time siden):

Endelig

Screenshot_20201122-112812__01.jpg

Samme her, på en 17.11 kl 16:53-ordre. Da kan man ta livet med ro og vente på launches/benchmarks av 3080 ti og 6900XT, se hvordan ytelsen og patentene på  SAM/Nivida sin variant utspiller seg, og på generelt prisfall når produksjonsvolumene øker og bedret kronekurs gjenspeiles :)

Endret av Saftis
  • Liker 1
Lenke til kommentar
49 minutes ago, Theo343 said:

Spørs om det ikke er noen som også fikk litt god gammel "buyers remorse" rundt dyre techprodukter som Linustech og Jayztwocents ofte omtaler.

Kan også være coil whine, vifte støy og heftig throttling. EDIT: tenker terskelen for å levere tilbake er litt lavere når det er et produkt til rundt 20 laks
Selv strix oc throttler, samt varmt og støyende (ved maksing av PT)
Fikk det omsider under vann i går og det gjorde virkelig underverker!😝

Endret av Mumriken
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...