Gå til innhold

DEBATT: Er Schrems II slutten på døgnåpen service?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Som en av forfatterne av «nevnte artikkel» får jeg kommentere at det ikke er uenighet om at begrepet «overføring» ikke er begrenset til selve lagringsstedet. Det sentrale er hvor personopplysninger «behandles», og begrepet behandling omfatter både lagring, overføring og fjerntilgang. Om dette var egnet til misforståelse kunne vi selvsagt vært mer nøyaktige.

Hovedpoenget i «nevnte artikkel» var uansett at man ikke på bakgrunn av Schrems II kan utelukke amerikanske selskaper alene på grunn av eierskap, slik tidligere artikler indikerte, men at man må se på den geografiske dataflyten når man vurderer dette.

Vi presiserer også i artikkelen at det er en forutsetning at «behandlingen av personopplysninger rent faktisk er geografisk begrenset til EU/EØS». At noen leverandører ikke faktisk sett tilbyr en slik geografisk begrensning, blant annet på grunn av fjerntilgang, er en annen sak. Man må være oppmerksom på dette ved valg av leverandør, og leverandørene må selvsagt også være oppmerksom på dette ved behandlingen. Men det betyr altså ikke at en amerikanseid leverandør er utelukket på grunn av sin nasjonalitet. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...